Dit heb je nodig:
250 gr bio gehakt
6 kerstomaten
2 el peterselie
2 el amandelmeel
1/2 tl zout
Snuifje verse zwarte peper
2 el zonnebloempitten
2 el pompoenpitten
1 ei
Zo maak je het:
Doe het gehakt in een kom en voeg er de overige ingrediënten bij en roer het gehakt goed door met een vork tot alles mooi is gemengd en tot slot de kerstomaatjes en roer nog even het gehakt door.
Maak medium balletjes van het gehakt en leg op een bord.
Verwarm de airfryer vijf minuten voor op 180 graden.
Leg de balletjes in de airfryer en bak deze op 180 graden gedurende 8 minuten, haal nadien uit en laat afkoelen op een bord.
Herhaal dit voor de andere balletjes.
Dit heb je nodig:
Halve flespompoen (butternut) in blokjes gesneden
200gr wortels geschild en in schijfjes gesneden
3 pastinaken geschild en in blokjes gesneden
100gr bloemkool in stukjes gesneden
1 sjalot versnipperd en fijn gesneden
4 el kokosolie
Optioneel: Barilla glutenvrij spaghetti in stukjes gebroken (vermicelli)
Zout naar smaak
3 el gedroogde peterselie
Op smaak brengen met glutenvrij sojasaus, bio zie voedingsregister)
Zo maak je het:
Stoof de sjalot licht aan in een ruime kookpot met kokosolie.
Doe er de groentjes bij en stoof 10 minuten aan en roer regelmatig eens door.
Doe mineraalwater bij tot de groenten onder staan en laat garen (net onder kookpunt).
Doe de stukjes spaghetti erbij en laat mee gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout en verse peterselie.
Dit heb je nodig:
2 raw crackers tomaat basilicum (zie voedingsregister)
1 gekookt ei, bio
2 plakjes vegan kaas (zie voedingsregister)
2 plakjes kipfilet
4-6 kerstomaten of honingtomaten, fijngesneden
Gedroogde peterselie, snuifje zout
Wat salad topper of zadenmix (zie voedingsregister)
3 el mayonaise, bio
Zo maak je het:
Neem een glazen pot of een lunchpot en verkruim grof de crackers op de bodem.
Prak het gekookt ei met wat peterselie en verdeel over de verkruimelde crackers.
leg een snee kipfilet erover en nadien een plakje kaas, versnij op maat indien nodig,
Doe er wat mayonaise over en nadien de kerstomaatjes.
Leg er opnieuw een plakje kipfilet en vegan kaas over, wat mayonaise en tot slot wat zaden topper of zadenmix.
Werk af met peterselie en zout.
Bewaar afgesloten in de koelkast.
Dit heb je nodig:
2 el olijfolie
2 sjalot, versnipperd en grof gesneden
880gr flespompoen (butternut) (medium), geschild en in blokken gesneden
2 pastinaken, geschild en in blokken gesneden
3 el rauwe honing
440gr wortelen, geschild en in grove schijven gesneden
500ml mineraalwater
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 2 el kaneel, mespuntje gember
Zo maak je het:
Laat de sjalot stoven in olijfolie in een ruime kookpot.
Voeg de overige groente toe en voeg het water toe, laat rustig garen tot onder het kookpunt.
Voeg de kruiden erbij en mix goed door tot een smeuïge soep.
Dit heb je nodig:
1 cup arrowroot
1/4 cup kokosmeel
1/2 tl zout
1/2 cup volvette kokosmelk
Klein 1/4 cup margarine
1 ei, bio
Verse kruiden: basilicum en bieslook
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Vet een ronde taartbodem of pizzabodem in met olie
Hak de kruiden fijn.
Maak een dik beslag van de bovenstaande ingrediënten zonder de kruiden en zout toe te voegen.
Giet dit in de vorm en vorm je planbrood zoals je zelf wil, ik gebruikte heel de oppervlakte zodat ik een dun en rond broodje had.
Smeer de bovenkant mooi gelijk met de achterkant van een lepel en strooi de kruiden erover.
Zet voor 15-20min in de oven.
