Dit heb je nodig:
400gr volvette kokosmelk
100gr ahornsiroop
Snuifje zout is optioneel
Zo maak je het:
Doe de ingrediënten in een ruime pan op midden hoog vuur en roer alles goed samen, laat het pruttelen maar niet stevig koken, regelmatig roeren.
Naar gelang de tijd (ongeveer 20 minuten) zal er zich smeuïge stevige brei vormen, wel regelmatig roeren gedurende het proces!
Doe in een lucht dichte pot en laat afkoelen op kamertemperatuur alvorens te bewaren in de koelkast.
2 el kurkuma
1/8 tl gemberpoeder
125gr kikkererwten
1 flinke el tahini
5-6 stevia druppels
1/2 tl zout
75ml olijfolie
Pesto Basilicum:
Dit heb je nodig:
2 flinke handinhoud verse basilicum
30gr pijnboompitten
30gr parmezaanse vegan kaas (zie voedingsregister)
Flinke snuif zout
5-6 druppels stevia
125-150ml olijfolie
Optioneel: 30gr olijven
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix alles tot een gladde massa.
Bewaar in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast.