Breakfast

Recipes



Breakfast



Aardbeigelei suikervrij



Dit heb je nodig:

500gr (diepvries)aardbeien
200gr stevia suiker (meer naar smaak)
1 el arrowrootmeel


Zo maak je het:
Doe de aardbeien in een kookpot en laat garen op een laag vuur.
Roer er de stevia kristalsuiker onderdoor en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Doe er de arrowroot poeder bij en laat even zachtjes koken terwijl je de jam goed door mixt. Zorg voor een dikke smeuïge textuur, wanneer de jam nog te loperig is voeg je een halve el arrowroot poeder door en mix je het geheel nog eens goed door.
Doe in een jampot en laat even afkoelen tot kamertemperatuur alvorens in de koelkast te zetten.

This page will be translated soon as possible!


Hang in there.

Chocoladebroodjes



Chocoladeboter



Witte amandelpasta



Witte chocoladepasta



American pancakes

Winter ontbijtwrap

Notenmuësli

Verse mini-croissants

Dit heb je nodig:

Bladerdeeg:
1/5 cup amandelmeel
1/2 cup tapiocameel
1 cup volvette kokosmelk
1 tl zout
1 eigeel

Chocolade staafjes:
50gr cacaoboter
50gr rauwe cacaopoeder
30gr rauwe honing + 15-20 druppels stevia (naar smaak)
Halve tl vanille bourbon

Stevige pudding:
250 ml ongezoete amandelmelk
1TL vanille bourbon
2 eidooiers, bio
20 gram maizena of 10-15 gram arrowrootmeel
25 gram stevia patisseriesuiker


Zo maak je het:

Smelt de cacaoboter en honing en vanille bourbon au bain marie.
Roer als laatste goed de cacaopoeder door.
Proef en voeg eventueel druppels pure stevia toe naar smaak.
Verdeel in langwerpige ijsblok vormen en laat opstijven in de koelkast voor minstens 2 uur.

Maak de pudding door 1/3 deel melk onder te roeren bij het zetmeel, eigelen.
Verwarm de rest van de melk in een steelpan en voeg er de suiker toe en vanille bourbon.
Breng tot het kookpunt en doe er het puddingmengsel bij en roer krachtig door met een garde tot de pudding bindt en mooi dik wordt.
Laat de pudding voor de broodjes niet afkoelen want dan gaat het stollen, laat staan op een zacht vuurtje ondertussen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een brownie vorm en vet deze lichtjes in met olie.
Maak een beslag van de ingrediënten en lepel een dun laag in de vorm zodat de oppervlakte mooi bedekt is met deeg.
Zet voor 15-20min in de oven.
Haal uit en laat 3min afkoelen.
Stort het vel bladerdeeg uit op een vel bakpapier dus zorg dat deze klaar ligt.

Verwerk het bladerdeeg onmiddellijk terwijl deze nog warm is!
Leg 2 EL pudding drie cm van de rand en strijk uit, blijf ook drie cm van de rand langs de andere kanten. Leg er 2 staafjes chocolade op in het midden, verdeeld en rol deze op in een vlugge beweging zonder deze te strak op te willen rollen!
Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de broodjes met het eigeelmengsel en de naad van de broodjes.
Bak op hete lucht gedurende 10-15 min.
Haal uit en laat even op de plaat afkoelen.

Dit heb je nodig:
1/2 cup margarine
1/5 tl vanille bourbon
1/4 tl zout
1/4 cup gesmolten kokosolie
1 cup rauwe cacaopoeder
1/2 cup ahornsiroop + pure stevia druppels (naar smaak)

1/2 tl guargom (zie voedingsregister)


Zo maak je het:

Smelt de kokosolie en zorg dat deze niet warm wordt.

Roer alle ingrediënten bij elkaar en als laatste de guargom.

Doe in een pot en zet in de koelkast.

Dit heb je nodig:

100gr amandelpasta

35gr poedersuiker

Halve tl vanille bourbon

Snuifje vanille poeder

1 el sojameel

1 el hazelnotenolie


Zo maak je het: 

Doe de bovenstaande ingrediënten in een blender en mix nadien goed alles door.
Voeg hazelnotenolie toe tot de gewenste dikte is verkregen.

Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Recept nog in uitvoering.

Dit heb je nodig:

50gr arrowrootmeel of tapioca zetmeel
50gr amandelmeel
100gr stevige kokoscreme
Halve tl zout
1 el stevia patisseriesuiker
1 ei, bio



Zo maak je het:

Maak van bovenstaande ingrediënten een egaal beslag en mix alles even door, voeg de guargom als laatste toe en mix even nog eens alles goed door.
Zet een uur in de koelkast.
Warm een minipan met een scheutje olie op een tamelijk hoog vuur.
Neem van het beslag 2-3 eetlepels in de pan op een hoop, de pancake maakt zijn eigen vorm, draaie ze om na 3-4 minuten of wanneer ze loskomen van de pan, bak de andere zijde ook ongeveer 4-5 minuten, keer nadien nog eens om, dan zijn ze lekker krokant.
Laat afkoelen op een vel keukenpapier.
Bak zo alles tot het beslag op is.

Dit heb je nodig:

2 eieren (bio)

1 tl bruine suiker

Snuifje zout

Halve tl speculooskruiden

25ml hazelnootolie

50ml amandelmelk

2 el arrowrootmeel

1 appel

Ahornsiroop


Zo maak je het:

Kluts de eieren samen met de bruike suiker, zout, kruiden en voeg de amandelmelk toe, arrowrootmeel aan de omelet.

Bak deze in een pan op middenhoog vuur met een scheutje hazelnootolie.

Bak de appelschijfjes met ahornsiroop in een pan op middenhoog vuur.

Maak een rol van de appelschijfjes.

Werk af met arrowrootmeel ter decoratie.

Dit heb je nodig:




Zo maak je het:



Recept nog in uitvoering.

Dit heb je nodig:

Vel kant en klaar bladerdeeg (zie voedingsregister)

Wat margarine

Eigeel, bio


Zo maak je het:

Leg het bladerdeeg uit de koelkast voor 20 minuten.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Rol het bladerdeeg uit en snij de helft door, vervolgens snij de de 2 helften nog eens door in de helft en nadien die 4 delen nog eens elk in de helft.

Smeer ze lichtjes in met margarine en rol ze op van boven naar onder, druk wat aan en buig ze.

Leg op een ovenplaat bekleed met bakpapier.

Smeer ze in met een eigeel.

Bak ze in de oven voor 20 minuten op de middenste stand, haal ze nadien uit en laat de croissants afkoelen op een rooster.