Multi- & Slowcook

Recepten



Multi- & Slowcook



Stoofvlees met groente



Varkensstoofpotje met appel



Chocolade cake met witte chocolade topping



Vispannetje



Amandel appelcake



Dit heb je nodig:
1-2 sjalot, versnipperd en fijngesneden
3 wortelen, geraspt en in blokjes gesneden
2 pastinaken, geraspt en in blokjes gesneden
2-3 kleine sneetjes glutenvrij brood royaal besmeerd met rauwe honing
2 biefstukken, bio
2-3 bollen boterrapen, geraspt en in blokjes gesneden
1 el rauwe honing
Peterselie en bieslook
Zwarte peper en zout
1 liter mineraalwater
Optioneel: 15 druppels stevia om de smaak te versterken.


Zo maak je het:
De biefstukken laten marineren voor een nachtje in balsamico azijn bio.
Dep het vlees wat droog met keukenpapier en snij in blokjes.
Bak het vlees samen met de sjalot in een scheutje olie voor 10 minuten in de multicooker (fry stand), roer regelmatig eens door.
Voeg nadien de groente toe en laat 15 minuten stoven, nadien voeg je het brood toe die besmeerd is met rauwe honing (stew functie).
Laat nog eens 15 minuten stoven zonder deksel en roer eens door.
Bindt nadien met 1-2 EL maiszetmeel en kruid af, voeg eventueel nog een lepel rauwe honing toe.

Opmerkingen:
Kooktijd van stew functie kan afwijken, iets langer of minder langer dan aangegeven in het recept.
Kijk regelmatig in de pot voor vochtverlies en vul dit eventueel aan. De helft van het aangegeven vocht kookt in.

Dit heb je nodig:
1 grote of 2 kleine sjalot, versnipperd en fijngesneden
2elL olijfolie
250gr varkensvlees, in reepjes gesneden, bio
1 grote wortel, geraspt en in blokken gesneden
1 appel, geschild en in halve partjes gesneden van halve cm dik
250ml ongezoete amandelmelk + 150ml extra
1 el rauwe honing
1 el amandelpasta
1 el pijnboompitten
6-8 druppels stevia 
1 el maiszetmeel
Zout, bieslook en basilicum


Zo maak je het:
Bak het vlees samen met de amandelolie, sjalot, pijnboompitten en appel even aan op de fry stand voor een klein 10 tal minuten.
Voeg de amandelmelk toe, wortel, amandelpasta, honing en laat 30 minuten garen (slow cook functie).
Zet nadien de stew functie aan voor 15 minuten en na 10 minuten stoof tijd roer je eens door en voeg je de overige 150 ml amandelmelk toe, voeg een el maiszetmeel toe en de stevia druppels en roer goed door dat alles goed gebonden is.
Kruid af met zout, bieslook en basilicum.

Dit heb je nodig:
200gr Stéph's meelmix
1 tl bakpoeder, bio
1/2 tl zout
100 gram stevia patisseriesuiker of 50gr rietsuiker
1 tl vanille bourbon, bio
3 eieren, bio
90 gram amandelmelk ongezoet
70 gram margarine
2 1/2 el cacaopoeder
100gr vegan witte chocolade tabletten


Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Vet de pot van de multicooker lichtjes in.
Stort het beslag in de pot en strijk gelijk.
Doe er een volledige portie vegan witte chocolade over en strijk deze ook gelijkmatig.
Zet de pot in de multicooker en zet op stand cake, een programma van 45 minuten.
Haal de cake uit en laat afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
Smelt de vegan witte chocolade au bain marie en smeer het over de cake gelijkmatig. Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur en zet nadien in de koelkast.
Werk af met arrowroot meel of tapioca meel.


*Stéph's meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel:

168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
16 gram guargom

Dit heb je nodig:
1 verse bio broccoli
100 gr wortelen, geschild en in grove blokken gesneden
2 grote of 3 kleine pastinaken, geschild en in grove blokken gesneden
1 grote of 3 kleine sjalot, versnipperd en fijngesneden
1 kabeljauw filet
1 schelpvis filet
1 polak filet
500ml volvette kokosmelk
300 ml mineraalwater
200ml kokosmelk of ongezoete amandelmelk
Kruiden: zout, verse bieslook, wat dragon en dille naar smaak
10 druppels stevia 


Zo maak je het:
Stoom de visfilets in een stoompot of in de multicooker, leg op een bord en zet opzij. Het stomen van de vis in een stoompot is 10 minuten.
Doe een flinke scheut kokosolie in de multicooker en bak op fry stand kort even de sjalot aan.
Doe er de groente bij en mineraalwater en laat stomen voor 20min.
Laat de volvette kokosmelk uitlekken en voeg toe samen met de kokos-/amandelmelk en roer goed door, snij de vis in grove blokken en voeg toe, kruid naar smaak en doe er de stevia druppels bij.
Laat 2-3u de warm houd stand aan zodat de smaken intrekken.

Dit heb je nodig:

70gr amandelmeel

130gr Stéph's meelmix
1/2 tl bakpoeder, bio
1 ei en 3 eiwitten, bio

125ml olie

125ml amandelmelk

1TL amandelaroma

80gr stevia patisseriesuiker

1/8 tl zout

1 appel, geschild en in blokjes gesneden


Zo maak je het:

Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten en roer de blokjes appel in het beslag goed door, vet je multicooker pot even goed in met olie en stort het beslag hier in en strijk de bovenkant egaal met de achterkant van een lepel.

Zet de cake functie aan, wanneer dit programma is afgelopen haal je de pot met de cake er uit, laat 10min afkoelen alvorens de cake te storten op een rooster bekleed met bakpapier. Laat goed afkoelen, bewaart goed in de vriezer.


*Stéph's meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel.

168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
16 gram guargom

This page will be translated soon as possible!


Hang in there.

Vol au vent (remake)

Dit heb je nodig:

2 grote bio kip filet, in blokjes gesneden
4 kleine of 2 grote bio sjalot, versnipperd en fijngesneden
4 kleine of 2 grote bio pastinaken, geraspt en in blokjes gesneden
5-6 aardpeer bolletjes, geschild en in blokjes gesneden
2 el tapiocameel
Kokosolie
200 ml amandelmelk ongezoet
250 ml mineraalwater
25ml amandel room
Kruiden: zout, 8 druppels stevia, peterselie
Optioneel: portie rund gehaktballetjes, gebakken, bio


Zo maak je het:

Fruit de sjalot aan op fry stand met een flinke scheut kokosolie en bak het vlees kort even mee in 5 minuten.
Haal uit en schep in een kom en zet opzij.
Doe er de groente bij en mineraalwater en laat 10min stomen.
Roer door en voeg de melk toe met 2 EL tapioca meel.
Zet 10 minuten op stoof functie en voeg nadien de room toe en kruid naar smaak.
Voeg het vlees toe en roer door.
Zet 2-3u op warm houd functie.

Fruit de sjalot aan op fry stand met een flinke scheut kokosolie en bak het vlees kort even mee in 5 minuten.
Haal uit en schep in een kom en zet opzij.
Doe er de groente bij en mineraalwater en laat 10min stomen.
Roer door en voeg de melk toe met 2 EL tapioca meel.
Zet 10 minuten op stoof functie en voeg nadien de room toe en kruid naar smaak.
Voeg het vlees toe en roer door.
Zet 2-3u op warm houd functie.