Recepten

POTS - Gastroparese dieet



Recepten


Deze recepten zijn geschikt voor een verstoorde maaglediging.
Op de downloadpagina is een Engelstalige dieetgids te downloaden om te weten hoe het dieet (met stappenplan) werkt met de bijhorende tips.

Groentesoep met mihoen



Groente omelet



Pastinaak-wortelsoep met verse gember



Eiwitrol



Gestoofde appel met feta



Puree met gekarameliseerdsjalot



Chicken vegan cheese salad met vegan mayonnaise


Pesto van basilicum



Hummus light



Wortelpuree met boterraap



Erwtenspread met vegan kaas

Wit brood (no mix), licht verteerbaar

Kippensalade met pecannoten

Gebakken kikkererwten

Bruschetta's

Vanillecake licht verteerbaar

Winter ontbijtwrap

American pancakes op kokos basis

Boekweit pannenkoeken

Rode kool spread met gestoofde appel

Hummus van witte bonen met walnoten

Wortelspread met kabeljauw

Groentewok met zoete kokossaus

Groentesoep met kurkuma en verse bieslook

Groentesoep "Quick healthy steam"

Erwtenspread met tijm, marjolein en kabeljauw

Schelvis in een jasje van kruidenkaas

Groentesalade met kip

Tortilla met cheddar kaas en olijven

Erwtenspread met prei 

Healthy steam

Tartaar van schelvis

Amandelpasta

Boterraap puree met zalm en Polak vis

Erwtendip met vegan kaas

Gerookte zalm salade met vegan kruidenkaas

Groentesoep van gestoomde groente met schelvis

Wortelspread met gestoomde zalm en amandel

Salade van Tilapia 

Tonijnsalade met amandelschilfers

Kippenbouillon

Sugarsnap salade met walnoten

Vissalade met walnoten

Kabbeljauwsalademet pijnboompitten

Kabbeljauw lasagne

Xanthe's kaneelcake

Lemoncurd

Dit heb je nodig:

500gr diepvries soepgroenten, kleine blokjes

1-1 1/5 l water

(mix van wortel, prei, ui en knolselder van Colruyt)

Flinke scheut sojasaus, bio naar smaak (zie voedingsregister)

Zout naar smaak

Verse postelein

Stevia druppels naar smaak

Wat mihoen, hoeveelheid naar wens


Zo maak je het:

Neem een ruime pot en doe er de diepvriesgroente in samen met het water en laat even garen onder het kookpunt.

Doe er de kruiden bij en mix de soep, voeg nadien de mihoen toe.

Dien op met verse postelein. 

Dit heb je nodig:

2 eieren, bio

1 wortel, geraspt en fijngesneden

Klein handinhoud prei

Halve sjalot, versnipperd

Zout naar smaak

Verse bieslook

Gedroogde petersie


Zo maak je het:

Gaar de groente even voor door ze even te steamen in de magnetron in een glazen pot met deksel met wat water.

Klop de eieren goed door met wat zout en peterselie, samen met de sjalot en groente die gesteamd (gaar) zijn.

Bak de omelet en werk af met verse bieslook.


Dit gerecht kan voor sommige iets moeilijker verteerbaar zijn, let op met de hoeveel je hiervan eet.

Dit heb je nodig:

6-7 grote wortels, geraspt en in blokjes gesneden

2 grote pastinaken, geraspt en in blokjes geseden

Ongeveer 1 l water

Klein stukje verse gember, fijn gehakt

Zout naar smaak

Droge peterselie

Flinke scheut glutenvrije sojasaus (bio, zie voedingsregister)

Paar druppels stevia naar smaak (optioneel)


Zo maak je het:

Doe de groente in een ruime kom met water en laat even garen onder het kookpunt.

Mix het geheel door en voeg er de kruiden en smaakmaker aan toe.

Werk af met wat gedroogde peterselie.

Dit heb je nodig:

2 eiwitten, bio

Verse basillicum en gedroogde basilicum

Snuifje zout en peper


Zo maak je het:

Splits de eieren en maak een omelet van de eiwitten samen met de kruiden, met een scheutje olijfolie.

Rol nadien op en werk af met verse basilicum.

