Dit heb je nodig:
500gr (diepvries)aardbeien
200gr stevia suiker (meer naar smaak)
2-3 gelatine blaadjes
Zo maak je het:
Doe de aardbeien in een kookpot en laat garen op een laag vuur.
Week de gelatine blaadjes in koud water.
Roer er de stevia kristalsuiker onderdoor en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Knijp de gelatine blaadjes uit en doe ze bij de jam en haal van het vuur.
Doe in een jampot en laat even afkoelen tot kamertemperatuur alvorens in de koelkast te zetten.
Dit heb je nodig:
Bladerdeeg:
1/5 cup amandelmeel
1/2 cup tapiocameel
1 cup volvette kokosmelk
1 tl zout
1 eigeel
Chocolade staafjes:
50gr cacaoboter
50gr rauwe cacaopoeder
30gr rauwe honing + 15-20 druppels stevia (naar smaak)
Halve tl vanille bourbon
Stevige pudding:
250 ml ongezoete amandelmelk
1TL vanille bourbon
2 eidooiers, bio
20 gram maizena of 10-15 gram arrowroot
25 gram stevia patisseriesuiker
Zo maak je het:
Smelt de cacaoboter en honing en vanille bourbon au bain marie.
Roer als laatste goed de cacaopoeder door.
Proef en voeg eventueel druppels pure stevia toe naar smaak.
Verdeel in langwerpige ijsblok vormen en laat opstijven in de koelkast voor minstens 2 uur.
Maak de pudding door 1/3 deel melk onder te roeren bij het zetmeel, eigelen.
Verwarm de rest van de melk in een steelpan en voeg er de suiker toe en vanille bourbon.
Breng tot het kookpunt en doe er het puddingmengsel bij en roer krachtig door met een garde tot de pudding bindt en mooi dik wordt.
Laat de pudding voor de broodjes niet afkoelen want dan gaat het stollen, laat staan op een zacht vuurtje ondertussen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een brownie vorm en vet deze lichtjes in met olie.
Maak een beslag van de ingrediënten en lepel een dun laag in de vorm zodat de oppervlakte mooi bedekt is met deeg.
Plaats in de oven voor 15-20 minuten.
Haal uit en laat 3 minuten afkoelen.
Stort het vel bladerdeeg uit op een vel bakpapier dus zorg dat deze klaar ligt.
Verwerk het bladerdeeg onmiddellijk terwijl deze nog warm is!
Leg 2 el pudding drie cm van de rand en strijk uit, blijf ook drie cm van de rand langs de andere kanten.
Leg er 2 staafjes chocolade op in het midden, verdeeld en rol deze op in een vlugge beweging zonder deze te strak op te willen rollen!
Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de broodjes met het eigeelmengsel en de naad van de broodjes.
Bak op hete lucht gedurende 10-15 minuten.
Haal uit en laat even op de plaat afkoelen.
Dit heb je nodig:
1/2 cup margarine
1/5 tl vanille bourbon
1/4 tl zout
1/4 cup gesmolten kokosolie
1 cup rauwe cacaopoeder
1/2 cup ahornsiroop + pure stevia druppels (naar smaak)
1/2 tl guargom (zie voedingsregister)
Zo maak je het:
Smelt de kokosolie en zorg dat deze niet warm wordt.
Roer alle ingrediënten bij elkaar en als laatste de guargom.
Doe in een pot en zet in de koelkast.
Dit heb je nodig:
100gr amandelpasta
35gr poedersuiker
Halve tl vanille bourbon
Snuifje vanille poeder
1 el sojameel
1 el hazelnotenolie
Zo maak je het:
Doe de bovenstaande ingrediënten in een blender en mix nadien goed alles door.
Voeg hazelnotenolie toe tot de gewenste dikte is verkregen.
Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.
Dit heb je nodig:
250gr pinda’s gezouten en geroosterd
1 tl vanille aroma
1 el Sukrin icing suiker
2 el cacao poeder
Zo maak je het:
Doe de pindanoten in een mixer samen met de vanille aroma, icing suiker en mix tot een smeuīge pasta.
Doe de helft in een kom en roer er de cacaopoeder bij, doe er stevia icing bij indien nodig.
