Keuken equivalenten

Keuken equivalenten



Maten & Gewichten



Temperaturen


- Fahrenheit naar Celcius

210 ˚F

100 ˚C

250 ˚F

120 ˚C

275 ˚F

135 ˚C

300 ˚F

150 ˚C

325 ˚F

160 ˚C

350 ˚F

180 ˚C

375 ˚F

190 ˚C

400 ˚F

200 ˚C

425 ˚F

220 ˚C

450 ˚F

230 ˚C

475 ˚F

245 ˚C

Volume convertie


- Cups naar metrie vloeibaar

1 tsp

5 ml

1 tbsp

15 ml

1 cup

240 ml

1/2 cup

120 ml

1/3 cup

80 ml

2/3 cup

160 ml

1/4 cup

60 ml

3/4 cup

180 ml

2 cups

500 ml

4 cups

1000 ml

Gewicht convertie


- Cups naar metrie gewicht

Suiker en zoetstoffen

1 cup

2/3 cup

1/2 cup

1/3 cup

1/4 cup

Kristalsuiker

200 gr

132 gr

100 gr

66 gr

50 gr

Poedersuiker

125 gr

84 gr

63 gr

42 gr

31 gr

Steviapoeder

16 gr

11 gr

8 gr

5 gr

4 gr

Honing

340 gr

226 gr

170 gr

113 gr

85 gr

Ahornsiroop

100 gr

66 gr

50 gr

33 gr

25 gr

Cacaopoeder

125 gr

84 gr

63 gr

42 gr

31 gr

Noten en zaden


1 cup

2/3 cup

1/2 cup

1/3 cup

1/4  cup

Notenpasta

100 gr

65 gr

50 gr

35 gr

25 gr

Noten, gehakt

150 gr

100 gr

75 gr

50 gr

40 gr

Zaden

150 gr

100 gr

75 gr

50 gr

40 gr

Vloeibaar


1 cup

2/3 cup

1/2 cup

1/3 cup

1/4  cup

Margarine

190 gr

125 gr

95 gr

65 gr

48 gr

Kokosolie

110 gr

73 gr

55 gr

26 gr

27 gr

Water

240

160 gr

120 gr

80 gr

60 gr

Meelsoorten

1 cup

2/3 cup

1/2 cup

1/3 cup

1/4 cup

Meelmix brood

Amandelmeel

100 gr

66 gr

50 gr

33 gr

25 gr

Arrowroot

128 gr

 85 gr

 64 gr

 43 gr

32 gr

Maiszetmeel

120 gr

 80 gr

 60 gr

 40 gr

 30 gr

Maismeel

160 gr

 100 gr

 80 gr

 50 gr

 40 gr

Boekweitmeel

110 gr

73 gr

55 gr

36 gr

27 gr

Kokosmeel

140 gr

92 gr

70 gr

46 gr

35 gr

Sojameel

112 gr

74 gr

66 gr

38 gr

28 gr

Rijstmeel

158 gr

105 gr

79 gr

53 gr

39 gr

Tapioca

120 gr

80 gr

60 gr

40 gr

30 gr

Hazelnootmeel

110 gr

73 gr

55 gr

37 gr

28 gr

Meelmix cake






Meelmix brood(bio)






Meelmix cake (bio)






Overig


1 cup

2/3 cup

1/2 cup

1/3 cup

1/4 cup

Kikkererwten

165 gr

110 gr

82 gr

55 gr

42 gr

Chocolade

165 gr

110 gr

80 gr

55 gr

40 gr













Aangegeven hoeveelheden in recept

Handinhoud

De hoeveelheid die in het hand past, goed gevuld

Scheutje olie

1 el, bij flinke scheut 3 el

Snuifje

De hoeveelheid die tussen de duim, wijsvinger en middenvinger past

Stevia patisseriesuiker

Het dubbele in hoeveelheid beschreven in het recept voor het gebruik van gewone suiker



Vervangingen in recepten

Stevia patisseriesuiker

Kristalsuiker, poedersuiker

Stevia druppels

Een beetje gewone suiker

Eieren

1tl bakpoeder (enkel aangeraden in bakgerechten!)





Opmerkingen:


Stevia druppels worden in vele recepten gebruikt niet om te zoeten maar als smaakversterker.