Dit heb je nodig:

2 appels, geschild en in blokjes gesneden

Wat vegan feta, in blokjes gesneden

Halve tl peterselie

1 el olijfolie

(optioneel: klein stukje verse gember, zeer fijn gehakt)


Zo maak je het:

Stoof de appels in wat olijfolie, voeg de kruiden toe en laat afkoelen alvorens de blokjes vegan feta toe te voegen.

Zet afgedekt in de koelkast.

Dit heb je nodig:

3 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden

2-3 sjalotten, bio, in halve plakjes gesneden

Ahornsiroop, puur en bio

Zout en peper naar smaak

Verse basillicum

Gedroogde peterselie


Zo maak je het:

Fruit de sjalot aan in een scheutje olie in een pan op middenhoog vuur en voeg nadien een flinke scheut ahornsiroop toe, laat dit 10-15min karameliseren en roer regelmatig goed door zonder aan te bakken.

Doe de pastinaak in een ruime pot met olijfolie en laat gaar bakken en voeg 150ml amandelmelk toe en mix het  geheel nadien goed door.

Voeg de kruiden toe en vervolgens de gekarameliseerde sjalot.

Werk af met verse basillicum.


Dit gerecht kan voor sommige iets moeilijker verteerbaar zijn, let op met de hoeveel je hiervan eet.

Dit heb je nodig:

1 kipfilet(bio), gebakken en afgekoeld

Klein handinhoud vegan kaasblokjes

Verse basilicum

Bio mayonaise of olijfolie naar wens

Zout naar smaak


Zo maak je het:

Bak de kipfilet in wat olijfolie en laat nadien afkoelen

Mix het vlees even kort in een mixer samen met de vegan kaas en roer de kruiden en mayonaise eronder door.

Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Werk eventueel af met verse basilicum.


Dit gerecht kan voor sommige iets moeilijker verteerbaar zijn, let op met de hoeveel je hiervan eet.

Lekker smeerbaar op een cracker of toast.


Mayonaise kan vervangen worden door amandelmelk of kokosolie.

Dit heb je nodig:

Flinke handinhoud verse basilicum, gewassen
1 tl gedroogde basilcum
30gr olijven
30gr pijnboompitten
30gr parmezaanse vegan kaas
Flinke snuif zout
Halve el stevia suiker
50mg olijfolie


Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een mixer en mix alles goed door, voeg olijfolie toe tot de gewenste structuur is verkregen.

Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Dit heb je nodig:

250gr kikkererwten, bio, gewassen en uitgelekt

2-3 el olijfolie of walnotenolie

1 el tahini 

1 el amandelpasta

Halve tl citroensap

3-4 druppels stevia

Verse bieslook

Halve tl zout

Snuifje peper

Water


Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een mixer en mix alles goed door, voeg water toe in kleine hoeveelheden tot de gewenste structuur is verkregen.

Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.


Dit gerecht kan voor sommige iets moeilijker verteerbaar zijn, let op met de hoeveel je hiervan eet.

Lekker smeerbaar op een cracker of toast.

Dit heb je nodig:

5-6 grote wortelen, geraspt en gesneden

2 kleine boterrapen, geschild en gesneden

1 sjalot, versnipperd

Klein handinhoud verse bieslook

Zout naar smaak

Halve el gedroogde peterselie


Zo maak je het:

Neem een kom en gaar de groente in een flinke scheut olijfolie.

Mix nadien goed door en voeg de kruiden er aan toe.

Voeg eventueel wat water of amandelmelk toe indien de puree te stevig is.

werk af met verse bieslook.

Dit heb je nodig:

3 handinhoud diepvries erwten, bio

Half handinhoud vegan kaasblokjes (zie voedingsregister)

Verse basilicum

2 el olijfolie

Paar druppels stevia

Water


Zo maak je het:

Steam de erwten kort in wat water in de magnetron zodat ze gaar zijn.

Laat afkoelen en voeg nadien de overige ingrediënten toe en mix tot een homogene massa.

Voeg water of amandelmelk toe in kleine hoeveelheden indien de spread te stevig is.


Lekker smeerbaar op een cracker of toast.