Doe de chocolade pindakaas in een pot, nadien de vanille pindakaas en bewaar in de koelkast.
Dit heb je nodig:
50gr arrowroot
50gr amandelmeel
100gr stevige kokoscrème
Halve tl zout
1 el stevia patisseriesuiker
1 ei, bio
Zo maak je het:
Maak van bovenstaande ingrediënten een egaal beslag en mix alles even door, voeg de guargom als laatste toe en mix even nog eens alles goed door.
Plaats voor een uurtje in de koelkast.
Warm een minipan met een scheutje olie op een tamelijk hoog vuur.
Neem van het beslag 2-3 eetlepels in de pan op een hoop, de pancake maakt zijn eigen vorm, draai ze om na 3-4 minuten of wanneer ze loskomen van de pan, bak de andere zijde ook ongeveer 4-5 minuten, keer nadien nog eens om, dan zijn ze lekker krokant.
Laat afkoelen op een vel keukenpapier.
Bak zo alles tot het beslag op is.
Dit heb je nodig:
2 eieren (bio)
1 tl bruine suiker
Snuifje zout
Halve tl speculooskruiden
25ml hazelnootolie
50ml amandelmelk
2 el arrowroot
1 appel
Ahornsiroop
Zo maak je het:
Kluts de eieren samen met de bruine suiker, zout, kruiden en voeg de amandelmelk toe, arrowroot aan de omelet.
Bak deze in een pan op middelhoog vuur met een scheutje hazelnootolie.
Bak de appelschijfjes met ahornsiroop in een pan op middel hoog vuur.
Maak een rol van de appelschijfjes.
Werk af met arrowroot ter decoratie.
Dit heb je nodig:
150 gram havervlokken
100 gram gemengde ongezouten noten
25 gram pompoenpitten
25 gram zonnebloempitten
4 el esdoornsiroop van Sukrin (zie voedingsregister)
3 el kokosolie
Optioneel: stukjes gehakte chocolade van Sukrin.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de noten grof en doe er de overige droge ingrediënten bij.
Smelt de kokosolie en doe er nadien de esdoornsiroop bij en roer deze goed onder.
Voeg het mengsel tot slot bij de muesli en stort de muesli op de bakplaat, verdeel mooi over de plaat.
Plaats de muesli voor 10 minuten in de oven en roer de muesli nadien even om en bak nog eens 10 minuten.
Haal nadien uit de oven en laat afkoelen.
Bewaar in een luchtdichte pot in de kast.
Roer er de stukjes gehakte chocolade onder.
Dit heb je nodig:
Vel kant en klaar bladerdeeg (zie voedingsregister)
Wat margarine
Eigeel, bio
Zo maak je het:
Leg het bladerdeeg uit de koelkast voor 20 minuten.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Rol het bladerdeeg uit en snij de helft door, vervolgens snij de 2 helften nog eens door in de helft en nadien die 4 delen nog eens elk in de helft.
Smeer ze lichtjes in met margarine en rol ze op van boven naar onder, druk wat aan en buig ze.
Leg op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
Smeer ze in met een eigeel.
Bak ze in de oven voor 20 minuten op de middelste stand, haal ze nadien uit en laat de croissants afkoelen op een rooster.
Dit heb je nodig:
Rasp van 2 grote citroenen
Sap van 2 grote citroenen
200 gram fijne kristalsuiker
125 gram margarine
2 eieren, biologisch, geklutst
Zo maak je het:
Rasp de citroenen en pers ze uit.
Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
Zet een steelpan met water op een middelmatig vuur tot deze warm is (niet kookt).
Doe de citroensap, citroenrasp, margarine, eieren en suiker in een kom en zet deze op de steelpan.
Roer alles goed doorheen met een garde en blijf regelmatig stevig roeren tot je een dikke smeuīge massa verkrijgt zoals een pudding.
Dit duurt 10-15 minuten.
Doe de lemoncurd in een luchtdichte pot en laat even afkoelen zonder deksel, zet nadien de deksel op de pot en bewaar in de koelkast.
De lemoncurd bewaard ongeveer 2 weken in de koelkast.
