Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:

Pizza Veggi:


Dit heb je nodig:

Pizza bodem:
1 cup lauw water
1 TL droge gist
1 TL rauwe honing
2 cups amandelmeel
2 cups tapioca meel
1 1/4 cups maiszetmeel
2 TL guargom
1 TL zout
2 eiwitten
2 EL olijfolie
5-7 druppels pure stevia

Topping:
"Glutéano bolognaisesaus" (zonder vlees) zie recept map.
1 wortel en een halve pastinaak in stukjes gesneden en licht voor gegaard.
Verse basilicum bladen
Hand vegan geraspte kaas

Zo maak je het:
Maak een deeg van de bovenstaande ingrediënten maar voeg alleen de eiwitten toe, niet het eigeel.
Voeg het water als laatste toe als de keukenrobot aan staat.
Laat het deeg goed kneden en voorkom klonters.
Verdeel het deeg in 2 ballen en verpak in doorzichtige folie en laat een kwartier rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht en doe de pizzasteen in de oven.
Leg een stuk bakpapier op tafel en bestrooi met wat tapiocameel.
Rol het deeg uit en maak er 2 pizza bodems van.
Haal de pizzasteen uit de oven en leg de bodem op de steen.
Smeer de bolognaisesaus erover en leg er de blokjes/schijfjes groente op en bestrooi met vegan geraspte kaas naar wens.
Bak in de oven voor 8-10 minuten.
Haal uit en laat even afkoelen, leg er wat basilicum blaadjes op.

Glutéano's bolognaisesaus:

Dit heb je nodig:
1 medium flespompoen (butternut), geschild en in blokjes gesneden
1 pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
1 sjalot, versnipperd en fijngesneden
2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
1 EL rode bieten poeder
1/5 EL kaneel
8-10 druppels pure stevia
1/5 TL zout
Snuifje zwarte peper
Optioneel: gebakken rund gehakt of half om half gehakt (bio)


Zo maak je het:
Zet een ruime kookpot op een middenhoog vuur, doe er wat olie in stoof de flespompoen, pastinaak en wortel even aan.
Doe er nadien een halve cup mineraal water bij en laat op een zacht vuur garen.
Fruit de sjalot in een pannetje even aan.
Mix de groente en voeg nadien de kruiden toe, sjalot, kaneel, rode bietenpoeder en stevia en roer goed door.
Doe er het gebakken gehakt (uitgelekt op een keukendoek) bij indien gewenst.

Chickennuggets:

Dit heb je nodig:
Beslag:

1/2 cup amandelmeel
3/4 cup tapioca of arrowroot meel
1 cup volvette kokosmelk
2 eieren
1 TL zout
6-8 druppels pure stevia
1 EL bieslook (optioneel)
Oliepot/frituurketel op 180 graden

2 kipfilets bio in blokjes gesneden


Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten en mix even door tot een glad beslag.
Laat de frituurketel of pot warm worden.
Dompel de kip onder het beslag en laat even uitleggen, leg ze voorzichtig in de frituurketel en doe dit met een paar blokjes tegelijk.
Keer regelmatig om en haal uit wanneer ze goudbruin zijn en gaar, dit duurt ongeveer een klein 5 minuten.
Als je ketel te warm is zal de kip nog rauw zijn!
Laat uitlekken in een schaal bekleed met keukenpapier.

Fishfingers/kibbling:


Dit heb je nodig:

Beslag:
1/2 cup amandelmeel
3/4 cup tapioca of arrowroot meel
1 cup volvette kokosmelk
2 eieren
1 TL zout
6-8 druppels pure stevia
1 EL bieslook (optioneel)
Oliepot/frituurketel op 150 graden

3 visfilets in reepjes gesneden


Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten en mix even door tot een glad beslag.
Laat de frituurketel of pot warm worden.
Dompel de vis onder het beslag en laat even uitleggen, leg ze voorzichtig in de frituurketel en doe dit met een paar reepjes tegelijk.
Keer regelmatig om en haal uit wanneer ze goudbruin zijn en gaar, dit duurt ongeveer een klein 5 minuten.
Als je ketel te warm is zal de vis nog rauw zijn!
Laat uitlekken in een schaal bekleed met keukenpapier.

Heerlijk met tartaarsaus!

