Desserten

Glutéano, Health & Food  passion

Desserten:

Cakeroll:

Dit heb je nodig:
Voor de cake:
3 eieren
40gr stevia kristalsuiker
1/5 TL vanille bourbon
85gr rijstmeel
2 TL bakpoeder
1/5 a 1 TL guargom

Voor de pudding:
250 ml ongezoete amandelmelk
1TL vanille bourbon
2 eidooiers
20 gram maizena of 10-15 gram arrowroot poeder
25 gram stevia kristalsuiker

Pot bio aardbeijam of portie aardbeijam zonder suiker zie recept map.

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een beslag van de cakerol.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Maak een vierkant van halve cm dikte met het beslag op de bakplaat.
Zorg dat je een grote vierkant hebt voor een mooie rol.
Bak gedurende 10-12 min in de oven.
Haal nadien uit en smeer het vierkant in met eerst aardbeijam, een dun laagje en nadien de, nog warme, pudding evenals een dun laagje.
Rol nadien op en bestrooi lichtjes met stevia kristalsuiker.
Laat afkoelen op de plaat voor minstens 3 uur.
Zet nadien in de koelkast voor een nachtje.
Haal nadien uit en snij in schijven van 2cm.


Bereidingswijze van de pudding:
Maak de pudding door 1/3 deel melk onder te roeren bij het zetmeel, eigelen.
Verwarm de rest van de melk in een steelpan en voeg er de suiker toe en vanille bourbon.
Breng tot het kookpunt en doe er het puddingmengsel bij en roer krachtig door met een garde tot de pudding bindt en mooi dik wordt.
Laat de pudding voor de broodjes niet afkoelen want dan gaat het stollen, laat staan op een zacht vuurtje ondertussen.


Bereidingswijze voor de chocolade topping:
Dit heb je nodig:
150 gr pure chocolade van minstens 75%
Of zelf maken:
50gr cacaoboter
50gr rauwe cacaopoeder + 1 EL
2 EL rauwe honing + paar druppels pure stevia naar smaak
1 TL vanille bourbon
Optioneel: klein snuifje zout


Zo maak je het:
Smelt de cacaoboter samen met de honing en vanille bourbon au bain marie.
Roer er de cacaopoeder door en proef of het zoet genoeg is.
Giet zachtjes over de cakerol.

Apfelstrudel:







Exclusief recept van Glutéano.

Recept bevat veel professionele technieken.

Applepie yoghurt:

Dit heb je nodig:
200ml amandelyoghurt
2 EL kaneel
1 1/5 EL rauwe honing
Appel geschild in blokjes gesneden en gebakken, afgekoeld

Optioneel voor garnering: Notencrumble, geroosterde stukjes hazelnoten of amandelschilfers, snuifje nootmuskaat, halve tl kaneel en koekkruiden.


Zo maak je het:
Alles onderroeren, behalve de garnering.
Neem een glazen schaal of glas en bedek een bodem met notencrumble, nadien de yoghurt, werk af met stukjes amandelschilfers of stukjes geroosterde hazelnoten.

Witte chocolade mousse:





Exclusief recept van Glutéano.

Recept bevat veel professionele technieken.

Fruit Sorbet 5":

Dit heb je nodig:
250gr diepvriesfruit
1 TL manuka honing
100gr amandel/kokosyoghurt
12-15 druppels stevia


Zo maak je het:
Alle ingrediënten krachtig blenden en klaar!

Kokospudding:

Dit heb je nodig:
3/4 cup volvette kokosmelk/room
1 en 1/4 cups kokosmelk (Alpro)
2 TL arrowrootpoeder
Snuifje zout
1 eigeel
1 EL kokosolie
Snuifje vanillepoeder
Optioneel: 1/2 cup geroosterde kokosschilfers


Zo maak je het:
Meng in een kommetje 5 el melk samen met de vanille bourbon, eigeel, stevia, vanillepoeder, snuifje zout, kokosmelk/room, margarine, arrowrootpoeder samen.
Breng de rest van de melk roerende aan de kook en doe de pudding erbij en roer door tot stevig massa ontstaat, neem van het vuur en verdeel in potjes, laat afkoelen op kamertemperatuur en bewaar in de koelkast.

© Copyright. Alle rechten voorbehouden.