Dit heb je nodig:

500gr meel (= 150 arrowrootmeel,  50gr amandelmeel, 150gr bruine rijstmeel en 150gr boekweitmeel) 

10gr meelverbeteraar en 6gr gist (beiden bio, zie voedingsregister)

6gr zout

100gr bruine suiker (of 50gr stevia patisserie suiker)

50ml olijfolie

400ml/450ml lauw water


Zo maak je het:

Doe de droge ingrediënten in een kom zonder de gist en roer goed onder.

Voeg de olijfolie toe.

Los de gist op in het lauwe water en voeg nadien toe.

Mix tot een homogene massa.


Zet 80min in de oven die voorverward is op 50 graden zodat het brood kan rijzen.

Haal nadien uit en verwarm de oven verder op 210 graden.

Zet het brood gedurende 50min in de oven en dek de bovenkant na de halve gaartijd af indien de korst  te donken wordt.

Haal het brood uit en laat even afkoelen op een rooster.

Haal het brood uit de vorm en laat verder afkoelen op het rooster.

versnij het brood en verpak in een ziplockzak om in te vriezen.

Dit heb je nodig:

2 kipfilets (bio), gebakken en afgekoeld

Flinke handinhoud pecannoten

Verse bieslook

Zout naar smaak

Gedroogde bieslook

Paar druppels stevia, naar smaak

2 el walnotenolie

Water


Zo maak je het:

Bak de kipfilet in wat olijfolie en laat nadien afkoelen.

Doe het vlees en de overige ingrediënten in een mixer en mix goed door, voeg water toe of amandelmelk in kleine hoeveelheden indien de salade te vast is.

Bewaar in de koelkast, afgesloten.


Dit gerecht kan voor sommige iets moeilijker verteerbaar zijn, let op met de hoeveel je hiervan eet.

Lekker smeerbaar op een cracker of toast.

Dit heb je nodig:

Portie kikkererwten (bio), gewassen en drooggedept met keukenpapier

Halve tl zout

Halve tl gedroogde thijm

Olijfolie


Zo maak je het:

Zet een ruime pan op vuur met een scheut olijfolie op middenhoog vuur en doe de kikkererwten in de pan en bak ze goudbruin, roer regelmatig.

Kruid de gebakken kikkererwten en werk af met basilicum.


Dit gerecht kan voor sommige iets moeilijker verteerbaar zijn, let op met de hoeveel je hiervan eet.

Dit heb je nodig:

3 Schär beschuiten

Verse basilicum

Plakje vegan kaas

Wat vegan smeerkaas (naturel)

Plakje vegan feta kaas

Margarine (liefst op kokosbasis; zie voedingsregister)


Optioneel: beetje Remia vegan mayonaise


Zo maak je het:

Smeer de bruschetta's naar wens en kruid eventueel wat bij met zout en peper.

Dit heb je nodig:

150gr glutenvrij meelmix (Claudine cake mix)
65gr amandelmeel
1/2 tl bakpoeder
4 eieren (bio)
125 ml olijfolie
125 ml amandel yoghurt (zie voedingsregister)
50gr stevia patisseriesuiker


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten en vet een cakevorm in met wat olijfolie.

Stort het beslag in de cakevorm en zet 45-50min in de oven, kijk na de halve gaartijd of de korst niet te donker wordt en dek deze desnoods af met wat bakpapier.

Controleer de gaarheid met een prikker.

Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen op een rooster en haal de cake nadien voorzichtig uit de vorm en laat  deze nog verder afkoelen op het rooster.

Werk af met wat arrowrootmeel ter decoratie.

Versnij in plakken van 1 cm dik.

Bewaar de cake in een afgesloten en luchtdichte doos.

Dit heb je nodig:

2 eieren (bio)

1 tl bruine suiker

Snuifje zout

Halve tl speculooskruiden

25ml hazelnootolie

50ml amandelmelk

2 el arrowrootmeel

1 appel

Ahornsiroop


Zo maak je het:

Kluts de eieren samen met de bruike suiker, zout, kruiden en voeg de amandelmelk toe, arrowrootmeel aan de omelet.

Bak deze in een pan op middenhoog vuur met een scheutje hazelnootolie.

Bak de appelschijfjes met ahornsiroop in een pan op middenhoog vuur.

