Sauzen & Dips

Recepten



Sauzen & Dips



Karamelsaus suikervrij



Hummus kurkuma



Pesto basillicum



Dit heb je nodig:
400gr volvette kokosmelk
100gr ahornsiroop
Snuifje zout is optioneel


Zo maak je het:
Doe de ingrediënten in een ruime pan op midden hoog vuur en roer alles goed samen, laat het pruttelen maar niet stevig koken, regelmatig roeren.
Naar gelang de tijd (ongeveer 20 minuten) zal er zich smeuïge stevige brei vormen, wel regelmatig roeren gedurende het proces!
Doe in een lucht dichte pot en laat afkoelen op kamertemperatuur alvorens te bewaren in de koelkast.

Hummus kurkuma:


Dit heb je nodig:

2 el kurkuma 

1/8 tl gemberpoeder 

125gr kikkererwten 

1 flinke el tahini 

5-6 stevia druppels

1/2 tl zout

75ml olijfolie


Zo maak je het:

Spoel de kikkererweten onder koud water en dep ze droog met keukenpapier, doe ze vervolgens in de blender samen met de overige ingrediënten hierboven vermeld.

Maal tot een smeuïge massa, bewaar in een bewaarpot in de koelkast.


Heerlijk als dipsaus of spread! 


Tip: Gebruik andere kruiden in plaats van kurkuma om te variëren.

Pesto Basilicum:


Dit heb je nodig:

2 flinke handinhoud verse basilicum
30gr pijnboompitten
30gr parmezaanse vegan kaas (zie voedingsregister)
Flinke snuif zout
5-6 druppels stevia
125-150ml olijfolie


Optioneel: 30gr olijven


Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix alles tot een gladde massa.
Bewaar in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast.