High Tea & Snacks

Glutéano, Health & Food  passion

High tea & Snacks :

Pannenkoeken:


Dit heb je nodig:
3 eieren
1 cup rijstmeel
1/4 cup tapioca meel
1 TL vanille aroma
Snuifje zout
1/8 cup stevia kristal suiker
1 cup ongezoete amandelmelk
2 EL margarine of olie


Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Verhit een pan op middenhoog vuur en vet licht in met wat kokosolie.
Lepel een laagje beslag in de pan wanneer deze goed warm is en pak de pannenkoek 4-5 minuten, keer op en laat nog eens 3 minuten bakken.
Leg de pannenkoek op een bord en bak de rest van de pannenkoeken.

Poffertjes (mix):


Dit heb je nodig voor 48 stuks:
200gr glutenvrij mix
70gr pure stevia kristal suiker
1 ei
25gr margarine
200ml ongezoete amandelmelk
Snuifje zout
4gr bakpoeder
1 TL vanille bourbon


Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng alles stevig door met de keukenrobot.
Zet een uur in de koelkast.
Verwarm de poffertjespan of toestel, wrijf alvorens in met olie of bakspray.
1 flinke tl is goed voor 1 poffertje te bakken, bak ze 3-4 minuten en draai om met een vorkje en lepel of hoe jij het makkelijkst vind.
Laat afkoelen op een bord en bestrooi met agave poedersuiker.

Vanille- en chocolade koekjes:


Dit heb je nodig:
2 cups amandelmeel
Halve cup arrowroot poeder of tapioca meel
1/2 TL bakpoeder
1/3 cup ahornsiroop
2 TL vanille bourbon
1 TL guargom


Zo maak je het:
Maak een deeg van bovenstaande ingrediënten.
Halveer het deeg en doe deze in 2 kommen.
Voeg in de ene kom een TL vanille poeder zonder suiker toe.
In de andere kom voeg je 2 EL rauwe cacaopoeder toe met 2 EL stevia kristalsuiker.
Wikkel in folie en zet paar uur (liefst een nacht) in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en maak ronde koekjes van het deeg.
Leg de plaat vol en bak gedurende 12-15min.
Haal uit en laat ze afkoelen op het bakpapier op een rooster.
Bak zo alle koekjes tot het deeg op is.
Bewaar de koekjes best in een ijzeren koekentrommel.

Marsepein zonder geraffineerde suiker:


Dit heb je nodig:
150 gram pure stevia kristalsuiker (meer naar smaak)
400 gram amandelmeel

2 eiwitten


Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix goed door tot er een bal begint te ontstaan.
Haal deze eruit en kneed even goed door.
Maak er een marsepein rol van en wikkel in folie.
Bewaar in de koelkast.
Maak de marsepein altijd 5 dagen van tevoren voor gebruik.

Gevulde speculaas koek:

Dit heb je nodig:
Doe deze ingrediënten in een kom en meng goed samen:
Halve cup bruine rijstmeel
Halve cup tapiocameel
1/3 cup maiszetmeel
1/8 tl guargom
1 tl bakpoeder

Neem hier 200 gram van de meelmix voor de speculaas koek.


Overige ingrediënten voor de speculaas koek:
100 gram bruine suiker of 70gr palmsuiker
1 flinke EL kaneel
80gr margarine
2 eieren
Snuifje zout


Marsepein zonder geraffineerde suikers (zie recept).

Topping: Geschaafde amandelen of geroosterde amandelstukken
Optioneel: gemberpoeder

