Dit heb je nodig:
1-2 sjalot, versnipperd en fijngesneden
3 wortelen, geraspt en in blokjes gesneden
2 pastinaken, geraspt en in blokjes gesneden
2-3 kleine sneetjes glutenvrij brood royaal besmeerd met rauwe honing
2 biefstukken, bio
2-3 bollen boterrapen, geraspt en in blokjes gesneden
1 el rauwe honing
Peterselie en bieslook
Zwarte peper en zout
1 liter mineraalwater
Optioneel: 15 druppels stevia om de smaak te versterken.
Zo maak je het:
De biefstukken laten marineren voor een nachtje in balsamico azijn bio.
Dep het vlees wat droog met keukenpapier en snij in blokjes.
Bak het vlees samen met de sjalot in een scheutje olie voor 10 minuten in de multicooker (fry stand), roer regelmatig eens door.
Voeg nadien de groente toe en laat 15 minuten stoven, nadien voeg je het brood toe die besmeerd is met rauwe honing (stew functie).
Laat nog eens 15 minuten stoven zonder deksel en roer eens door.
Bindt nadien met 1-2 el maiszetmeel en kruid af, voeg eventueel nog een lepel rauwe honing toe.
Opmerkingen:
Kooktijd van stew functie kan afwijken, iets langer of minder langer dan aangegeven in het recept.
Kijk regelmatig in de pot voor vochtverlies en vul dit eventueel aan. De helft van het aangegeven vocht kookt in.
Dit heb je nodig:
1 grote of 2 kleine sjalot, versnipperd en fijngesneden
2 el olijfolie
250gr varkensvlees, in reepjes gesneden, bio
1 grote wortel, geraspt en in blokken gesneden
1 appel, geschild en in halve partjes gesneden van halve cm dik
250ml ongezoete amandelmelk + 150ml extra
1 el rauwe honing
1 el amandelpasta
1 el pijnboompitten
6-8 druppels stevia
1 el maiszetmeel
Zout, bieslook en basilicum
Zo maak je het:
Bak het vlees samen met de amandelolie, sjalot, pijnboompitten en appel even aan op de fry stand voor een klein 10 tal minuten.
Voeg de amandelmelk toe, wortel, amandelpasta, honing en laat 30 minuten garen (slow cook functie).
Zet nadien de stew functie aan voor 15 minuten en na 10 minuten stoof tijd roer je eens door en voeg je de overige 150 ml amandelmelk toe, voeg een el maiszetmeel toe en de stevia druppels en roer goed door dat alles goed gebonden is.
Kruid af met zout, bieslook en basilicum.
Dit heb je nodig:
200gr Stéph's meelmix
1 tl bakpoeder, bio
1/2 tl zout
100 gram stevia patisseriesuiker of 50gr rietsuiker
1 tl vanille bourbon, bio
3 eieren, bio
90 gram amandelmelk ongezoet
70 gram margarine
2 1/2 el cacaopoeder
100gr vegan witte chocolade tabletten
Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Vet de pot van de multicooker lichtjes in.
Stort het beslag in de pot en strijk gelijk.
Doe er een volledige portie vegan witte chocolade over en strijk deze ook gelijkmatig.
Zet de pot in de multicooker en zet op stand cake, een programma van 45 minuten.
Haal de cake uit en laat afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
Smelt de vegan witte chocolade au bain marie en smeer het over de cake gelijkmatig.
Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur en zet nadien in de koelkast.
Werk af met arrowroot of tapioca meel.
*Stéph's meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel:
168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
16 gram guargom
Dit heb je nodig:
1 verse bio broccoli
100 gr wortelen, geschild en in grove blokken gesneden
2 grote of 3 kleine pastinaken, geschild en in grove blokken gesneden
1 grote of 3 kleine sjalot, versnipperd en fijngesneden
1 kabeljauw filet
1 schelpvis filet
1 polak filet
500ml volvette kokosmelk
300 ml mineraalwater
200ml kokosmelk of ongezoete amandelmelk
Kruiden: zout, verse bieslook, wat dragon en dille naar smaak
10 druppels stevia
Zo maak je het:
Stoom de visfilets in een stoompot of in de multicooker, leg op een bord en zet opzij.
Het stomen van de vis in een stoompot is 10 minuten.
Doe een flinke scheut kokosolie in de multicooker en bak op fry stand kort even de sjalot aan.
Doe er de groente bij en mineraalwater en laat stomen voor 20 minuten.
Laat de volvette kokosmelk uitlekken en voeg toe samen met de kokos-/amandelmelk en roer goed door, snij de vis in grove blokken en voeg toe, kruid naar smaak en doe er de stevia druppels bij.
Laat 2-3 uur de warm houd stand aan zodat de smaken intrekken.
Dit heb je nodig:
70gr amandelmeel
130gr Stéph's meelmix
1/2 tl bakpoeder, bio
1 ei en 3 eiwitten, bio
125ml olie
125ml amandelmelk
1TL amandelaroma
80gr stevia patisseriesuiker
1/8 tl zout
1 appel, geschild en in blokjes gesneden
Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten en roer de blokjes appel in het beslag goed door, vet je multicooker pot even goed in met olie en stort het beslag hier in en strijk de bovenkant egaal met de achterkant van een lepel.
Zet de cake functie aan, wanneer dit programma is afgelopen haal je de pot met de cake er uit, laat 10 minuten afkoelen alvorens de cake te storten op een rooster bekleed met bakpapier.
Laat goed afkoelen, bewaart goed in de vriezer.
*Stéph's meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel.
168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
16 gram guargom
Dit heb je nodig:
2 grote bio kip filet, in blokjes gesneden
4 kleine of 2 grote bio sjalot, versnipperd en fijngesneden
4 kleine of 2 grote bio pastinaken, geraspt en in blokjes gesneden
5-6 aardpeer bolletjes, geschild en in blokjes gesneden
2 el tapiocameel
Kokosolie
200 ml amandelmelk ongezoet
250 ml mineraalwater
25ml amandel room
Kruiden: zout, 8 druppels stevia, peterselie
Optioneel: portie rund gehaktballetjes, gebakken, bio
Zo maak je het:
Fruit de sjalot aan op fry stand met een flinke scheut kokosolie en bak het vlees kort even mee in 5 minuten.
Haal uit en schep in een kom en zet opzij.
Doe er de groente bij en mineraalwater en laat 10 minuten stomen.
Roer door en voeg de melk toe met 2 el tapioca meel.
Zet 10 minuten op stoof functie en voeg nadien de room toe en kruid naar smaak.
Voeg het vlees toe en roer door.
Zet 2-3 uur op warm houd functie.
Fruit de sjalot aan op fry stand met een flinke scheut kokosolie en bak het vlees kort even mee in 5 minuten.
Haal uit en schep in een kom en zet opzij.
Doe er de groente bij en mineraalwater en laat 10min stomen.
Roer door en voeg de melk toe met 2 el tapioca meel.
Zet 10 minuten op stoof functie en voeg nadien de room toe en kruid naar smaak.
Voeg het vlees toe en roer door.
Zet 2-3 uur op warm houd functie.
Dit heb je nodig:
1 wild everzwijn gebraad
Margarine
Rijstwijnazijn
Tijm, peper en zout
Zo maak je het:
Leg het gebraad voor minstens een uur uit de koelkast zodat het kan rusten.
Leg blokjes margarine verdeelt over de bodem van de slowcookpot.
Smeer het vlees in met de rijstwijnazijn en kruiden, boven en onderkant.
Leg het gebraad in de slowcooker en laat gedurende 4 uur gaar worden.
Controleer de gaarheid met een vleesthermometer, tussen 60-65 graden in de kern is het vlees klaar.
Laat het gebraad 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Dit heb je nodig:
1/2 en 1/3 cup glutenvrij meelmix
1 tl bakpoeder
1 ei, bio
1/3 cup stevia suiker
125ml kokosyoghurt
4 el citroensap
1/3 cup margarine
Snuifje zout
Grof gesneden pure chocolade 70%
Zo maak je het:
Maak een beslag van bovenstaande ingrediënten en roer tot slot de stukjes chocolade door.
Vet lichtjes mini bakvormen in met wat olie en vul het beslag voor 2/3e.
Zet deze in een voorverwarmde airfryer gedurende 15 minuten op 180 graden.
Haal nadien uit en laat afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier, haal de cake nadien voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
Dit heb je nodig:
1 kleine pannenkoek (zie recept boekweitpannenkoeken)
Vegan feta kaas
Vegan geraspte kaas
3-4 el tomatensaus, bio
Peper en zout
Peterselie
Verse bieslook (garnituur)
Zo maak je het:
Verwarm de airfryer voor op 180 graden gedurende 5 minuten.
Strijk de tomatensaus over de pannenkoek mooi egaal.
Verdeel de stukjes vegan feta kaas over de pizza en nadien de kruiden en tot slot de vegan geraspte kaas.
Leg deze in de airfryer voor 6 minuten op 180 graden.
Haal nadien uit en laat afkoelen op een rooster.
