Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge en gerst.
Gluten bestaat uit twee eiwittypen: gluteninen en gliadinen. Gliadine veroorzaakt de aandoening coeliakie.
Mensen die hier voor overgevoelig zijn of een intolernatie voor hebben (coeliakie) moeten deze mijden.
Er bestaat al een ruim aanbod glutenvrije voeding maar vaak zijn er nog veel misverstanden waar nu juist gluten in (kunnen) zitten en waar niet.
Gluten (tarwe) kunnen ook voorkomen in voeding waarin het minst wordt verwacht, lees dus áltijd het etiket!
Voor glutenvrije producten wordt maximaal 20 ppm gluten grens gehanteerd.
Op producten bereid met glutenbevattende granen, speciaal bestemd voor mensen met coeliakie, mag ook de term ‘met zeer laag glutengehalte’ gebruikt worden. Dan mag het gehalte gluten max 100 mg/kg zijn.
Het meervoudig complex dieet is gebaseerd op meerdere aandoeningen waarbij ook het auto-immuunsysteem betrokken is.
Het dieet is samengesteld voor de volgende diëten/auto immuunaandoeningen:
✔Coeliakie
✔Meerdere voedselintoleranties: koemelk, schaal- en schelpdieren, dextrose, suiker.
✔Posturaal Orthostatisch Tachycardie Syndroom
✔Gastroparese - Vertraagde maaglediging
✔Ziekte van Addison - Hashimoto (Hypothyroïdie)
✔Ook geschikt voor diabetici
Copyright 2023 © Alle rechten voorbehouden.