Lunch

Glutéano, Health & Food  passion

Lunch

Pastinaak frietjes:


Dit heb je nodig:
2 pastinaken
Halve EL zonnebloemolie
Optioneel: halve TL gedroogde bieslook en gedroogde sjalot)
Snuifje zout


Zo maak je het:
Maak de pastinaak schoon en schil deze met een dunschiller, snij de uiteindes af.
Snij in dunne reepjes en snij ze vervolgens in 2 om niet te lange frietjes te hebben.
Doe er de kruiden en olie bij en tos goed onder elkaar.
Zet de airfyer aan op 190 graden en bak ze gedurende 20 min.
Controleer voor de zekerheid regelmatig op de gaarheid.

Serveer met lekkere mayonaise en kruid wat af met zout.

Worstenbroodjes:






Exclusief recept van Glutéano.

Recept bevat veel professionele technieken.

Immune proof soup:

Dit heb je nodig:
Halve flespompoen (butternut) in blokjes gesneden
200gr wortels geschild en in schijfjes gesneden
3 pastinaken geschild en in blokjes gesneden
100gr bloemkool in stukjes gesneden
1 sjalot versnipperd en fijn gesneden
4 EL kokosolie
Optioneel: glutenvrij bio spaghetti in stukjes gebroken (vermicelli)


Zo maak je het:
Stoof de sjalot licht aan in een ruime kookpot met kokosolie.
Doe er de groentjes bij en stoof 10 minuten aan en roer regelmatig eens door.
Doe mineraalwater bij tot de groenten onder staan en laat garen (net onder kookpunt).
Doe de stukjes spaghetti erbij en laat mee gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout en verse peterselie.

Pastinaak salade:

Dit heb je nodig:
2 pastinaken, in blokjes gesneden en gaar gestoomd,afgekoeld
2 gekookte bio eieren, afgekoeld
Snuifje zout (naar smaak)
4-5 druppels pure stevia
3 EL bio mayonaise
Verse groene kruiden: peterselie en bieslook


Zo maak je het:
Prak de eieren en roer onder de pastinaak blokjes.
Voeg de kruiden, stevia en mayonaise toe en roer goed door.
Bewaar in een potje in de koelkast.

Butternut wortel soep:

Dit heb je nodig:
2 EL olijfolie
2 sjalot, versnipperd en grof gesneden
880gr flespompoen (butternut) (medium), geschild en in blokken gesneden
2 pastinaken, geschild en in blokken gesneden
3 EL rauwe honing
440gr wortelen, geschild en in grove schijven gesneden
500ml mineraalwater
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 2 EL kaneel, 1/5 EL nootmuskaat, mespuntje gember


Zo maak je het:
Laat de sjalot stoven in olijfolie in een ruime kookpot.
Voeg de overige groente toe en voeg het water toe, laat rustig garen tot onder het kookpunt.
Doe de kruiden erbij en mix goed door tot een smeuïge soep.

Platbrood uit de oven (gekruid):


Dit heb je nodig:
1 cup arrowroot
1/4 cup kokosmeel
1/2 tl zout
1/2 cup volvette kokosroom
Klein 1/4 cup flora margarine
1 ei
Verse kruiden: basilicum en bieslook


Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Vet een ronde taartbodem of pizzabodem in met olie
Hak de kruiden fijn.
Maak een dik beslag van de bovenstaande ingrediënten zonder de kruiden en zout toe te voegen.
Giet dit in de vorm en vorm je planbrood zoals je zelf wil, ik gebruikte heel de oppervlakte zodat ik een dun en rond broodje had.
Smeer de bovenkant mooi gelijk met de achterkant van een lepel en strooi de kruiden erover.
Zet voor 15-20min in de oven.
Haal uit en laat wat afkoelen alvorens te serveren.
Het brood is het lekkers wat warm.

Kabeljauw tartaar:

Dit heb je nodig:
2 hard gekookt eitjes (gebruik enkel eigeel!)
2 EL kokosyoghurt
2 EL vegan smeerkaas natuur
Snuifje zout en bio peper v/d molen(+ naar smaak)
1 EL dragon (+ naar smaak)
Halve tl peterselie
Halve tl bieslook
Halve tl marjolein


Zo maak je het:
Prak de eitjes fijn in een mengkom
Voeg alle ingrediënten toe naar smaak en roer goed onder.

Maak een tartaar salade met een gestoomde kabeljauw noot.

Gebakken pastinaak blokjes:

Dit heb je nodig:
3 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
Kokosolie
Fleur du sel
Verse peterselie
Optioneel: snuifje zwarte peper


Zo maak je het:
Bak de pastinaken op een middenhoog vuur in kokosolie.
Keer regelmatig om.
Doe de blokjes in een kom bekleed met keukenrol om uit te lekken.
Kruid naar smaak.

Hartige omelet rol:

Dit heb je nodig:
2 eieren
4 EL amandelmelk
1 EL arrowroot
2 EL amandelmeel
2 EL bio vanille rietsuiker
1/8 tl zout


Zo maak je het:

Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.

Verwarm een pan die lichtjes is ingevet op midden hoog vuur.

Doe een flinke soeplepel beslag in de pan en bak 6-7 minuten, draai om en bak nog eens 5 minuten.

Leg de pannenkoeken op een bord en vul deze naar wens.

Hamrolletjes met eisalade:


Dit heb je nodig:
2 hard gekookte bio eieren, koud
2 EL mayonaise
Wat peterselie en bieslook
3-4 druppels pure stevia
Snuifje zout
Optioneel: Stukjes fijngesneden vegan blok kaas.
Pakje bio ham


Zo maak je het:
Maak een salade van de eieren, kruiden en mayonaise.
Leg op een plakje ham de gewenste hoeveelheid en rol mooi toe.

© Copyright. Alle rechten voorbehouden.