Haal uit en laat wat afkoelen alvorens te serveren.
Het brood is het lekkers wat warm.
Dit heb je nodig:
2 hard gekookt eitjes, bio (gebruik enkel eigeel!)
2 el kokosyoghurt (zie voedingsregister)
2 el vegan smeerkaas natuur
Snuifje zout en bio peper v/d molen(+ naar smaak)
1 el dragon (+ naar smaak)
Halve tl peterselie
Halve tl bieslook
Halve tl marjolein
Zo maak je het:
Prak de eitjes fijn in een mengkom
Voeg alle ingrediënten toe naar smaak en roer goed onder.
Maak een tartaar salade met een gestoomde kabeljauw noot.
Dit heb je nodig:
3 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
Kokosolie
Fleur du sel
Verse peterselie
Optioneel: snuifje zwarte peper
Zo maak je het:
Bak de pastinaken op een middelhoog vuur in kokosolie.
Keer regelmatig om.
Doe de blokjes in een kom bekleed met keukenrol om uit te lekken.
Kruid naar smaak.
Dit heb je nodig:
2 eieren, bio
4 el amandelmelk
1 el arrowroot
2 el amandelmeel
2 el suiker
1/8 tl zout
Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Verwarm een pan die lichtjes is ingevet op midden hoog vuur.
Doe een flinke soeplepel beslag in de pan en bak 6-7 minuten, draai om en bak nog eens 5 minuten.
Leg de pannenkoeken op een bord en vul deze naar wens.
Dit heb je nodig:
2 hard gekookte eieren, bio, koud
2 el mayonaise
Wat peterselie en bieslook
3-4 druppels pure stevia
Snuifje zout
Optioneel: Stukjes fijngesneden vegan blok kaas (zie voedingsregister)
Pakje belegen ham, bio
Zo maak je het:
Maak een salade van de eieren, kruiden en mayonaise.
Leg op een plakje ham de gewenste hoeveelheid en rol mooi toe.
Dit heb je nodig:
Bodem:
175gr Steph’s meelmix*
55gr amandelmeel
60gr margarine
20gr stevia suiker
1 ei, bio
Snuifje zout
4 el water
Kleine tl bakpoeder
Vulling:
4 eieren, bio
Bakje of twee spekreepjes, bio
1 cup prei en een halve cup pastinaak blokjes
Zout naar smaak, 1 el bieslook en flinke el peterselie
200 ml vegan kokosroom of amandelroom (dit maakt de quiche niet te hartig)
Zo maak je het:
Gebruik een taartvorm van 25cm.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de taartbodem lichtjes in met olie.
Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom of keukenrobot met kneedhaak en laat even goed doorkneden tot een bal.
Rol het deeg uit op een vel bakpapier met een deegrol tot een dunne ronde bodem, je moet soms de randen (die scheuren) even zoals een pizza afronden en dan kan je het deeg verder uitrollen.
Leg je taartvorm over het deeg en keer om met behulp van het bakpapier, druk zachtjes aan op de bodem en randen, als alle randen niet voorzien zijn van deeg neem de restjes en plak je het er voorzichtig bij.
Prik met een vork gaten in de bodem.
Plaats dit even aan de kant.
Neem een kom en doe de eieren en vegan room bij en roer goed door met een garde, voeg de overige ingrediënten toe en meng onder.
Giet het over de vorm en verdeel gelijkmatig.
Strooi er wat (vegan) kaas over.
Bak de quiche 40 minuten in de oven op de middelstand van de grillplaat.
Zet de oven nadien op hete lucht en 190 graden en bak nog 10 minuten op een hogere stand van de grillplaat.
*Steph’s meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel.
168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel of sojameel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
13 gram guargom
Dit heb je nodig:
1 rol kant en klaar bladerdeeg (zie voedingsregister)
Olijven (bio)
Vegan geraspte kaas
Olijfolie
Zout
Halve sjalot, versnipperd en fijngesneden
Gedroogde basilicum
Verse veldsla
3 tl pesto (zie recept bij sauzen & dips)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Leg het bladerdeeg uit de koelkast voor ongeveer 20 minuten en rol deze nadien uit.