Dit heb je nodig:
200gr bananenmeel (zie voedingsregister)
50gr fiberfin of arrowroot
1 tl meel verbeteraar (zie voedingsregister)
1 tl bakpoeder
100gr stevia suiker
3 eieren, bio
Snuifje zout
3-4 el margarine
250ml amandelmelk ongezoet
Zo maak je het:
Maak een beslag van bovenstaande ingrediënten tot een mooi egaal dik beslag.
Doe het beslag in de pot van de multicooker en zet op bak-/cake programma van de multicooker..
Wanneer de cake klaar is laat je de cake afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
Werk af door wat arrowroot over de cake te strooien.
Verpak in vershoudfolie om in de vriezer te bewaren.
Tip: Warm de cake licht op in de magnetron en smeer er nadien wat jam of margarine tussen, of plakjes banaan als ontbijt.
Dit heb je nodig:
250ml ongezoete amandelmelk
2 kipfilet bio, in stukjes gesneden
150 gr bio gehakt
50ml amandelroom
2 el stevia suiker
1 tl zout
Wat verse peper gemalen
3 el gedroogde peterselie
200gr champignons, gewassen en in schijfjes gesneden
150 gr knolselder, in blokjes gesneden
20gr margarine
1 grote ui, versnipperden fijngesneden
2 tl arrowroot
Zo maak je het:
Maak balletjes van het gehakt door 1 ei, 2 el amandelmeel wat peper en zout aan het gehakt toe te voegen en onder te roeren.
Verwarm de multicooker 5 minuten voor en bak nadien de ui en stukjes kip voor 5 minuten.
Voeg de knolselder toe en 200ml water en laat 30 minuten stomen.
Doe nadien de overige ingrediënten bij en laat nog eens 15 minuten stomen.
Kruid nadien bij naar smaak.
Tip: Laat nog 2 uur op de warmhoud stand de vol au vent rusten.
Opgelet!: Wanneer de multicooker is uitgeschakeld en de vol au vent afkoelt laat het deksel NIET op het toestel, zo kan de vol au vent zuur worden.
Dit heb je nodig:
Voor de banketbakkersroom:
32 gr Sukrin Icing suiker (zie voedingsregister)
1/8 tl vanille aroma
2 eigelen, bio (bewaar de eiwitten voor de cake)
17 gr arrowroot
125 ml amandelmelk, ongezoet
Voor de cake:
80gr bruine rijstmeel
30gr amandelmeel
2 el arrowroot
30gr stevia suiker
1 ei, bio en de 2 eiwitten
2 el margarine
1/2 tl vanille aroma
1/8 tl zout
Paar verse frambozen
Zo maak je het:
Banketbakkersroom:
Doe de amandelmelk, vanille aroma, eigelen en stevia suiker in een steelpan en roer even door met een garde.
Zet op middelmatig vuur en breng het zachtjes aan de kook.
Wanneer het kookt voeg er de arrowroot aan toe en klop goed door met een garde tot er een dikke pudding is verkregen.
Haal van het vuur en blijf even roeren met een garde zodat de pudding nog wat indikt.
Zet deze aan de kant.
Cake:
Maak een beslag van bovenstaande ingrediënten en roer goed door met een garde zodat je een dikke massa krijgt en roer er de banketbakkersroom goed onderdoor.
Doe het beslag in de pot van de multicooker en leg een paar frambozen vanbovenop en druk deze zachtjes in het beslag.
Zet vervolgens de multicooker op het bakprogramma voor 25 minuten.
Haal nadien uit en laat even in de pot afkoelen.
Haal de custard cake er vervolgens uit en laat verder afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
De custardcake kan zowel warm als koud worden gegeten en bewaard het beste in de koelkast in vershoudfolie maar kan ook worden ingevroren
Dit heb je nodig:
80gr bruine rijstmeel
30gr amandelmeel
2 el arrowroot
70gr stevia suiker
40gr cacaopoeder Sukrin
3 eieren, bio
120gr margarine
1/2 tl vanille aroma
100gr donkere chocolade (stevia), in stukjes gehakt
1/8 tl zout
Zo maak je het:
Maak een beslag van bovenstaande ingrediënten en roer er de stukjes chocolade er als laatste toe.
Stort het beslag in de multicooker en zet het bakprogramma op voor 20 minuten op 160-180 graden, dit is een automatisch programma.
Haal na afloop uit de multicooker en laat afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
Werk nadien af met arrowroot poeder, versnij in stukken.
Deze worden bewaard in de koelkast en ook in de vriezer in vershoudfolie.
Copyright 2023 © Alle rechten voorbehouden.