Banket

Recepten



Banket



Brownie taartje



Brownie taartje:


Dit heb je nodig:
80gr havermeel
30gr amandelmeel
2 el arrowrootmeel
1/2 tl bakpoeder, bio
Snuifje zout
30gr stevia patisseriesuiker
30gr rauwe cacaopoeder
1 tl vanille bourbon, bio
150ml ongezoete amandelmelk
2 el olie of margarine
1/4 cup ahornsiroop
1 ei , bio of voor vegan 2 el ei-vervanger
100gr donkere tablet chocolade (75% cacao) (gesmolten of in stukjes gehakt)

Zo maak je het:

Doe de amandelmeel en havermeel in de blender samen met de suiker en mix goed door.
Voeg de cacaopoeder, arrowroot, zout, bakpoeder, baksoda toe en meng even door.
Doe deze droge ingrediënten in een grote kom.
Smelt de chocolade in een steelpan op een laag vuurtje.
Doe de natte ingrediënten in een aparte kom en meng even goed door en voeg toe aan de droge ingrediënten, voeg tot slot de gesmolten chocolade toe en roer goed door, je kan eventueel nog wat chocolade stukjes door het deeg mengen.
Stort dit beslag in een brownie schaal van 9x9 of 8x8, ik gebruikte een klein taart vormpje die ik ingevet heb met olie.
Zet in de oven van 180 graden gedurende 25-30 minuten.
Je kan de gaarheid controleren als er wat chocolade blijft kleven aan een prikkertje maar geen hele brei.
Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet nadien minstens 2 uur in de koelkast, snij nadien voorzichtig de randen los, neem een bord en kantel op het bord om de brownie uit het bakblik te storten.
Versier maar naar hartelust!

Kokostaartje met aardbei



Frangipane taartje



Brownie taartje II



Kriekenvlaai

Dit heb je nodig:
Voor de cake/biscuit:
5 eieren, bio
100gr stevia patisseriesuiker
1 tl vanille poeder zonder suiker, bio
1 tl vanille bourbon, bio
100 gr maïszetmeel 
50 gr amandelmeel

Aardbeien coulis:
250gr (diepvries) aardbeien
1 el arrowrootmeel
100gr stevia patisseriesuiker

Banketbakkersroom:
250 ml ongezoete amandelmelk
1 tl vanille bourbon, bio
2 eidooiers, bio
20 gram maizena 
25 gram stevia patisseriesuiker

Kokos slagroom met vanille:
Een groot blik volvette kokosroom, bio
1 tl vanille bourbon
Halve tl vanille poeder zonder suiker, bio
10-15 druppels stevia (naar smaak)

Verse frambozen en rode bessen als afwerking


Zo maak je het:


Vegan Frangipane taartje:


Dit heb je nodig:
Bodem:
100gr amandelmeel
50gr arrowroot
Snuifje zout
1 tl vanille aroma
50gr gesmolten kokosolie
1/2 tl kaneel
3 el stevia patisserieuiker of 2 el rauwe honing
Frambozenjam

Cake:
2 el ei vervanger en 1 tl bakpoeder, bio of non vegan, 2 eieren, bio (eiwit licht opkloppen, niet volledig stijf)
50gr abrikozenjam
75gr amandelmeel
50 gr arrowrootmeel
50gr kokosolie
60gr agave bloemsuiker
1 tl amandel aroma, bio


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een deeg van de ingrediënten voor de bodem.
Leg het in een klein ronde taartvorm die lichtjes ingevet is met olie.
Verdeel het deeg over de taartvorm en rand met je vingers, dit is even een werkje.
Prik paar gaatjes in het deeg met een vork en leg er wat bakparels op.
Smeer de bodem royaal in met abrikozenjam.
Maak een beslag van de ingrediënten voor de cake en stort deze in de vorm.
Zet in de oven voor 30-40 minuten.
Controleer de gaarheid met een prikker, zorg dat er geen deeg meer aan de prikker kleeft, enkel wat jam.
Laat goed afkoelen en haal nadien voorzichtig uit de vorm wanneer deze volledig is afgekoeld.
Werk af met glazuur of amandelschilfers.