Snij het bladerdeeg in de helft door.
Beleg de helft van één deel met de bovenstaande vermelde ingrediënten en plooi toe, druk de zijkanten goed aan zodat deze dicht blijven.
Leg op een ovenplaat en zet 20 minuten in de oven op de middelste stand.
Haal uit en laat afkoelen, werk af met verse veldsla.
Dit heb je nodig:
Omeletrol:
2 eieren, bio
3 el arrowrootmeel
Halve tl zout
50ml ongezoete amandelmelk
Stevia druppels
Scheutje ongezoete amandelmelk
2 el glutenvrij sojasaus (bio)
Verse postelein
Kaasfondue:
Vegan kaassoorten: cheddar kaas, original kaas en parmezaan
Olijven (bio)
Stengel bosui, fijngesneden
Zo maak je het:
Maak een omelet met de eieren, arrowrootmeel, zout, amandelmelk en 3 druppels stevia en bak in een pan op middel hoog vuur met een scheutje olijfolie.
Doe de vegan kaassoorten in een steelpan op middelhoog vuur met een klein scheutje amandelmelk en voeg. 4-5 druppels stevia toe en bosui, roer vervolgens tot een gladde dikke massa, voeg klein beetje amandelmelk toe indien de kaasfondue nog te dik is en kruid bij met wat zout naar smaak.
Doe wat kaasfondue op de omelet en rol dicht, werk af met verse postelein.
Dit heb je nodig:
2 eieren, bio
Gedroogde peterselie
Snuifje zout
Gedroogde sjalot
4 druppels stevia
2 el amandelmeel
1 el arrowrootmeel
25ml amandelmelk, ongezoet
Paar blaadjes verse spinazie
Olijfolie
Zo maak je het:
Maak een omelet met bovenstaande ingrediënten en werk af met de verse spinazie.
Dit heb je nodig:
Halve plak mihoen
1 pastinaak
Amandelpasta
Snuifje zout en peper
Scheutje ongezoete amandelmelk
Paar druppels stevia
Gedroogde peterselie
1 sjalot, versnipperd en fijngesneden
Klein handinhoud pijnboompitten
2-3 el glutenvrij sojasaus (bio, zie voedingsregister)
Zo maak je het:
Zet een steelpan op een zacht vuurtje en voeg de amandelpasta, snuifje zout, sojasaus en ongezoete amandelmelk toe, roer regelmatig tot een sausje.
Voeg eventueel amandelmelk toe indien de saus nog te dik is.
Bak de pastinaak en sjalot in een pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie.
Voeg de kruiden en pijnboompitten toe en laat nog een paar minuten garen.
Voeg deze toe aan de amandelsaus en roer goed door.
Gaar de mihoen in warm water, laat goed uitlekken en voeg dit tot slot als laatste toe.
Roer goed onder.
Dit heb je nodig:
1 boekweitwrap
1 rode paprika
Paar gesneden champignons
1 tomaat, in blokjes gesneden
1 ui, versnippert
1 kleine kipfilet, bio, gekookt of gebakken in wat olie, in reepjes gesneden
1 el peterselie
Peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Fruit het ui aan in wat olijfolie in een steelpan, doe nadien de paprika, tomaten en champignons erbij en stoof deze gaar.
Roer er de reepjes kip door en verdeel over de wrap.
Kruid af naar smaak en rol stevig op, werk af met wat peterselie.
Dit heb je nodig:
6-7 grote wortels, geraspt en in blokjes gesneden
2 grote pastinaken, geraspt en in blokjes gesneden
Ongeveer 1 l water
Klein stukje verse gember, fijn gehakt
Zout naar smaak
Droge peterselie
Flinke scheut glutenvrije sojasaus (bio, zie voedingsregister)
Paar druppels stevia naar smaak (optioneel)
Zo maak je het:
Doe de groente in een ruime kom met water en laat even garen onder het kookpunt.
Mix het geheel door en voeg er de kruiden en smaakmaker aan toe.
Werk af met wat gedroogde peterselie.
Dit heb je nodig:
350gr kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
1/2 el citroensap
Klein scheutje water
Zout en stevia druppels naar smaak
Peterselie
2EL tahini
125-150ml olijfolie
3 el kurkuma
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een mixer en mix goed door tot een gladde massa.
Voeg extra olie of scheutje water toe tot de gewenste dikte is verkregen.
Werk af met verse basilicum.
Dit heb je nodig:
2 kabeljauw filets
1 handvol verse bieslook
2 handvol pijnboompitten
2-3 el mayonaise
Zout naar smaak
Zo maak je het:
Stoom de kabeljauwfilets in de magnetron volgens het stoomprogramma (circa 10min) en laat afkoelen in een kom.
Snij de bieslook fijn en voeg toe aan de kabeljauw samen met het zout, pijnboompitten en nadien de mayonaise.
Bewaar in een luchtdichte pot in de koelkast.
Dit heb je nodig:
Pot geconserveerde witte kool, gespoeld en uitgelekt
Verse peterselie
Handvol witte amandelen
Walnotenolie
Zout naar smaak
3-4 druppels stevia
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een mixer en mix tot een gladde massa.
Werk af met verse peterselie blaadjes.
Dit heb je nodig:
1 zalmfilet, vers (bio)
Halve sjalot, versnipperd en fijngesneden
Gedroogde peterselie
1/2 tl citroensap
Zo maak je het:
Leg de zalm op een stuk folie en voeg er de sjalot, peterselie en citroensap bij.
Plooi dicht en leg deze in een glazen pot met deksel op het stoommandje en voeg wat water toe.
Plaats deze in de magnetron op 250 watt gedurende 8 minuten.
Haal nadien uit en controleer de gaarheid van de vis.
Indien de vis nog niet gaar is plaats je deze nog 2 extra minuten in de magnetron.
Dit heb je nodig:
250gr bloemkoolroosjes
150gr pastinaakblokjes
600-800ml water
Flinke scheut olijfolie
Verse peterselie
1 sjalot
Zout
Glutenvrij sojasaus, bio (zie voedingsregister)
Zo maak je het:
Stoof de sjalot licht aan in een ruime kookpot met olijfolie.
Doe er de groenten bij en stoof ze even aan, voeg vervolgens het water toe en laat verder gaar worden onder het kookpunt.
Mix de soep goed door.
Breng op smaak met peper en zout en verse peterselie.
Dit heb je nodig:
1 pizzabodem, glutenvrij
Biologische tomatensaus, glutenvrij
1 kipfilet, biologisch, kort gebakken of licht gekookt
Handvol vegan geraspte kaas
Klein handvol in blokjes gesneden vegan feta kaas
Peterselie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Plaats een vel bakpapier op de ovenrooster en leg de bodem hierop.
Strijk de tomatensaus over de bodem, een mooi dun laagje.
Strooi er de stukjes gebakken of gekookte kip over en vervolgens de blokjes vegan feta kaas, strooi er vervolgens de vegan geraspte kaas over uit en plaats 12min in de oven.
Haal de pizza er nadien uit en strooi er wat peterselie over.
Dit heb je nodig:
1 glutenvrije wrap (of boekweitpannenkoek)
1/2 kippenfilet, gekookt of gebakken, in fijne stukjes gesneden
Vegan pesto
Vegan permazaanse kaas, geraspt
Snuifje peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de wrap of pannenkoek kort in de magnetron.
Smeer er de vegan pesto over, mooi verdeelt over de wrap.
Verdeel de stukjes kip en kruid lichtjes af met peper en zout.
Strooi er wat vegan parmezaanse kaas over.
Plooi het onderste stuk wat naar boven en rol de wrap nadien mooi op.
Dit heb je nodig:
1 glutenvrij pizzabodem
Tomatensaus, bio
1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
1/2 ui, versnippert en in dunne reepjes gesneden
Vegan feta kaas, in blokjes gesneden
Gekookt of gebakken kippenreepjes
Vegan geraspte kaas
Peper en zout, peterselie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Leg de pizzabodem op een rooster die bekleed is met bakpapier.
