Lunch

Recepten



Lunch



Pastinaak frietjes



Immune proof soep



Pastinaak salade



Butternut wortel soep



Platbrood uit de oven



Kabeljauwtartaar


Gebakken pastinaakblokjes



Hartige omeletrol



Hamrolletjes met eisalade



Dit heb je nodig:
2 pastinaken
Halve el olijfolie
Optioneel: halve tl gedroogde bieslook en gedroogde sjalot
Snuifje zout


Zo maak je het:
Maak de pastinaak schoon en schil deze met een dunschiller, snij de uiteindes af.
Snij in dunne reepjes en snij ze vervolgens in 2 om niet te lange frietjes te hebben.
Doe er de kruiden en olie bij en tos goed onder elkaar.
Zet de airfyer aan op 190 graden en bak ze gedurende 20 min.
Controleer voor de zekerheid regelmatig op de gaarheid.

Serveer met lekkere mayonaise en kruid wat af met zout.

Dit heb je nodig:
Halve flespompoen (butternut) in blokjes gesneden
200gr wortels geschild en in schijfjes gesneden
3 pastinaken geschild en in blokjes gesneden
100gr bloemkool in stukjes gesneden
1 sjalot versnipperd en fijn gesneden
4 el kokosolie
Optioneel: Barilla glutenvrij spaghetti in stukjes gebroken (vermicelli)

Zout. naar smaak

3 el gedroogde peterselie

Op smaak brengen met glutenvrij sojasaus, bio zie voedingsregister)


Zo maak je het:
Stoof de sjalot licht aan in een ruime kookpot met kokosolie.
Doe er de groentjes bij en stoof 10 minuten aan en roer regelmatig eens door.
Doe mineraalwater bij tot de groenten onder staan en laat garen (net onder kookpunt).
Doe de stukjes spaghetti erbij en laat mee gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout en verse peterselie.

Dit heb je nodig:
2 pastinaken, in blokjes gesneden en gaar gestoomd,afgekoeld
2 gekookte bio eieren, afgekoeld
Snuifje zout (naar smaak)
4-5 druppels pure stevia
3 el bio mayonaise
Verse groene kruiden: peterselie en bieslook


Zo maak je het:
Prak de eieren en roer onder de pastinaak blokjes.
Voeg de kruiden, stevia en mayonaise toe en roer goed door.
Bewaar in een potje in de koelkast.

Dit heb je nodig:
2 el olijfolie
2 sjalot, versnipperd en grof gesneden
880gr flespompoen (butternut) (medium), geschild en in blokken gesneden
2 pastinaken, geschild en in blokken gesneden
3 el rauwe honing
440gr wortelen, geschild en in grove schijven gesneden
500ml mineraalwater
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 2 el kaneel,, mespuntje gember


Zo maak je het:
Laat de sjalot stoven in olijfolie in een ruime kookpot.
Voeg de overige groente toe en voeg het water toe, laat rustig garen tot onder het kookpunt.
Doe de kruiden erbij en mix goed door tot een smeuïge soep.

Platbrood uit de oven (gekruid):


Dit heb je nodig:
1 cup arrowroot
1/4 cup kokosmeel
1/2 tl zout
1/2 cup volvette kokosmelk
Klein 1/4 cup margarine
1 ei, bio
Verse kruiden: basilicum en bieslook


Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Vet een ronde taartbodem of pizzabodem in met olie
Hak de kruiden fijn.
Maak een dik beslag van de bovenstaande ingrediënten zonder de kruiden en zout toe te voegen.
Giet dit in de vorm en vorm je planbrood zoals je zelf wil, ik gebruikte heel de oppervlakte zodat ik een dun en rond broodje had.
Smeer de bovenkant mooi gelijk met de achterkant van een lepel en strooi de kruiden erover.
Zet voor 15-20min in de oven.
Haal uit en laat wat afkoelen alvorens te serveren.
Het brood is het lekkers wat warm.

Dit heb je nodig:
2 hard gekookt eitjes, bio (gebruik enkel eigeel!)
2 el kokosyoghurt (zie voedingsregister)
2 el vegan smeerkaas natuur
Snuifje zout en bio peper v/d molen(+ naar smaak)
1 el dragon (+ naar smaak)
Halve tl peterselie
Halve tl bieslook
Halve tl marjolein


Zo maak je het:
Prak de eitjes fijn in een mengkom
Voeg alle ingrediënten toe naar smaak en roer goed onder.

Maak een tartaar salade met een gestoomde kabeljauw noot.

Dit heb je nodig:
3 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
Kokosolie
Fleur du sel
Verse peterselie
Optioneel: snuifje zwarte peper


Zo maak je het:
Bak de pastinaken op een middenhoog vuur in kokosolie.
Keer regelmatig om.
Doe de blokjes in een kom bekleed met keukenrol om uit te lekken.
Kruid naar smaak.

Dit heb je nodig:
2 eieren, bio
4 el amandelmelk
1 el arrowroot
2 el amandelmeel
2 el suiker
1/8 tl zout


Zo maak je het:

Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.

Verwarm een pan die lichtjes is ingevet op midden hoog vuur.

Doe een flinke soeplepel beslag in de pan en bak 6-7 minuten, draai om en bak nog eens 5 minuten.

Leg de pannenkoeken op een bord en vul deze naar wens.

Dit heb je nodig:
2 hard gekookte eieren, bio, koud
2 el mayonaise
Wat peterselie en bieslook
3-4 druppels pure stevia
Snuifje zout
Optioneel: Stukjes fijngesneden vegan blok kaas (zie voedingsregister)
Pakje belegen ham, bio


Zo maak je het:
Maak een salade van de eieren, kruiden en mayonaise.
Leg op een plakje ham de gewenste hoeveelheid en rol mooi toe.

Quiche Lorraine

Calzone “Pesto lattuga di agnello”.

Omeletrol met kaasfondue

Hartige omelet met verse spinazie

Mihoen groentepotje met almond "soy" saus

Satésaus (remake)

Broodje kaasfondue

Hummus met kurkuma

Gekarameliseerd sjalot met ahornsiroop

Wittekool salade met amandelen

Zalmpapilot "Quick steam" (magnetron)

Pastinaak-bloemkoolsoep met verse peterselie

Dit heb je nodig:

Bodem:
175gr Steph’s meelmix*
55gr amandelmeel
60gr margarine
20gr stevia suiker
1 ei, bio
Snuifje zout
4 el water
Kleine tl bakpoeder
Vulling:
4 eieren, bio
Bakje of twee spekreepjes, bio
1 cup prei en een halve cup pastinaak blokjes
Zout naar smaak, 1 el bieslook en flinke el peterselie
200 ml vegan kokosroom of amandelroom (dit maakt de quiche niet te hartig)


Zo maak je het:

Gebruik een taartvorm van 25cm.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de taartbodem lichtjes in met olie.
Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom of keukenrobot met kneedhaak en laat even goed doorkneden tot een bal.
Rol het deeg uit op een vel bakpapier met een deegrol tot een dunne ronde bodem, je moet soms de randen (die scheuren) even zoals een pizza afronden en dan kan je het deeg verder uitrollen.
Leg je taartvorm over het deeg en keer om met behulp van het bakpapier, druk zachtjes aan op de bodem en randen, als alle randen niet voorzien zijn van deeg neem de restjes en plak je het er voorzichtig bij.
Prik met een vork gaten in de bodem.
Zet even aan de kant.
Neem een kom en doe de eieren en vegan room bij en roer goed door met een garde, voeg de overige ingrediënten toe en meng onder.
Giet het over de vorm en verdeel gelijkmatig.
Strooi er wat (vegan) kaas over.
Bak de quiche 40 minuten in de oven op de middenstand van de grilplaat.
Zet de oven nadien op hete lucht en 190 graden en bak nog 10 minuten op een hogere stand van de grilplaat.


*Steph’s meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel.
168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel of sojameel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
13 gram guargom

Dit heb je nodig:
1 rol kant en klaar bladerdeeg (zie voedingsregister)

Olijven (bio)

Vegan geraspte kaas

Olijfolie

Zout

Halve sjalot, versnipperd en fijngesneden

Gedroogde basillicum

Verse veldsla

3 tl pesto (zie recept bij sauzen & dips)


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Leg het bladerdeeg uit de koelkast voor ongeveer 20 minuten en rol deze nadien uit.

Snij het bladerdeeg in de helft door.

Beleg de helft van één deel met de bovenstaande vermeldeingrediënten en plooi toe, druk de zijkanten goed aan dat deze dicht blijven.

Leg op een ovenplaat en zet 20 minuten in de oven op de middenste stand.

Haal uit en laat afkoelen, werk af met verse veldsla.

Dit heb je nodig:
Omeletrol:

2 eieren, bio

3 el arrowrootmeel

Halve tl zout

50ml ongezoete amandelmelk

Stevia druppels

Scheutje ongezoete amandelmelk

2 el glutenvrij sojasaus (bio)

Verse postelijn


Kaasfondue:

Vegan kaassoorten: cheddar kaas, original kaas en parmezaan

Olijven (bio)

Stengel bosui, fijngesneden

(zie voedingsregister)


Zo maak je het:

Maak een omelet met de eieren, arrowrootmeel, zout, amandelmelk en 3 druppels stevia en bak in een pan op middenhoog vuur met een scheutje olijfolie.

Doe de vegan kaassoorten in een steelpan op middenhoog vuur met een klein scheutje amandelmelk en voeg. 4-5 druppels stevia toe en bosui, roer vervolgens tot een gladde dikke massa, voeg klein beetje amandelmelk toe indien de kaasfondue nog te dik is en kruid bij met wat zout naar smaak.

Doe wat kaasfondue op de omelet en rol dicht, werk af met verse postelein.