Dit heb je nodig:
80gr rijstmeel
30gr amandelmeel
2 el arrowrootmeel
Halve tl bakpoeder, bio
Snuifje zout
30gr stevia patisseriesuiker of 3 el rauwe honing
30gr rauwe cacaopoeder
1 tl vanille aroma, bio
150ml ongezoete amandelmelk
2 el olie of margarine
2 el ei-vervanger of 1 ei, bio

100gr donkere tablet chocolade (75% cacao) (gesmolten of in stukjes gesneden)


Zo maak je het:
Maak van de bovenstaande ingrediënten een beslag en roer de stukjes chocolade er als laatste door.
Stort dit beslag in een brownie schaal van 9x9 of 8x8, ik gebruikte een klein taart vormpje die ik lichtjes heb ingevet met olie.

Zet in de oven van 180 graden gedurende 25-30 minuten.
Je kan de gaarheid controleren als er wat chocolade blijft kleven aan een prikkertje maar geen hele brei.
Laat afkoelen op kamertemperatuur en stort uit de vorm, laat nog verder afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
Zet op een bord en werk af met topping naar wens.
Ik bewaar de brownie in de koelkast, dan vind ik hem het lekkerst maar kan ook prima op kamertemperatuur.
Versnij de brownie in gewenste stukken apart verpakt in doorzichtige folie.

Dit heb je nodig

Voor een 25 cm taartvorm: 

225gr Schär meelmix C 
60gr margarine
70gr stevia patisseriesuiker
1 ei, bio
Snuifje zout

Banketbakkerscrème:

250 ml ongezoete amandelmelk
1 tl vanille bourbon, bio
2 eidooiers, bio
20 gram maizena 
25 gram stevia patisserielsuiker


Pot krieken van 570gr

1-2 el arrowrootmeel

150gr stevia patisseriesuiker


Optioneel: opgeklopte soja slagroom of kokos slagroom


Zo maak je het:

Begin met het maken van de taartbodem.

Verwarm de over voor op 180 graden.

Vet de taartvorm in met wat olijfolie.

Maak een deeg met de ingrediënten van de taartbodem door alles goed samen te mengen met een keukenrobot en gebruik van een deeghaak.

Bestrooi het werkblad met wat meel en rol het deeg uit tot 1,5mm dikte.

Leg het voorzichtig in de taartbodem en druk het midden zachtjes aan en nadien de randen.

Verwijder het overtollig deeg en gebruik dit eventueel om gaten te dichten.

Zet in de oven gedurende 20min.

Haal nadien uit en laat een uur afkoelen, haal de taartvorm voorzichtig  uit de vorm.

Maak nu de banketbakkersroom.

Meng de maizena in een kommetje met een el water.

Doe de eidooiers, vanille bourbon, suiker en amandelmelk in een steelpan op middenhoog vuur en roer goed door, breng vervolgens al roerende aan de kook en doe er de maizena bij, roer stevig tot de pudding indikt.

Haal van het vuur en roer paar minuten door de pudding om wat af. te koelen, stort hier een deel van op de taartvorm, de bodem mooi bedekt.

Zet even weg en maak nu de kriekentopping.

Zet een steelpan op het een middenhoog vuur met de krieken en breng voorzichtig aan de kook, voeg de suiker toe en arrowrootmeel en roer stevig tot de krieken mooi zijn ingedikt.

Giet dit voorzichtig over de taart (niet alles) zodat deze mooi gevuld is.

Laat afkoelen en zet nadien in een taartstolp in de koelkast.

Klop eventueel vegan slagroom op om de taart af te werken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met ons gebruik van cookies.

Accept