Desserten

Recepten



Desserten



Cakeroll



Dit heb je nodig:
Voor de cake:
3 eieren, bio
40 gr stevia patisserie suiker
1/5 tl vanille bourbon, bio
85 gr rijstmeel
2 tl bakpoeder, bio
1/5 à 1 tl guargom (zie voedingsregister)

Voor de pudding:
250 ml ongezoete amandelmelk
1tl vanille bourbon, bio
2 eidooiers, bio
20 gram maizena of 10-15 gram arrowroot
25 gram stevia patisseriesuiker

Pot bio aardbeijam of portie aardbeijam zonder suiker (zie recept)

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een beslag van de cakerol.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Maak een vierkant van halve cm dikte met het beslag op de bakplaat.
Zorg dat je een grote vierkant hebt voor een mooie rol.
Bak gedurende 10-12 minuten in de oven.
Haal nadien uit en smeer het vierkant in met eerst aardbeijam, een dun laagje en nadien de, nog warme, pudding evenals een dun laagje.
Rol nadien op en bestrooi lichtjes met stevia kristalsuiker.
Laat afkoelen op de plaat voor minstens 3 uur.
Zet nadien in de koelkast voor een nachtje.
Haal nadien uit en snij in schijven van 2cm.


Bereidingswijze van de pudding:
Maak de pudding door 1/3 deel melk onder te roeren bij het zetmeel, eigelen.
Verwarm de rest van de melk in een steelpan en voeg er de suiker toe en vanille bourbon.
Breng tot het kookpunt en doe er het puddingmengsel bij en roer krachtig door met een garde tot de pudding bindt en mooi dik wordt.
Laat de pudding voor de broodjes niet afkoelen want dan gaat het stollen, laat staan op een zacht vuurtje ondertussen.


Bereidingswijze voor de chocolade topping:
Dit heb je nodig:
150 gr pure chocolade van minstens 75%
Of zelf maken:
50gr cacaoboter
50gr rauwe cacaopoeder + 1 el
2 el rauwe honing + paar druppels pure stevia naar smaak
1 tl vanille bourbon
Optioneel: klein snuifje zout


Zo maak je het:
Smelt de cacaoboter samen met de honing en vanille bourbon au bain marie.
Roer er de cacaopoeder door en proef of het zoet genoeg is.
Giet zachtjes over de cakerol.

Apfelstrüdel



Applepie yoghurt


Fruit sorbet '5



Kokospudding



Chocolademousse



Dit heb je nodig

Bladerdeeg:

1/5 cup amandelmeel
1/2 cup tapiocameel
1 cup volvette kokosmelk
1 tl zout
1 eigeel, bio

Vulling:
1 appel, geschild en in blokjes gesneden
1 ei, bio
2 el amandelmeel
Snuifje vanillepoeder, bio zonder suiker
2 el gewelde rozijnen (optioneel)
Halve el rauwe honing (optioneel)


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een brownie vorm en vet deze lichtjes in met olie.
Maak een beslag van de ingrediënten voor de bladerdeeg en lepel een dun laag in de vorm zodat de oppervlakte mooi bedekt is met deeg.
Plaats voor 15-20 minuten in de oven.
Maak het mengsel voor de vulling door alles samen te roeren in een kommetje.
Haal het bladerdeeg uit en laat 3 minuten afkoelen.
Stort het vel bladerdeeg uit op een vel bakpapier dus zorg dat deze klaar ligt.
Verwerk het bladerdeeg onmiddelijk terwijl deze nog warm is!
lepel 3 cm van de rand de vulling in een mooie strook van 3 cm en rol deze mooi op in een vlotte beweging, de rol niet de strak willen oprollen!
Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de apfelstrudel met het eigeel mengsel, bestrijk de naad langs de zijkant ook in met het mengsel zodat het toe blijft.
Bak op hete lucht gedurende 20-25 minuten.
Haal uit en laat even op de plaat afkoelen.

Dit heb je nodig:
200 ml amandelyoghurt (zie voedingsregister)
2 el kaneel
1 1/5 el rauwe honing
Appel geschild in blokjes gesneden en gebakken, afgekoeld

Optioneel voor garnering: Notencrumble, geroosterde stukjes hazelnoten of amandelschilfers, snuifje nootmuskaat, halve tl kaneel en koekkruiden.


Zo maak je het:
Alles onderroeren, behalve de garnering.
Neem een glazen schaal of glas en bedek een bodem met notencrumble, nadien de yoghurt, werk af met stukjes amandelschilfers of stukjes geroosterde hazelnoten.

Dit heb je nodig:
250 gr diepvriesfruit
1 tl manuka honing (zie voedingsregister)
100 gr amandel/kokosyoghurt
12-15 druppels stevia


Zo maak je het:
Alle ingrediënten krachtig blenden en klaar!

Dit heb je nodig:
3/4 cup volvette kokosmelk
1 en 1/4 cups kokosmelk (Alpro)
2 tl arrowroot
Snuifje zout
1 eigeel, bio
1 el kokosolie
Snuifje vanillepoeder, bio
Optioneel: 1/2 cup geroosterde kokosschilfers


Zo maak je het:
Meng in een kommetje 5 el melk samen met de vanille bourbon, eigeel, stevia, vanillepoeder, snuifje zout, kokosmelk/room, margarine, arrowroot samen.
Breng de rest van de melk roerende aan de kook en doe de pudding erbij en roer door tot stevig massa ontstaat, neem van het vuur en verdeel in potjes, laat afkoelen op kamertemperatuur en bewaar in de koelkast.

Dit heb je nodig:
105 gr pure chocolade gezoet met stevia (70%)
3 eieren, bio
50 ml plantaardige melk
2 el bio honing



Zo maak je het:
Klop de eiwitten helemaal stijf tot witte pieken.
Smelt de chocolade au bain marie, doe er de honing bij en neem van het vuur.

Roer nadien de eigelen onder.
Spatel de chocolade voorzichtig onder het eiwit, verdeel over glaasjes.
Zet paar uur in de koelkast om op te stijven.