Dit heb je nodig:
80gr havermeel
30gr amandelmeel
2 el arrowroot
1/2 tl bakpoeder, bio
Snuifje zout
30gr stevia patisseriesuiker
30gr rauwe cacaopoeder
1 tl vanille bourbon, bio
150ml ongezoete amandelmelk
2 el olie of margarine
1/4 cup ahornsiroop
1 ei , bio of voor vegan 2 el ei-vervanger
100gr donkere tablet chocolade (75% cacao) (gesmolten of in stukjes gehakt)
Zo maak je het:
Doe de amandelmeel en havermeel in de blender samen met de suiker en mix goed door.
Voeg de cacaopoeder, arrowroot, zout, bakpoeder, baksoda toe en meng even door.
Doe deze droge ingrediënten in een grote kom.
Smelt de chocolade in een steelpan op een laag vuurtje.
Doe de natte ingrediënten in een aparte kom en meng even goed door en voeg toe aan de droge ingrediënten, voeg tot slot de gesmolten chocolade toe en roer goed door, je kan eventueel nog wat chocolade stukjes door het deeg mengen.
Stort dit beslag in een brownie schaal van 9x9 of 8x8, ik gebruikte een klein taart vormpje die ik ingevet heb met olie.
Plaats in een oven van 180 graden gedurende 25-30 minuten.
Je kan de gaarheid controleren als er wat chocolade blijft kleven aan een prikkertje maar geen hele brei.
Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet nadien minstens 2 uur in de koelkast, snij nadien voorzichtig de randen los, neem een bord en kantel op het bord om de brownie uit het bakblik te storten.
Versier maar naar hartelust!
Dit heb je nodig:
Voor de cake/biscuit:
5 eieren, bio
100gr stevia patisseriesuiker
1 tl vanille poeder zonder suiker, bio
1 tl vanille bourbon, bio
100 gr maïszetmeel
50 gr amandelmeel
Aardbeien coulis:
250gr (diepvries) aardbeien
1 el arrowroot
100gr stevia patisseriesuiker
Banketbakkersroom:
250 ml ongezoete amandelmelk
1 tl vanille bourbon, bio
2 eidooiers, bio
20 gram maizena
25 gram stevia patisseriesuiker
Kokos slagroom met vanille:
Een groot blik volvette kokosroom, bio
1 tl vanille bourbon
Halve tl vanille poeder zonder suiker, bio
10-15 druppels stevia (naar smaak)
Verse frambozen en rode bessen als afwerking
Zo maak je het:
Dit heb je nodig:
Bodem:
100gr amandelmeel
50gr arrowroot
Snuifje zout
1 tl vanille aroma
50gr gesmolten kokosolie
1/2 tl kaneel
3 el stevia patisserieuiker of 2 el rauwe honing
Frambozenjam
Cake:
2 el ei vervanger en 1 tl bakpoeder, bio of non vegan, 2 eieren, bio (eiwit licht opkloppen, niet volledig stijf)
50gr abrikozenjam
75gr amandelmeel
50 gr arrowroot
50gr kokosolie
60gr agave bloemsuiker
1 tl amandel aroma, bio
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een deeg van de ingrediënten voor de bodem.
Leg het in een klein ronde taartvorm die lichtjes ingevet is met olie.
Verdeel het deeg over de taartvorm en rand met je vingers, dit is even een werkje.
Prik paar gaatjes in het deeg met een vork en leg er wat bakparels op.
Smeer de bodem royaal in met abrikozenjam.
Maak een beslag van de ingrediënten voor de cake en stort deze in de vorm.
Plaats in de oven voor 30-40 minuten.
Controleer de gaarheid met een prikker, zorg dat er geen deeg meer aan de prikker kleeft, enkel wat jam.
Laat goed afkoelen en haal nadien voorzichtig uit de vorm wanneer deze volledig is afgekoeld.
Werk af met glazuur of amandelschilfers.
Dit heb je nodig
Voor een 25 cm taartvorm:
225gr Schär meelmix C
60gr margarine
70gr stevia patisseriesuiker
1 ei, bio
Snuifje zout
Banketbakkerscrème:
250 ml ongezoete amandelmelk
1 tl vanille bourbon, bio
2 eidooiers, bio
20 gram maizena
25 gram stevia patisserielsuiker
Verse aardbbeien van 125gr
Zakje Taartina. van Dr. Oetker
Optioneel: opgeklopte soja slagroom of kokos slagroom
Zo maak je het:
Begin met het maken van de taartbodem.
Verwarm de over voor op 180 graden.
Vet de taartvorm in met wat olijfolie.
Maak een deeg met de ingrediënten van de taartbodem door alles goed samen te mengen met een keukenrobot en gebruik van een deeghaak.
Bestrooi het werkblad met wat meel en rol het deeg uit tot 1,5mm dikte.
Leg het voorzichtig in de taartbodem en druk het midden zachtjes aan en nadien de randen.
Verwijder het overtollig deeg en gebruik dit eventueel om gaten te dichten.
Plaats in de oven voor gedurende 20 minuten.
Haal nadien uit en laat een uur afkoelen, haal de taartvorm voorzichtig uit de vorm.
Maak nu de banketbakkersroom.
Meng de maizena in een kommetje met een el water.
Doe de eidooiers, vanille bourbon, suiker en amandelmelk in een steelpan op middenhoog vuur en roer goed door, breng vervolgens al roerende aan de kook en doe er de maizena bij, roer stevig tot de pudding indikt.