Vegan kaaskroketten:

Dit heb je nodig:
Vulling:

220gr pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
1 EL peterselie
2 EL arrowroot poeder
1 ei
100gr vegan geraspte kaas
2 EL arrowroot
10gr vegan parmezaanse kaas
1/5 TL zout
Optioneel: wat zwarte peper, extra zout naar smaak

Korst:
Kommetje met amandelmeel en tapiocameel ( halve cup arrowroot of tapiocameel en 1 cup amandelmeel)
1 ei, geklutst in een kommetje

Friuutpot of frituurketel op 180 graden


Zo maak je het:
Stoom de pastinaak gaar en doe ze in een kom en doe er de overige ingrediënten bij en mix kort tot een puree.
Stort de puree in een brownie schaal en laat afkoelen op kamertemperatuur en zet nadien een nachtje in de koelkast.
Haal uit en vorm er kroketten van.
Dompel ze onder in het geklutst ei en rol nadien goed door de meelsamenstelling.
Frituur ze met regelmatig omkeren voor 10 minuten.
Haal uit en laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.
Als ze nog niet gaar zijn kan je ze even in de oven laten verder garen voor 10 minuten op 200 graden. Zorg dat de korst niet aanbrand.

Gourmetschotel:


Dit heb je nodig:
Bio kipfilet, gemarineerd
Bio rund gehakt
Bio half om half gehakt (gekruid en gemengd met 1 EL arrowroot en 2 EL amandelmeel en een ei)
Verse kabeljauw noot, gemarineerd
Bio rumsteak in lapjes gesneden en gekruid met peper en zout
Bio varkensspek, gemarineerd
Bio varkenslap

Voor de cordon blue spiesjes:
Blokjes vegan mozzarella
Plakjes bio ham
Tandenstokers

Kruiden: peper, zout,
Optioneel: Zalm noot, tilapiafilet, schelvis,...

Marinade voor de vis:
50ml zonnebloemolie
1 TL kurkuma, snuifje zout, 1EL rauwe honing en halve tl kaneel, 1 EL arrowroot en 2 EL amandelmeel

Marinade voor het varkensspek:
100ml zonnebloemolie, halve tl zout, 2 EL rauwe honing, halve tl gedroogde sjalot, snuifje zwarte peper, tl peterselie, 4EL amandelmeel, 2 EL arrowroot

Marinade voor de kipfilet:
50 ml zonnebloemolie, snuifje peper en zout, tl peterselie en bieslook, halve tl gedroogde sjalot, 5-6 druppels pure stevia.

Zo maak je het:
Maak mini burgers van het gehakt die je bereid hebt.

Maak de cordon blue spiesjes door het varkensvlees te versnijden in vierkanten, steek op de spies, nadien een blokje vegan kaas en halve snee dubbel geplooide ham en tot slot nog een blokje vlees.

Dresseer het overig vlees en vis, doe de vis in een aparte kom zoals op de foto.
Dit is gedresseerd op een gourmetschotel

Zalmburgers:


Dit heb je nodig:
1 verse zalmnoot, gegaard
1 EL arrowroot poeder
2 EL amandelmeel
1-2 snee glutenvrij wit brood
1 ei
5-6 druppels pure stevia
Kruiden: Zout en peper, tl peterselie en dille


Zo maak je het:
Doe alle bovenstaande ingrediënten in de blender en blend tot een dikke hanteerbare brij.
Maak er hamburgers van en verhit een pan met een scheut olijfolie.
Bak de hamburgers op midden hoog vuur en keer regelmatig om.
Ze zijn gebakken in ongeveer 10 minuten.

Veggi groenteburgers:

Dit heb je nodig:

250gr groente naar keuze, beetgaar gestoomd
3 EL arrowroot poeder
5 EL amandelmeel
4-5 snee glutenvrij wit brood (zie recept map)
1 ei
6-8 druppels pure stevia
Kruiden: Zout en peper, tl peterselie en bieslook, gedroogde sjalot


Zo maak je het:
Doe alle bovenstaande ingrediënten in de blender en blend tot een dikke hanteerbare brij.
Maak er hamburgers van en verhit een pan met een scheut olijfolie.
Bak de hamburgers op midden hoog vuur en keer regelmatig om.
Ze zijn gebakken als ze mooi beide kanten goudbruin zijn.

Spaghetti carbonara:


Dit heb je nodig:

Bechamelsaus:
1 EL arrowroot
1 EL Becel margarine
150-200 ml ongezoete amandelmelk
Wat zout en zwarte peper naar smaak
6-7 druppels pure stevia
40 gram geraspte vegan kaas en 3 EL  vegan gourmet kaas

Extra vegan geraspte kaas voor de afwerking
Pakje bio spekblokjes, gebakken en droog gedept met keukenrol
Portie spaghetti bio, gekookt en gemengd met wat olijfolie

Zo maak je het:

Zet een pannetje op een midden hoog vuur en smelt de margarine, voeg nadien de arrowroot meel toe en roer door met een garde.

Voeg gelijdelijk aan de amandelmelk toe en roer regelmatig zodat de saus goed indikt en niet gaat schiften.

Kruid naar smaak en voeg eventueel de pure stevia druppels toe als smaakversterker.

Doe er de vegan geraspte kaas bij en de gourmet vegan kaas en roer goed door, als de saus te dik is voeg je er nog een scheutje amandelmelk toe en roer goed onder.