Maak een rol van de appelschijfjes.

Werk af met arrowrootmeel ter decoratie.


Dit gerecht kan voor sommige iets moeilijker verteerbaar zijn, let op met de hoeveel je hiervan eet.

Dit heb je nodig:

50gr arrowroot poeder of tapioca zetmeel
50gr amandelmeel
100gr stevige kokoscreme
Halve tl zout
1 EL stevia patisseriesuiker
1 ei (bio)



Zo maak je het:

Maak van bovenstaande ingrediënten een egaal beslag en mix alles even door, voeg de guargom als laatste toe en mix even nog eens alles goed door.
Zet een uur in de koelkast.
Warm een minipan met een scheutje olie op een tamelijk hoog vuur.
Neem van het beslag 2-3 eetlepels in de pan op een hoop, de pancake maakt zijn eigen vorm, draaie ze om na 3-4 minuten of wanneer ze loskomen van de pan, bak de andere zijde ook ongeveer 4-5 minuten, keer nadien nog eens om, dan zijn ze lekker krokant.
Laat afkoelen op een vel keukenpapier.
Bak zo alles tot het beslag op is.


Dit gerecht kan voor sommige iets moeilijker verteerbaar zijn, let op met de hoeveel je hiervan eet.

Dit heb je nodig:

200 gram boekweitmeel
500ml plantaardige melk
20gr stevia patisseriesuiker
Snuifje vanillepoeder en 1/5tl vanille bourbon
2 - 3 Eieren
Snuifje zout
Klontje margarine of scheutje olie

Zo maak je het:

Begin met het afwegen van alle ingrediënten en zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is.
Voeg het meel toe aan een beslagkom en giet hier de helft van de melk bij.
Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
Nu kunnen we beginnen met het toevoegen van de eieren en de rest van het melk. Voeg dit al roerend of mixend toe.
Ons beslag is nu klaar en we kunnen beginnen met bakken
Verhit in een pannenkoekenpan een klontje margarine en een scheutje olie.
Giet met een pollepel het beslag in de pan en laat het goed over de hele bodem uitlopen.
Bak beide zijden totdat deze een mooie goudbruine kleur hebben.

Dit heb je nodig:

Potje rode kool uit conserven

1 appel, geschild en in blokjes gesneden

Snuifje zout en gedroogde gember

Gedroogde peterselie en sjalot


Optioneel: snuifje gemberpoeder


Zo maak je het:

Stoof de appel aan in wat olijfolie of walnotenolie en laat afkoelen.

Doe vervolgens alle ingrediënten in een mixer en mix alles goed door.

Werk af met gedroogde peterselie en gedroogde sjalot.

Dit heb je nodig:

Potje witte bonen conserven, gewassen en uitgelekt

Handinhoud walnoten

Halve el amandelpasta of tahini

Klein handinhoud verse peterselie

Zout en stevia druppels naar smaak

2-3 el walnotenolie


Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een mixer en mix alles goed door.

Voeg klein scheutje water toe indien het nog te dik is.

Doe in een pot of kom en werk af met takjes verse peterselie.


Dit gerecht kan voor sommige iets moeilijker verteerbaar zijn, let op met de hoeveel je hiervan eet.

Lekker smeerbaar op een cracker of toast.

Dit heb je nodig:

200gr wortelen, geraspt en gesneden

1 sjalot, versnipperd 

1 kabeljauwfilet, bio

Scheutje amandelmelk

Scheutje olijfolie

Halve tl zout

1 el peterselie

Verse basilicum 

Stevia druppels naar smaak



Zo maak je het:

Stoom de vis gaar en nadien de wortelen.

Fruit de sjalot kort even aan in een steelpan.

Laat alles even afkoelen en doe alles samen in een mixer.

Doe de overige ingrediënten bij en mix alles goed door.

Voeg kruiden toe naar smaak en voeg amandelmelk toe tot de gewenste dikte.

Werk af met wat verse basilicum.


Dit heb je nodig:

2 handinhoud gesneden wortelen, prei en erwten

1 handinhoud gesneden pastinaak,

Half handinhoud bosui

1 el amandel-kokospasta (zie voedingsregister)

Scheut glutenvrij sojasaus, bio

2 tl zout 

1 el peterselie

150ml amandel-kokosmelk (Alpro)

1 el arrowrootmeel

Flinke scheut walnotenolie

1 1/5 el gecondenseerde kokosmelk

Kokosrasp naar wens (afwerking)


Zo maak je het:

Verwarm een wok op middenhoog vuur samen met een flinke scheut olie (bodem bedekt) en doe er de groente bij, laat garen en doe er vervolgens de overige ingrediënten bij (behalve de kokosrasp) met de amandel-kokosmelk als laatste om toe te voegen naar eigen wens van dikte. 

Roer steeds goed door tijdens het toevoegen van de ingrediënten.

Werk af met gedroogde peterselie en gemberpoeder en wat kokosrasp ook naar wens.

Dit heb je nodig:

3 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden

1 sjalot, versnipperd 

4 wortelen, gerasp en in blokjes gesneden

2 boterrapen, geschild en in blokjes gesneden

1-1 1,5 l water

Olijfolie

Glutenvrij sojasaus, bio (zie voedingsregister)

Zout naar smaak

10-12 druppels stevia, naar smaak

4-5 el kurkuma (variëert naargelang de smaak)

Verse bieslook, fijngesneden


Zo maak je het:

Zet een ruime pot op een middenhoog vuur met een flinkescheut olijfolie en laat even aanfruiten.

Doe het water erbij en gaar de groente onder het kookpunt.

Mix alles goed door en doe er de kruiden bij.


Dit heb je nodig:

1 handinhoud van elke groente:
wortel, pastinaak, doperwten, prei 

Half handinhoud bosuitjes

Klein scheut glutenvrij sojasaus, bio (zie voedingsregister)

Gedroogde peterselie

1 1/2 tl zout

10-12 druppels stevia


Zo maak je het:

Neem een steampot met mandje (zie keukentoepassingen) en vul tot net onder het mandje met mineraalwater.

Doe de groente er bij en zet in de magnetron op 500 watt voor 10 minuten.

Haal de steampot uit de magnetron en haal het handje eruit zodat de groente in het water terecht komt.

Voeg de sojasaus toe en kruiden, goed roeren en de soep is klaar.


De soep kan na het bereiden worden gemixt omdat stukjes voedsel moeilijker verteerbaar zijn.

Dit heb je nodig:

1 flinke handinhoud diepvries doperwten

1 filet diepvries kabeljauw

1 tl zout

4 druppels citroensap

Klein scheut amandelmelk

1/2 tl tijm

Snuifje marjolein

3-4 druppels stevia

Takje basilicum om af te werken


Zo maak je het:

Neem een steampot met mandje (zie keukentoepassingen) en vul met water tot net onder het mandje.

Leg de kabeljauw en doperwten op het mandje en zet in de magnetron voor 8min op 500 watt.

Haal nadien uit en doe de doperwten en kabeljauw in een kom, doe de overige ingrediënten bij en mix goed door.

Werk af met een takje basilicum.


Lekker smeerbaar op een cracker of toast.

Dit heb je nodig:

1 filet van schelvis, bio

Potje vegan kruidenkaas (zie voedingsregister)

Verse basilicum

Wat zout (naar smaak)


Zo maak je het:

Stoom de schelvis gaar en laat even afkoelen op een bord.

Smeer er de vegan kruidenkaas over, strooi wat zout over naar smaak en werk af met wat verse basilicum.

Dit heb je nodig:

1 kipfilet, bio

1 handinhoud erwten

1 handinhoud wortelen

1 handinhoud prei

1 tl zout

1 el peterselie

1/2 tl gedroogde sjalot

Stevia druppels, naar smaak

Verse basilicum

Water



Zo maak je het:

Stoof de groente aan in een steelpan en blus met een scheutje water, laat. nadien afkoelen.

Bak de kip in wat olijfolie in de pan en laat dit ook afkoelen.

Doe de groente en kip in de mixer en mix kort even door, doe de overige ingrediënten erbij en mix tot een gladde massa, voeg water toe met kleine beetjes tot de gewenste structuur is verkregen.

Werk af met verse basilibum.

Dit heb je nodig:

Vegan cheddar kaasblokjes (zie voedingsregister)

1 taco (zie voedingsregister)

Olijven, bio

Amandelmelk

Snuifje peper en zout

Versgehakte peterselie


Zo maak je het:

Smelt de kaas in een steelpan samen met 75ml amandelmelk.

Snij de olijven in twee en roer dit onder de dikke cheddar kaassaus, voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak en stevia druppels.

Roer er tot slot  de versgehakte peterselie bij en laat even afkoelen zodat. deze niet meer te loperig is.

Verwarm de taco in de microgolfoven voor 30 seconden (volg de instructies op de verpakking).

Vul de taco met de cheddar vulling, dit kan wat uitlopen.


Dit heb je nodig:

2 handinhoud prei

1 handinhoud erwten

1 el amandelpasta

Amandelmelk

1 tl zout

1/2 tl gedroogde sjalot

Verse basilicum

Stevia druppels


Zo maak je het:

Gaar de prei en erwten met scheutje water in een steelpan.

Laat nadien afkoelen en doe de groente in een mixer.

Voeg de overige ingrediënten bij en mix goed tot een puree, doe er een scheutje amandelmelk bij tot de gewenste structuur is verkregen.

Werk af met verse basilicum.

Dit heb je nodig:

1 handinhoud gesneden wortelen

1 handinhoud fijne boontjes

1 handinhoud pastinaakblokjes

Snuifje peper en zout

Versgehakte peterselie

1 sjalot, bio


Zo maak je het:

Stoom de groente elk afzonderlijk in de magnetron in een stoommandje (zie koekentoepassingen).

Fruit de sjalot kort aan in een pannetje met wat olie.

Meng deze onder de fijne boontjes.

Doe de groente in een verdeelde schaal of bord.

Kruid naar wens.

Dit heb je nodig:

250gr schelvis, bio

3  el mayonaise

Verse basilicum

1 tl zout, naar smaak

1 el  dragon

3-4 druppels citroensap

Stevia druppels naar smaak

Klein handinhoud pijnboompitten


Zo maak je het:

Stoom de vis gaar en laat even afkoelen.

Doe de vis en overige ingrediënten in een mixer en mix goed door, voeg wat water toe indien nodig tot  de gewenste structuur is verkregen.

Werk af met verse basilicum.


Mayonaise kan vervangen worden door een scheutje kokosolie of amandelmelk.

Dit heb je nodig:

500gr blanke amandelen

1 el walnotenolie


Zo maak je het:

Doe de amandelen in een bleder en doe er de olie bij.

Laat mixen tot een gladde massa, dit kan even duren.

Bewaar in een luchtdichte pot in de koelkast.

Dit heb je nodig:

3 handinhoud boterraap, in blokjes gesneden

1 zalmfilet en 1 polak filet

1tl zout

2 el kokosboter (zie voedingsregister) of margarine

2 el peterselie

1/5 el tijm

Verse basilicum

Halve tl citroensap

Snuifje zwarte peper


Zo maak je het:

Stoom de boterrraap gaar en nadien de vis, laat  vervolgens afkoelen.

Doe de boterraap en vis in een mixer en doe er de overige ingrediënten bij, mix goed door.

Kruid extra indien nodig naar smaak.

Doe in een kom en werk af met verse basilicum.

Dit heb je nodig:

3 flinke handinhoud erwtenn

1 handinhoud vegan geraspte kaas

50ml amandelmelk

1 el peterselie

1 tl zout, naar smaak

Stevia druppels naar smaak


Zo maak je het:

Stoof de erwten gaar in een steelpannetje met een scheutje water, doe er 50ml amandelmelk bij en de geraspte kaas en roer tot de kaas is gesmolten.

Doe in de mixer en laat even afkoelen.

Doe er de kruiden bij en mix het g eheel goed door.

Voeg. klein scheutje amandelmelk bij indien de dip nog te dik is.

Bewaar afgedekt in de koelkast.


Dit heb je nodig:

1 gerookte  zalmnoot

1 el peterselie

Snuifje zout

4-5 stevia druppels

Scheutje walnotenolie

Mayonaise, hoeveelheid naar wens

Verse basilicum


Zo maak je het:

Bak de gerookte zalmnoot kort in de pan op laag vuur met een scheutje olie.