Smeer de tomatensaus op de pizzabodem mooi gelijkmatig uit.
Verdeel de stukjes ui en paprika over de pizza en nadien de kippenreepjes.
Kruid af naar smaak en verdeel de blokjes vegan feta over de pizza en tot slot de vegan geraspte kaas.
Plaats 12-15min in de oven, haal uit en laat afkoelen.
Dit heb je nodig:
200 gram boekweitmeel
500ml plantaardige melk
Snuifje vanillepoeder en 1/5tl vanille bourbon
2 - 3 Eieren
Snuifje zout
Klontje margarine of scheutje olie
Zo maak je het:
Begin met het afwegen van de ingrediënten en zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is.
Voeg het meel toe aan een beslagkom en giet hier de helft van de melk bij.
Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
Nu kunnen we beginnen met het toevoegen van de eieren en de rest van het melk. Voeg dit al roerend of mixend toe.
Het beslag is klaar en nu kunnen we beginnen met bakken.
Verhit in een pannenkoekenpan een klontje margarine en een scheutje olie.
Giet met een pollepel het beslag in de pan en laat het goed over de hele bodem uitlopen.
Bak beide zijden totdat deze een mooie goudbruine kleur hebben.
Dit heb je nodig:
2 handinhoud wortelen, geraspt en gesneden
1 handinhoud pastinaak, geraspt en gesneden
1 handinhoud boterraap, in blokjes gesneden
2 kabeljauw filet, bio
1 sjalot, bio
Verse basilicum
4-5 el vissaus, glutenvrij (zie voedingsregister)
1 liter mineraalwater
Flinke scheut olijfolie
Gedroogde peterselie
Stevia druppels naar smaak
Zo maak je het:
Stoom de groente en sjalot gaar en de vis in de magnetron met een stoommandje (zie keukentoepassingen).
Doe de groenten in het water en vul het water voldoende aan.
Prak de kabeljauw in stukjes en voeg deze toe aan de groenten.
Voeg er de kruiden, olie en verse basilicum bij.
Roer goed door en kruid naar smaak.
Dit heb je nodig:
1 hele biologische kip
2 grote sjalotten, bio
4 grote wortels
4 selderij stengels
2-3 laurierblaadjes
2x 1 1/5l water
Zo maak je het:
Plaats de kip in een grote kookpot en voeg anderhalve liter water toe.
Laat dit op een zacht vuur 5-6 uur sudderen (niet hevig koken) met deksel op de kookpot.
Haal de kip er nadien uit, voeg de gewassen en grof gesneden groente toe samen met de laurierblaadjes en de andere anderhalve liter water.
Laat verder 15 uur sudderen op een zacht vuurtje met het deksel op de kookpot.
Zeef nadien de bouillon en laat afkoelen.
Verdeel in potjes om in te vriezen.
Deze bouillon is heilzaam voor de spijsvertering, bevat veel essenciële nutriënten voor het lichaam.
De bouillon kan verwerkt worden in gerechten als toevoeging (bv. bij purree/ in spreads, noodles) en kan gedronken worden als pure bouillon op moeilijkere eet-dagen (flare), met wat zout.
Dit heb je nodig:
1 rol bladerdeeg
Vulling:
4 eieren, bio
Bakje of twee spekreepjes, bio
1 cup prei en een halve cup pastinaak blokjes
Zout naar smaak, 1 el bieslook en flinke el peterselie
200 ml vegan kokosroom of amandelroom (dit maakt de quiche niet te hartig)
Zo maak je het:
Gebruik een taartvorm van 25cm.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de taartbodem lichtjes in met olie.
Rol het bladerdeeg uit op een vel bakpapier met een deegrol tot een dunne ronde bodem, je moet soms de randen even zoals een pizza afronden en dan kan je het deeg verder uitrollen.
Leg je taartvorm over het deeg en keer om met behulp van het bakpapier, druk zachtjes aan op de bodem en randen, als alle randen niet voorzien zijn van deeg neem de restjes en plak je het er voorzichtig bij.
Prik met een vork gaten in de bodem.
Plaats even aan de kant.
Neem een kom en voeg er de eieren en vegan room bij en roer goed door met een garde, voeg nadien de overige ingrediënten toe en meng onder.
Giet het over de vorm en verdeel gelijkmatig.
Strooi er wat (vegan) kaas over.
Bak de quiche 40 minuten in de oven op de middelstand van de grilplaat.
Plaats de oven nadien op hete lucht op 190 graden en bak nog 10 minuten op een hogere stand van de grillplaat.
Dit heb je nodig:
3 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
1 sjalot, versnipperd
4 wortelen, gerasp en in blokjes gesneden
2 boterrapen, geschild en in blokjes gesneden
1-1 1,5 l water
Olijfolie
Glutenvrij sojasaus, bio (zie voedingsregister)
Zout naar smaak
10-12 druppels stevia, naar smaak
4-5 el kurkuma (variëert naargelang de smaak)
Verse bieslook, fijngesneden
Zo maak je het:
Plaats een ruime pot op een middelhoog vuur met een flinke scheut olijfolie en laat even aanfruiten.
Voeg het water toe en gaar de groente onder het kookpunt.
Mix alles goed door en doe er de kruiden bij.
Dit heb je nodig:
1kg pompoen, gewassen en geschild en in blokjes gesneden
3 rode appels, geschild en in blokjes gesneden
500gr wortels, geraspt en in schijfjes gesneden
3 sjalotten, versnipperd en fijngesneden
Flinke scheut olijfolie
2l water
1 el kaneel
3 el zout
10-15 druppels stevia (smaakversterker)
Zo maak je het:
Stoof de sjalot en pompoen aan in een grote kookpot met een flinke scheut olijfolie samen met de wortels.
Laat 15 min stoven en voeg nadien het water toe.
Zorg dat het water niet te hard kookt en laat alles mooi gaar worden.
Mix nadien alles goed door en voeg er de kruiden toe.
Dit heb je nodig:
2 eieren, bio
1 wortel, geraspt en fijngesneden
Klein handinhoud prei
Halve sjalot, versnipperd
Zout naar smaak
Verse bieslook
Gedroogde peterselie
Zo maak je het:
Gaar de groente even voor door ze even te stomen in de magnetron in een glazen pot met deksel met wat water.
Klop de eieren goed door met wat zout en peterselie, samen met de sjalot en groente die gestoomd (gaar) zijn.
Bak het omelet en werk af met verse bieslook.
Dit heb je nodig:
Beslag:
1/2 cup amandelmeel
3/4 cup tapioca of arrowroot
1 cup volvette kokosmelk
2 eieren, bio
1 tl zout
6-8 druppels stevia
1 el bieslook (optioneel)
Friteuse op 150°C
3 visfilets in reepjes gesneden
Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten en mix even door tot een glad beslag.
Laat de frituurketel of pot warm worden.
Dompel de vis onder het beslag en laat even uitleggen, leg ze voorzichtig in de frituurketel en doe dit met een paar reepjes tegelijk.
Keer regelmatig om en haal uit wanneer ze goudbruin en gaar zijn, dit duurt ongeveer een kleine 5 minuten.
Als je friteuse te warm is zal de vis nog rauw zijn!
Laat uitlekken in een schaal bekleed met keukenpapier.
Heerlijk met tartaarsaus!
Dit heb je nodig:
Beslag:
1/2 cup amandelmeel
3/4 cup tapioca of arrowroot
1 cup volvette kokosmelk
2 eieren, bio
1 tl zout
6-8 druppels pure stevia
1 EL bieslook (optioneel)
Friteuse op 180°C
2 kipfilets bio, in blokjes gesneden
Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten en mix even door tot een glad beslag.
Laat de friteuse opwarmen tot 180°C.
Dompel de kip onder het beslag en laat even uitlekken, leg ze voorzichtig in de friteuse, herhaal dit met een paar blokjes tegelijk.
Keer regelmatig om en haal uit wanneer ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer een kleine 5 minuten.
Als je friteuse te warm is zal de kip nog rauw zijn!
Laat uitlekken in een schaal bekleed met keukenpapier.