Dit heb je nodig:
2 eieren, bio

Gedroogde peterselie

Snuifje zout

Gedroogde sjalot

4 druppels stevia

2 el amandelmeel

1 el arrowrootmeel

25ml amandelmelk, ongezoet

Paar blaadjes verse spinazie

Olijfolie


Zo maak je het:

Maak een omelet met  bovenstaande ingrediënten en werk af met de verse spinazie.

Dit heb je nodig:
Halve plak mihoen

1 pastinaak

Amandelpasta

Snuifje zout en peper

Scheutje ongezoete amandelmelk

Paar druppels stevia

Gedroogde peterselie

1 sjalot, versnipperd en fijngesneden

Klein handinhoud pijnboompitten

2-3 el glutenvrij sojasaus (bio, zie voedingsregister)


Zo maak je het:

Zet een steelpan op een zacht vuur en voeg de amandelpasta, snuifje zout, sojasaus en ongezoete amandelmelk toe, roer regelmatig tot een sausje.

Voeg eventueel amandelmelk toe indien de saus nog te dik is.

Bak de pastinaak en sjalot in een pan op middenhoog vuur met een scheutje olijfolie.

Voeg de kruiden toe en pijnboompitten en laat nog paar minuten garen.

Voeg toe aan de amandelsaus en roer goed door.

Gaar de mihoen in warm water, laat goed uitlekken en voeg dit tot slot als laatste toe.

Roer goed onder.

Dit heb je nodig:

Ongezoete amandelmelk

1 el glutenvrije sojasaus, bio zie voedingsregister)

1 el bruine suiker

2 el tahini 

Halve el amandelpasta

Snuifje zout, naar smaak

Halve el arrowroot 


Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een steelpan op een zacht. vuur enroer regelmatig tot een gladde massa.

Voeg in kleine hoeveelheden  ongezoete amandelmelk toe tot de gewenste dikte is verkregen..

Dit heb je nodig:

1 ciabatta broodje bruin van Schär

Verse basilicum

Kaasfondue:

Verschillende soorten vegan kaas: cheddar, original en parmezaan (zie voedingsregister)

2 el glutenvrij sojasaus (bio)

Zout naar smaak

Scheutje ongezoete amandelmelk

Stevia druppels naar smaak


Zo maak je het:

Doe de vegan kaassoorten in een steelpan op middenhoog vuur met een klein scheutje amandelmelk en voeg. 4-5 druppels stevia toe en bosui, roer vervolgens tot een gladde dikke massa, voeg klein beetje amandelmelk toe indien de kaasfondue nog te dik is en kruid bij met wat zout naar smaak.

Smeer op het broodje en werk af met wat verse basillicum.

Dit heb je nodig:

350gr kikkererwten, gespoeld en uitgelekt

1/2 el  citroensap

Klein scheutje water

Zout en stevia druppels naar smaak

Peterselie

2EL tahini 

125-150ml olijfolie

3 el kurkuma



Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een mixer en mix goed door tot een gladde massa.

Voeg extra olie of scheutje water toe tot de gewenste dikte is vverkregen.

Werk af met verse basilicum.

Dit heb je nodig:

3 sjalotten, versnipperd en fijngesneden

100ml ahornsiroop 

Scheutje olijfolie


Zo maak je het:

Fruit de sjalot aan in een pan op middenhoog vuur. met een scheutje olijfolie.

Doe de ahronsiroop bij en laat even karameliseren voor. 10-15min, roer regelmatig door zodat het niet aanbrand.

Karameliseren is zachtjes  laten pruttelen tot de ahornsiroop mooi opgenomen is met de sjalot. 

Dit heb je nodig:

Pot geconserveerde witte kool, gespoeld en uitgelekt

Verse peterselie

Hand witte amandelen

Walnotenolie

Zout naar smaak

3-4 druppels stevia


Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een mixer en mix tot. een gladde massa.

Werk af met verse peterselie blaadjes.

Dit heb je nodig:

1 zalmfilet, vers (bio)

Halve sjalot, versnipperd en fijngesneden

Gedroogde peterselie

1/2 tl citroensap



Zo maak je het:

Leg de zalm op een stuk folie en doe er de sjalot, peterselie en citroensap over.

Plooi dicht en leg deze in een glazen pot met deksel, op het stoommandje, voeg wat water toe.

Zet in de magnetron op 250 watt gedurende 8 minuten.

Haal nadien uit en controleer de gaarheid van de vis. 

Indien de vis nog niet gaar is, zet deze nog 2 extra minuten in de magnetron.

Dit heb je nodig:

250gr bloemkoolroosjes

150gr pastinaakblokjes

600-800ml water

Flinke scheut olijfolie

Verse peterselie

1 sjalot

Zout

Glutenvrij sojasaus, bio (zie voedingsregister)


Zo maak je het:

Stoof de sjalot licht aan in een ruime kookpot met olijfolie.
Doe er de groenten bij en stoof ze even aan,  doe er vervolgens het water bij en laat verder gaar worden  onder het kookpunt.
Mix de soep goed door.
Breng op smaak met peper en zout en verse peterselie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met ons gebruik van cookies.

Accept