Laat. afkoelen op een bord.

Doe de zalm en overige ingrediënten in een mixer en mix het geheel goed samen door.

Doe er mayonaise bij of amandelmelk/olie tot  de gewenste structuur is verkregen.

Werk af met verse basilicum.



Mayonaise kan vervangen worden door een scheutje kokosolie of amandelmelk.

Dit heb je nodig:

2 handinhoud wortelen, geraspt en gesneden

1 handinhoud pastinaak, geraspt en gesneden

1 handinhoud boterraap, in blokjes gesneden

2 kabeljauw filet, bio

1 sjalot, bio

Verse basilicum

4-5 el vissaus, glutenvrij (zie voedingsregister)

1 liter mineraalwater

Flinke scheut olijfolie

Gedroogde peterselie

Stevia druppels naar smaak


Zo maak je het:

Stoom de groente en sjalot gaar en de vis, in de magnetron met een stoommandje (zie keukentoepassingen).

Doe de groente in het water en vul het water voldoende aan.

Prak de kabeljauw in stukjes en voeg deze toe aan de groente.

Doe er de kruiden, olie en verse basilicum bij.

Roer goed door en kruid extra bij naar smaak. 




Dit heb je nodig:

2 handinhoud wortelen, geschild en in stukjes gesneden

Klein handinhoud amandelschilfers

Verse bailicum

3 el walnotenolie

1 zalmnoot, bio

2 el peterselie

Halve tl dille

1 tl zout

Stevia druppels naar smaak


Zo maak je het:

Stoom de wortelen en de zalmnoot gaar.

Prak de zalm in stukjes en doe deze in de mixer bij de wortelen.

Doe er de overige ingrediënten bij en mix het geheel goed. samen door.

Voeg een scheutje water toe of amandelmelk tot de gewenste  structuur is verkregen.

Werk af met verse basilicum. 




Dit heb je nodig:

1 tilapia filet

3-4 el mayonaise

Peterselie

3-4 stevia druppels

Halve tl dille

Halve tl zout, naar smaak

Snuifje zwarte peper

3-4 druppels citroensap


Zo maak je het:

Stoom de tilapiafilet en prak met een vork in stukjes, laat even afkoelen.

Doe de vis in een mixer samen met de overige ingrediënten.

Mix goed door tot een massa, voeg extra mayonaise toe naar wens.


Mayonaise kan vervangen worden door amandelmelk of kokosolie.



Dit heb je nodig:

1 klein blikje tonijn natuur, bio

2 el peterselie

3-4 el mayonaise

1 handinhoud amandelschilfers

Halve el rozemarijn

Scheutje olijfolie

4-5 stevia druppels, naar smaak


Zo maak je het:

Spoel de tonijn in een netje en laat goed uitlekken.

Doe de tonijn in een mixer en voeg de overige ingrediënten toe.

Mix het geheel goed door en voeg extra mayonaise toe naar wens.



Dit heb je nodig:

1 hele biologische kip

2 grote sjalotten, bio

4 grote wortels

4 selderij stengels

2-3 laurierblaadjes

2x 1 1/5l water


Zo maak je het:

Doe de kip in een grote kookpot en voeg er anderhalve liter aan toe.

Laat  dit op een zacht vuur 5-6 uur sudderen (niet hevig koken) met deksel op de kookpot.

Haal de kip er nadien uit, voeg de gewassen en grof gesneden groente toe samen met de laurierblaadjes en de andere anderhalve liter water.

Laat verder 15 uur sudderen op een zacht vuurtje met het deksel op de kookpot.

Zeef nadien de bouillon en laat afkoelen.

Verdeel in potjes om in te vriezen.


Deze bouillon is heilzaam voor de spijsvertering, bevat veel essenciële nutriënten voor het lichaam.

De bouillon kan verwerkt worden in gerechten als toevoeging (bv. bij purree/ in spreads, noodles) en kan gedronken worden als pure bouillon op moeilijkere eet-dagen (flare), met wat zout. 



Recepten worden zo spoedig mogelijk geupdate!