Zo maak je het:
De marsepein staat koel in de koelkast gedurende 3-4 dagen.
Neem de benodigdheden voor de speculaas koek en maak het een deeg van.
Zet een nachtje koel in de koelkast.
Neem een vel bakpapier en rol de helft van het deeg uit tussen een tweede vel bakpapier.
Je neemt de vorm aan van een vierkante brownie vorm.
Je legt het deeg met het vel bakpapier in de vorm en zorg dat je wat rand hebt.
Haal de marsepein uit de koelkast en neem daar 2/3 van.
Leg het op een vel bakpapier en rol uit tot een laag van 2cm in de gewenste vorm en leg dit voorzichtig op het eerste laag van de speculaas koek en mooi in ligt ook langs de rand.
Bestrooi zeer lichtjes eventueel met gemberpoeder.
Neem het tweede deel van de speculaas deeg en rol deze op dezelfde manier uit zoals de eerste laag.
Keer het in de vorm met het bakpapier en haal het bakpapier voorzichtig weg en zorg dat de randen mooi verdeeld zijn, druk lichtjes in.
Druk geroosterde amandelen in of amandelschaafsel.
Bak in de oven op 175 graden gedurende 40 minuten.
Haal nadien uit de oven, laat even afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
Laat goed afkoelen op een rooster.
Werk af met poedersuiker of arrowroot poeder.

"Amankas" koekjes:

Dit heb je nodig:
120 gram amandelmeel
30 gram kastanjemeel)
50gr tapioca meel
Snuifje zout
Snuifje bakpoeder
60ml gesmolten kokosolie
2-3 EL rauwe honing
5 EL water of 1 ei


Zo maak je het:
Maak een deeg van de bovenstaande ingrediënten.
Doe er folie over en zet een nachtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Haal het deeg uit en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm van het deeg koekjes op de plaat.
Bak de koekjes voor 12 minuten.
Haal nadien uit en laat ze afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
Bewaar de koekjes in een ijzeren koekentrommel.

Krokante wafels:

Dit heb je nodig:

185 gr witte rijstmeel 

62 gr maiszetmeel 

33 gr tapioca meel
1/4 TL guargom
50gr stevia kristalsuiker
1 1/2 TL bakpoeder
1/2 TL zout
2 eieren
50 gram margarine of kokosolie
200 gram amandel yoghurt
175ml ongezoete amandelmelk


Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Verwarm het wafelijzer en neem het beslag uit de koelkast.
Roer het beslag eens goed door en lepel wat beslag in het wafelijzer en bak de wafels voor ongeveer 4-5 minuten.
Haal uit met een prikvork of gewone vork.
Laat de wafels afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.

Oliebollen:


Dit heb je nodig:
2 cups Steph's meelmix*
1/4 cup stevia kristalsuiker
1 1/2 TL bakpoeder
1/2 TL zout
1 bio ei
1 cup amandelmelk ongezoet
1/4 cup margarine
1 TL vanille bourbon


Zo maak je het:
Maak een smeuïg dik beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Dek af met folie en zet minstens voor 2u in de koelkast.
Haal het nadien uit en verwarm de frituur ketel of pot voor op 175 graden.
Neem 2 soeplepels en vorm hiervan met 1 schep beslag ongeveer een bol en laat in de hete olie glijden, bak er niet meer dan 5-6 tegelijk.
Keer regelmatig om met een lepel en haal ze na 5-7 minuten eruit.
Leg ze op een bord bekleed met keukenpapier om ze te laten uitlekken.
Bestrooi met poedersuiker of poeder agave suiker, arrowroot.


*Stéph's meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel.
168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
16 gram guargom

Poffertjes:

Dit heb je nodig:

Flensjes:

Dit heb je nodig:
2 bio eieren
1 cup volvette kokosmelk
1 EL kokosolie
3/4 cup arrowroot poeder of tapioca meel
3 EL kokosmeel
1/4 TL zout


Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Verwarm een pan met wat kokosolie op een middenhoog vuur.
Doe een pollepel beslag in de pan en verdeel gelijkmatig over de oppervlakte.
Draai om na 4-5 minuten bakken en laat nog eens 3 minuten bakken.
Leg op een bord.
Bak zo de rest van de flensjes tot het beslag op is.

Kruidnoten:

Dit heb je nodig:
2 cups amandelmeel
Halve cup arrowroot poeder of tapioca meel
1/2 TL bakpoeder
1/3 cup ahornsiroop
2 TL vanille bourbon
1 TL guargom
2 EL kaneel
1/5 EL nootmuskaat (optioneel)


Zo maak je het:
Maak een deeg van bovenstaande ingrediënten.
Dek af en zet een nachtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak bolletjes van het deeg en druk met de achterkant van een lepel lichtjes in.
Bak de nootjes gedurende 10-12 minuten.
Haal ze nadien uit en laat afkoelen op het bakpapier op een rooster.
Verwerk zo al het deeg.
Bewaar de nootjes in een ijzeren koekentrommel.

Speculaas met amandel:

Dit heb je nodig:
2 cups amandelmeel
Halve cup arrowroot poeder of tapioca meel
1/2 TL bakpoeder
1/3 cup stevia kristal suiker
2 TL vanille bourbon
1 1/5 EL kaneel
1 TL guargom
Geroosterde heel amandelen
Optioneel: halve TL nootmuskaat


Zo maak je het:
Maak een deeg van de bovenstaande ingrediënten, behalve de amandelen.
Dek af en zet in de koelkast voor liefst een hele nacht.
Haal uit en verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit tot een halve cm dikte in een vierkant.
Snij met een scherp mes in gewenste grootte.
Druk er zachtjes de amandelen in en bak voor 12-15 min.
Haal nadien uit en laat afkoelen op bakpapier op een rooster.
Bewaar ze best in een ijzeren koekentrommel.

Chocolade schilfertruffels:


Dit heb je nodig:
100gr pure chocolade van minstens 75% cacao
150gr hazelnotenpasta
50gr margarine
2 EL rauwe cacaopoeder
1 TL vanille bourbon
Snuifje zout
1/5 TL guargom


Zo maak je het:

Roer de hazelnotenpasta onderdoor, nadien de margarine, rauwe honing,vanille bourbon, zout en cacaopoeder.

Roer met een garde stevig door en voeg als laatste de guargom aan toe en roer eventjes goed door zodat het wat dikt.

Voeg eventueel pure stevia druppels toe indien het niet zoet genoeg is.

Zet in de koelkast voor een half uur en roer nog een door.

Laat paar uur in de koelkast staan, haal nadien uit.

Maak schilfers van de tablet chocolade met behulp van een hakmes of mandoline.

Neem twee theelepels en vorm er truffels mee van de stevige chocolade vulling.

Rol deze door de chocolade schilfers en zorg dat de truffel hiermee mooi bedekt is.

Het is wel wat snel werken omdat de chocolade vulling snel wat smelt.

Bewaar in een lucht dichte doos in de koelkast.


Marsepein balletjes:

Dit heb je nodig:

Rol marsepein (zie recept)

Kommetje rauwe cacaopoeder gemengd met stevia kristalsuiker (gelijke hoeveelheden)

Zo maak je het:

Rol balletjes van de marsepein als deze wat op kamertemperatuur gekomen is.

Rol door de cacaopoeder.

Bewaar in een lucht dicht doosje in de koelkast.

Pannenkoeken (mix):

Dit heb je nodig:

Pannenkoeken 10st:
200gr zelfrijzend bakmeel, glutenvrij
650ml plantaardige melk (amandelmelk ongezoet)
4 eieren
1/2 TL vanille poeder zonder suiker
1 TL vanille bourbon
35gr stevia suiker
Halve tl zout
30gr olie

Snuifje zout


Zo maak je het:

Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.

Zet het beslag afgedekt 2u in de koelkast zodat het kan rusten.

Zet een pan met een klein scheutje olie in op het vuur en laat warm worden.

Een soeplepel is één pannenkoek, draai om wanneer de pannenkoek los komt van de pan of na 4 minuten, laat nog eens 3 minuten bakken aan de andere zijde.

Leg op een bord en bak zo alle pannenkoeken.