Kook de spaghetti zoals beschreven op de verpakking in een pot met olijfolie en wat zout.

Bak de spek lichtjes in de pan en roer deze onder de saus.

Giet de spaghetti af en laat even uitlekken.

Roer de spaghetti onder de saus, dresseer in een soepbord of pastabord en strooi er nog wat kaas over, werk af met verse peterselie.

Kabeljauw met een gouden korstje:

Dit heb je nodig:
1 eigeel
25-50ml kokosolie
Halve tl kurkuma
Wat bieslook en gedroogde sjalot
Halve tl zout
2 EL tapiocameel
Stuk verse visfilet naar keuze


Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een vork goed door, neem een lepel en smeer de vis hier goed mee in en laat de vis weken in de overige marinade in een soepkom afgedekt in de koelkast voor minstens 8 uur.
Bak nadien op middenhoog vuur en keer na 5 min voorzichtig om en bak nog eens 5 min, wissel weer elk van kant om nog 2-3 min te laten bakken.

Lasagne:


Dit heb je nodig:

Bechamelsaus:
1 EL arrowroot
1 EL Becel margarine
Bio amandelmelk ongezoet ongeveer 150-200 ml
Wat zout en basilicum
50gr vegan geraspte kaas

Spaghettisaus:
1 flespompoen (butternut), gekookt en gemixt tot een dikke puree
1 pakje bio gehakt (varkens-rund), gebakken in de pan en uitgelekt
Halve TL kaneel
1 kleine TL rauwe honing
10 druppels stevia
1 EL rode bietenpoeder
TL zout (naar smaak)
Wat basilicum
1 TL kurkuma

Pakje Herta bio ham

Pak bio lasagnevellen, glutenvrij
2 handvol geraspte vegan kaas
200gr amandelmeel gemengd met 2 eieren

Zo maak je het:

Zet een pannetje op een midden hoog vuur en smelt de margarine, voeg nadien de arrowroot meel toe en roer door met een garde.

Voeg gelijdelijk aan de amandelmelk toe en roer regelmatig zodat de saus goed indikt en niet gaat schiften.

Doe er de geraspte kaas bij en roer goed door tot een smeuïge en niet loperige saus.

Als de saus te dik is kan je nog een scheutje amandelmelk toevoegen en goed onder roeren.

Kruid naar smaak en voeg eventueel de pure stevia druppels toe als smaakversterker.

Laat staan op een heel laag vuurtje om de saus warm te houden.

Maak de bolognaisesaus (zie recept).

Zet een ruime pot met water op het vuur en voeg er een scheutje olie aan toe.

Eens het water kookt doe je 2 lasagnevellen in de pot en laat even koken voor ongeveer 5 minuten.

Haal uit en leg op een vel bakpapier, mooi naast elkaar.

Je hebt 4-5 lasagnevellen nodig.

Neem een ovenschaal en giet op de bodem wat bolognaisesaus, lasagnevellen nadien de bechamelsaus en ham.

De tweede laag giet je bolognaisesaus in de ovenschaal, nadien de ham, lasagnevellen en tot slot bechamelsaus, strooi met vegan geraspte kaas over de lasagne.

Zet in de oven op 180 graden hete lucht tot de kaaskorst wat goudbruin ziet, dat is voor ongeveer 15-20 minuten.

Pizza vegan cheese & bacon:

Dit heb je nodig:

Pizza bodem:
1 cup lauw water
1 TL droge gist
1 TL rauwe honing
2 cups amandelmeel
2 cups tapioca meel
1 1/4 cups maiszetmeel
2 TL guargom
1 TL zout
2 eiwitten
2 EL olijfolie
5-7 druppels pure stevia

Topping:
Olijfolie
Gebakken spek
Vegan geraspte kaas
Vegan mozzarella in plakjes gesneden
Snuifje zout, peterselie en oregano

Zo maak je het:
Maak een deeg van de bovenstaande ingrediënten maar voeg alleen de eiwitten toe, niet het eigeel.
Voeg het water als laatste toe als de keukenrobot aan staat.
Laat het deeg goed kneden en voorkom klonters.
Verdeel het deeg in 2 ballen en verpak in doorzichtige folie en laat een kwartier rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht en doe de pizzasteen in de oven.
Leg een stuk bakpapier op tafel en bestrooi met wat tapioca meel.
Rol het deeg uit en maak er 2 pizza bodems van.
Haal de pizzasteen uit de oven en leg de bodem op de steen.
Smeer de bodem in met olijfolie (1EL), strooi er de spek over en nadien de vegan kaas naar wens en bak de pizza voor 10-15min.
Haal uit en laat afkoelen, je kan de pizza wat kruiden naar wens met peterselie.

© Copyright. Alle rechten voorbehouden.