Dit heb je nodig:
Vulling:
220gr pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
1 el peterselie
2 el arrowrootmeel
1 ei, bio
100gr vegan geraspte kaas (zie voedingsregister)
2 el arrowroot
10gr vegan parmezaanse kaas
1/5 tl zout
Optioneel: wat zwarte peper, extra zout naar smaak
Korst:
Kommetje met amandelmeel en tapiocameel ( halve cup arrowroot of tapiocameel en 1 cup amandelmeel)
1 ei, geklutst in een kommetje
Friteuse op 180°C
Zo maak je het:
Stoom de pastinaak gaar en doe ze in een kom en doe er de overige ingrediënten bij en mix kort tot een puree.
Stort de puree in een brownie schaal en laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
Plaats ze nadien voor een nachtje in de koelkast.
Haal uit en vorm er kroketten van.
Dompel ze onder in het geklutst ei en rol nadien goed door de meelsamenstelling.
Frituur ze met regelmatig omkeren voor 10 minuten.
Haal uit en laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.
Als ze nog niet gaar zijn kan je ze even in de oven laten verder garen voor 10 minuten op 200°C. Zorg dat de korst niet aanbrand.
Dit heb je nodig:
Pizza bodem:
1 cup lauw water
1 tl droge gist
1 tl rauwe honing
2 cups amandelmeel
2 cups tapioca meel
1 1/4 cups maiszetmeel
2 TL guargom
1 tl zout
2 eiwitten, bio
2 el olijfolie
5-7 druppels stevia
Topping:
"Glutéano bolognaisesaus" (zonder vlees) zie recept.
1 wortel en een halve pastinaak in stukjes gesneden en licht voor gegaard.
Verse basilicum bladen
Hand vegan geraspte kaas (zie voedingsregister)
Zo maak je het:
Maak een deeg van de bovenstaande ingrediënten maar voeg alleen het eiwit toe, niet het eigeel.
Voeg het water als laatste toe als de keukenrobot aan staat.
Laat het deeg goed kneden en voorkom klonters.
Verdeel het deeg in 2 ballen en verpak in doorzichtige folie en laat een kwartier rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht en plaats de pizzasteen in de oven.
Leg een stuk bakpapier op tafel en bestrooi met wat tapiocameel.
Rol het deeg uit en maak er 2 pizza bodems van.
Haal de pizzasteen uit de oven en leg de bodem op de steen.
Smeer de bolognaisesaus erover en leg er de blokjes/schijfjes groente op en bestrooi met vegan geraspte kaas naar wens.
Bak in de oven voor 8-10 minuten.
Haal uit en laat even afkoelen, leg er wat basilicum blaadjes op.
Dit heb je nodig:
Pizza bodem:
1 cup lauw water
1 tl droge gist
1 tl rauwe honing
2 cups amandelmeel
2 cups tapioca meel
1 1/4 cups maiszetmeel
2 tl guargom
1 tl zout
2 eiwitten, bio
2 EL olijfolie
5-7 druppels stevia
Topping:
Olijfolie
Gebakken spek, bio
Vegan geraspte kaas (zie voedingsregister)
Vegan mozzarella in plakjes gesneden
Snuifje zout, peterselie en oregano
Zo maak je het:
Maak een deeg van de bovenstaande ingrediënten maar voeg alleen het eiwit toe, niet het eigeel.
Voeg het water als laatste toe als de keukenrobot aan staat.
Laat het deeg goed kneden en voorkom klonters.
Verdeel het deeg in 2 ballen en verpak in doorzichtige folie en laat een kwartier rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht en doe de pizzasteen in de oven.
Plaats een stuk bakpapier op tafel en bestrooi met wat tapioca meel.
Rol het deeg uit en maak er 2 pizza bodems van.
Haal de pizzasteen uit de oven en leg de bodem op de steen.
Smeer de bodem in met olijfolie (1EL), strooi er de spek over en nadien de vegan kaas naar wens en bak de pizza voor 10-15min.
Haal uit en laat afkoelen, je kan de pizza wat kruiden naar wens met peterselie.
Copyright 2023 © Alle rechten voorbehouden.