Chocolade cups met karamel:

Dit heb je nodig:
Gehakte en geroosterde amandelen zonder suiker.
Portie chocolade topping.
Portie karamelsaus (zie recept)

Taartbodempjes:
2 cups amandelmeel
1/5 cup arrowroot meel of tapioca meel
1/3 cup rauwe honing of stevia kristalsuiker
1/4 TL zout
1/4 cup margarine of olie
1 ei (optioneel)
1/2 TL vanille bourbon

Chocolade topping:
150 gr pure chocolade van minstens 75%
Of zelf maken:
50gr cacaoboter
50gr rauwe cacaopoeder + 1 EL
2 EL rauwe honing + paar druppels pure stevia naar smaak
1 TL vanille bourbon
Optioneel: klein snuifje zout

Zo maak je het:
Taartbodempjes:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak een zacht deeg van de bovenstaande ingredienten.
Vet de taartbodempjes lichtjes in.
Vorm een bodem met het deeg in de vormpjes, dit is even geduldig werken.
Het deeg is zacht genoeg zodat je dit met je vingers kan doen,
Zet de taartbodempjes voor 12-15 minuten in de oven.
Haal nadien uit en laat afkoelen.

Chocolade topping:
Smelt de cacaoboter samen met de honing en vanille bourbon au bain marie.
Roer er de cacaopoeder door en proef of het zoet genoeg is.
Hou lichtjes warm.

Nadat de taartbodems afgekoeld zijn vul je deze 2/3 met karamelsaus die nog loperig is en lauw.
Vervolgens een laagje chocolade topping.
Strooi er wat geroosterde en gehakte amandelen over.
Zet in de koelkast voor minstens 2-3 uur.
Bewaar in de koelkast.

Mini cake'jes met appelspijs:

Dit heb je nodig:
115 gram Stéph's meelmix*
55 gram rijstmeel
30 gram maiszetmeel
1 TL bakpoeder
1/2 TL zout
100 gram stevia kristalsuiker
1 TL vanille bourbon
4 eieren
60 gram ongezoete amandelmelk
70 gram margarine
Wat appelspijs


Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Vet een mini muffin vorm lichtjes in met olie.
Stort een kleine EL beslag in de vorm en neem een TL appelspijs en leg in het midden op het deeg, giet nog een EL beslag erover en strijk het beslag glad.
Zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
Haal de cake'jes uit en laat even afkoelen in de vormpjes, haal nadien uit de vormpjes en laat voor minstens anderhalf uur verder afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.

Stéph's meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel.

168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
16 gram guargom

Chocolade wafels met cacaonibs:

Dit heb je nodig:
115 gram Stéph's meelmix*
55 gram rijstmeel
30 gram maiszetmeel
1 TL bakpoeder
1/2 TL zout
100 gram stevia kristalsuiker
1 TL vanille bourbon
1 EL cacaopoeder of rauwe cacao (+ 1 EL rauwe honing)
2 EL cacao nibs
4 eieren
60 gram ongezoete amandelmelk
70 gram margarine


Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Roer er de cacao nibs onder.
Zet het wafelijzer aan en bak de wafels voor ongeveer 5 minuten.
Leg de wafels op een rooster bekleed met bakpapier om af te koelen.
Bewaard ook in de vriezer, steeds lichtjes opwarmen/roosteren voor gebruik.

Stéph's meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel.

168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
16 gram guargom

Spritskoekjes:

Dit heb je nodig:
1/2 cup amandelmeel
1/4 cup arrowroot
2-3 EL margarine
1/4 tl vanille bourbon
Snuifje vanille poeder ongesuikerd
5 EL pure stevia kristalsuiker
Klein snuifje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Leg een vel bakpapier op een ovenschaal.
Maak een deeg van bovenstaande ingrediënten.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit gewenste vormen op de plaat maar laat 2-3 cm tussen elk koekje.
Bak ze in 10-12 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen op de bakpapier op een rooster.

Hazelnotenkoekjes:

Dit heb je nodig:
1 cup hazelnotenmeel
1/5 cup tapiocameel
1/5 cup pure stevia suiker
Snuifje vanille poeder ongesuikerd
5 EL margarine
1/2 TL zout
Optioneel: stukjes pure chocolade van minstens 75% cacao.


Zo maak je het:
Maak een deeg van de bovenstaande ingredienten.
Maak een bol en doe er vershoudfolie omheen en zet een nachtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Maak platte, ronde koekjes en leg deze op de plaat.
Bak de koekjes voor ongeveer 10-12 minuten, haal ze nadien uit en laat afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
De koekjes best bewaren in een ijzeren koekentrommel.

© Copyright. Alle rechten voorbehouden.