Banket

Banket:

Brownie taartje:


Dit heb je nodig:
80gr havermeel
30gr amandelmeel
2 EL arrowroot poeder
1/2 TL bakpoeder
Snuifje zout
30gr pure stevia kristalsuiker
30gr rauwe cacaopoeder
1 TL vanille bourbon
150ml ongezoete amandelmelk
2 EL olie of margarine
1/4 cup ahornsiroop
1 ei of voor vegan 2 EL ei vervanger
100gr donkere tablet chocolade (75% cacao) (gesmolten of in stukjes gehakt)

Zo maak je het:

Doe de amandelmeel en havermeel in de blender samen met de suiker en mix goed door.
Voeg de cacaopoeder, arrowroot, zout, bakpoeder, baksoda toe en meng even door.
Doe deze droge ingrediënten in een grote kom.
Smelt de chocolade in een steelpan op een laag vuurtje.
Doe de natte ingrediënten in een aparte kom en meng even goed door en voeg toe aan de droge ingrediënten, voeg tot slot de gesmolten chocolade toe en roer goed door, je kan eventueel nog wat chocolade stukjes door het deeg mengen.
Stort dit beslag in een brownie schaal van 9x9 of 8x8, ik gebruikte een klein taart vormpje die ik ingevet heb met olie.
Zet in de oven van 180 graden gedurende 25-30 minuten.
Je kan de gaarheid controleren als er wat chocolade blijft kleven aan een prikkertje maar geen hele brei.
Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet nadien minstens 2 uur in de koelkast, snij nadien voorzichtig de randen los, neem een bord en kantel op het bord om de brownie uit het bakblik te storten.
Versier maar naar hartelust!

Kokos aardbei taartje:


Dit heb je nodig:
Voor de cake/biscuit:
5 bio eieren
100gr stevia kristal suiker
1 TL vanille poeder zonder suiker
1 TL vanille bourbon
100 gr maïszetmeel of tapiocameel
50 gr rijstmeel of amandelmeel

Aardbeien coulis:
250gr (diepvries) aardbeien
1 EL arrowroot poeder
100gr stevia kristalsuiker

Banketbakkersroom:
250 ml ongezoete amandelmelk
1TL vanille bourbon
2 eidooiers
20 gram maizena of 10-15 gram arrowroot poeder
25 gram stevia kristalsuiker

Kokos slagroom met vanille:
Een groot blik volvette kokosroom, bio
1 TL vanille bourbon
Halve TL vanille poeder zonder suiker
10-15 druppels pure stevia (naar smaak)

Verse frambozen en rode bessen als afwerking.

Zo maak je het:

Vegan Frangipane taartje:


Dit heb je nodig:
Bodem:
100gr amandelmeel
50gr arrowroot
Snuifje zout
1 tl vanille aroma
50gr gesmolten kokosolie
1/2 tl kaneel
3 EL stevia kristalsuiker of 2 EL rauwe honing
Frambozenjam

Cake:
2 EL ei vervanger en 1 TL bakpoeder of non vegan, 2 eieren (eiwit licht opkloppen, niet volledig stijf)
50gr abrikozenjam
75gr amandelmeel
50 gr arrowroot
50gr kokosolie
60gr agave bloemsuiker
1 tl amandel aroma

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak een deeg van de ingrediënten voor de bodem.

Leg het in een klein ronde taartvorm die lichtjes ingevet is met olie.

Verdeel het deeg over de taartvorm en rand met je vingers, dit is even een werkje.

Prik paar gaatjes in het deeg met een vork en leg er wat bakparels op.

Smeer de bodem royaal in met abrikozenjam.

Maak een beslag van de ingrediënten voor de cake en stort deze in de vorm.

Zet in de oven voor 30-40 minuten.

Controleer de gaarheid met een prikker, zorg dat er geen deeg meer aan de prikker kleeft, enkel wat jam.

Laat goed afkoelen en haal nadien voorzichtig uit de vorm wanneer deze volledig is afgekoeld.

Werk af met glazuur of amandelschilfers.

Brownie taartje vegan:

Dit heb je nodig:
80gr rijstmeel
30gr amandelmeel
2 EL arrowroot poeder
Halve TL bakpoeder
Snuifje zout
30gr stevia kristalsuiker of 3 EL rauwe honing
30gr rauwe cacaopoeder
1 TL vanille aroma
150ml ongezoete amandelmelk
2 EL olie of margarine
2 EL ei vervanger of 1 ei
1/2 TL guargom (optioneel)

100gr donkere tablet chocolade (75% cacao) (gesmolten of in stukjes gesneden)


Zo maak je het:
Maak van de bovenstaande ingrediënten een beslag en roer de stukjes chocolade er als laatste door.
Stort dit beslag in een brownie schaal van 9x9 of 8x8, ik gebruikte een klein taart vormpje die ik lichtjes heb ingevet met olie.

Zet in de oven van 180 graden gedurende 25-30 minuten.
Je kan de gaarheid controleren als er wat chocolade blijft kleven aan een prikkertje maar geen hele brei.
Laat afkoelen op kamertemperatuur en stort uit de vorm, laat nog verder afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
Zet op een bord en werk af met topping naar wens.
Ik bewaar de brownie in de koelkast, dan vind ik hem het lekkerst maar kan ook prima op kamertemperatuur.
Versnij de brownie in gewenste stukken apart verpakt in doorzichtige folie.

© Copyright. Alle rechten voorbehouden.