Dit heb je nodig:
Hazelnoten pasta van 200gr geroosterde hazelnoten
2 el rauwe cacaopoeder
2 el icing suiker, van Sukrin (zie voedingsregister)
1/8 tl vanille aroma
100gr donkere chocolade gezoet met stevia (zie voedingsregister)
Snuifje zout
Zo maak je het:
Rooster de hazelnoten in een pan op middelhoog vuur en roer regelmatig om.
De noten zijn geroosterd wanneer een notengeur vrijkomt en de noten bruin worden van kleur.
Laat even afkoelen en mix deze vervolgens tot een pasta.
Let op! Dit kan even duren voordat de pasta wordt verkregen.
Doe er de vanille aroma bij, snuifje zout, cacaopoeder, icing en tot slot de chocolade die op een laag vuurtje is gesmolten of au bain marie.
Roer stevig tot een pasta is verkregen.
Kan bewaard worden op kamertemperatuur.
Dit heb je nodig:
200 gram boekweitmeel
500ml plantaardige melk
20gr stevia suiker
Snuifje vanillepoeder en 1/5tl vanille bourbon
3 eieren, bio
Snuifje zout
Zo Maak je het:
Doe de ingrediënten in een mengkom zonder de plantaardige melk en roer de massa even onder, voeg al roerende de plantaardige melk toe tot een glad smeuïg beslag.
Gebruik een mixer als er eventueel nog klontjes in het deeg zitten.
Verhit in een pannenkoekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie.
Giet met een pollepel het beslag in de pan en laat het goed over de hele bodem uitlopen.
Bak voor 4 minuten, draai de pannenkoek om en laat ze nog eens 2 minuten bakken.
Bak zo alle pannenkoeken, het zouden ongeveer 10 stuks zijn.
Laat afkoelen op een bord, nadien kan je ze invriezen in een ziplockzak.
Dit heb je nodig:
300ml amandelmelk, ongezoet
3 el rauwe cacaopoeder
3 el stevia suikervervanger (zie voedingsregister)
1/2 tl vanille bourbon
Zo maak je het:
Plaats een steelpan op middelhoog vuur met de amandelmelk tot deze warm wordt en doe er de cacaopoeder, suiker en vanille bourbon bij.
Roer tot een warme chocolademelk en haal nadien van het vuur.
Deze hoeveelheid is voor 3 tassen chocomelk en kan bewaard worden in de koelkast, ook lekker koud.
Dit heb je nodig:
1 cup rijstmeel
1/5 cup zonnebloempit meel
1/4 cup żaden en pitten
1/3 cup amandelschilfers
1/5 cup kokosolie, gesmolten
1/3 cup esdoornsiroop van Sukrin (zie voedingsregister)
1/3 cup stevia suiker
1 cup gemengde noten
1/8 tl vanille bourbon
Optioneel: 3 el rauwe cacaopoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak een mengsel van bovenstaande ingrediënten in een kom en roer alles goed door.
Stort het mengsel op de bakplaat en verdeel gelijkmatig.
Plaats de granola gedurende 6 minuten in de oven en roer alles nadien even onder.
Plaats de granola nog eens voor 6 minuten in de oven en haal nadien uit.
Laat afkoelen en schep tot slot de granola in een luchtdichte pot.
Kan gewoon bewaard worden in de kast.
Dit heb je nodig:
200 gram boekweitmeel
500ml plantaardige melk
20gr stevia patisseriesuiker
Snuifje vanillepoeder en 1/5tl vanille bourbon
2 - 3 eieren, bio
Snuifje zout
Klontje margarine of scheutje olie
Zo maak je het:
Begin met het afwegen van alle ingrediënten en zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is.
Voeg het meel toe aan een beslagkom en giet hier de helft van de melk bij.
Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
Nu kunnen we beginnen met het toevoegen van de eieren en de rest van het melk. Voeg dit al roerend of mixend toe.
Het beslag is nu klaar en we kunnen beginnen met bakken
Verhit in een pannenkoekenpan een klontje margarine en een scheutje olie.
Giet met een pollepel het beslag in de pan en laat het goed over de hele bodem uitlopen.
Bak beide zijden totdat deze een mooie goudbruine kleur hebben.
Copyright 2023 © Alle rechten voorbehouden.