Haal van het vuur en roer paar minuten door de pudding om wat af. te koelen, stort hier een deel van op de taartvorm, de bodem mooi bedekt.
Zet even weg en snij de aardbeien in plakjes.
Leg de aardbeien mooi cirkelgewijs op de taart..
Maak de taartina zoals beschreven op de verpakking.
Lak hiermee de taart en zet nadien in een taartstolp in de koelkast.
Klop eventueel vegan slagroom op om de taart af te werken.
Dit heb je nodig
Voor een 25 cm taartvorm:
225gr Schär meelmix C
60gr margarine
70gr stevia patisseriesuiker
1 ei, bio
Snuifje zout
Banketbakkerscrème:
250 ml ongezoete amandelmelk
1 tl vanille bourbon, bio
2 eidooiers, bio
20 gram maizena
25 gram stevia patisserielsuiker
Pot krieken van 570gr
1-2 el arrowroot
150gr stevia patisseriesuiker
Optioneel: opgeklopte soja slagroom of kokos slagroom
Zo maak je het:
Begin met het maken van de taartbodem.
Verwarm de over voor op 180 graden.
Vet de taartvorm in met wat olijfolie.
Maak een deeg met de ingrediënten van de taartbodem door alles goed samen te mengen met een keukenrobot en gebruik van een deeghaak.
Bestrooi het werkblad met wat meel en rol het deeg uit tot 1,5mm dikte.
Leg het voorzichtig in de taartbodem en druk het midden zachtjes aan en nadien de randen.
Verwijder het overtollig deeg en gebruik dit eventueel om gaten te dichten.
Plaats in de oven voor gedurende 20 minuten.
Haal nadien uit en laat een uur afkoelen, haal de taartvorm voorzichtig uit de vorm.
Maak nu de banketbakkersroom.
Meng de maizena in een kommetje met een el water.
Doe de eidooiers, vanille bourbon, suiker en amandelmelk in een steelpan op middenhoog vuur en roer goed door, breng vervolgens al roerende aan de kook en doe er de maizena bij, roer stevig tot de pudding indikt.
Haal van het vuur en roer paar minuten door de pudding om wat af te koelen, stort hier een deel van op de taartvorm, de bodem mooi bedekt.
Zet even weg en maak nu de kriekentopping.
Zet een steelpan op het een middenhoog vuur met de krieken en breng voorzichtig aan de kook, voeg de suiker toe en arrowroot en roer stevig tot de krieken mooi zijn ingedikt.
Giet dit voorzichtig over de taart (niet alles) zodat deze mooi gevuld is.
Laat afkoelen en zet nadien in een taartstolp in de koelkast.
Klop eventueel vegan slagroom op om de taart af te werken.
Dit heb je nodig:
Voor de taartbodem (25cm):
225gr glutenvrij meelmix (Schär of Claudine)
40gr margarine
100gr suiker
1 ei
Snuifje zout
Voor de banketbakkersroom:
35gr maiszetmeel
350ml amandelmelk, ongezoet
65gr suiker
1/2 tl vanillepoeder (bio, ongesuikerd)
3 eidooiers, bio
1 portie vers gemaakte lemoncurd (zie recept op deze pagina)
1 zakje "Taartina" van Dr. Oetker
Arrowrootpoeder, als afwerking
Zo maak je het:
Taartbodem:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak het deeg met de ingrediënten en voeg met kleine beetjes water toe indien het deeg te brokkelig is.
Wanneer je een mooi glad deeg hebt, rol je deze uit op een velbakpapier met een deegrol.
Wannneer het uirgerolde deeg de grootte heeft van de vorm, leg je de vorm omgekeerd in het midden van het deeg en keer je het deeg om over de vorm met behulp van het bakpapier, haal het bakpapier weg en druk voorzichtig aan de bodem en de randen tot het deeg mooi in de vorm zit.
Leg bakparels op de bodem of prik een paar gaatjes met een vork.
Plaats vvoor 20 minuten in de oven en haal nadien uit, laat even afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
Haal de afgekoelde taartbodem uit de vorm en leg deze op een taartbodem versteviger (stuk dik rond karton).
Banketbakkersroom:
Doe 1/3 melk bij de zetmeel in een potje en roer goed onder samen met de eidooiers en vanillepoeder.
Zet de rest van de melk in een steelpan op het vuur en breng zachtjes aan de kook.
Voeg nadien de zetmeelmengsel toe en roer met een garde goed door het mengsel tot je een dikke pudding krijgt.
Haal van het vuur en roer even verder om wat af te koelen.
Verdeel de pudding op de taartbodem, mooi gelijk maar laat voldoende ruimte over voor de lemoncurd.
Maak vervolgens de lemoncurd en giet deze over de pudding op de taart, gelijkmatig en glad tot deze mooi is opgevuld.
Laat even afkoelen en bereid nadien de Taartina volgens de instructies op de verpakking.
Zet de taart in de stolp en in de koelkast.
Werk nadien af met wat arrowroot ter decoratie.
Dit heb je nodig:
130 gr amandelmeel
30gr Sukrin icing (zie voedingsregister)
60gr margarine
1/8 tl zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed samen tot een deeg.
Verdeel het deeg over een ingevette taartbodem en strijk alles mooi gelijk.
Plaats in de oven voor 12-15 minuten en laat nadien afkoelen in de vorm op een rooster.
Eens afgekoeld haal de bodem voorzichtig uit de vorm (gebruik bij voorkeur een siliconen vorm) en leg op een bord, werk de taartbodem verder af naar wens.
Copyright 2023 © Alle rechten voorbehouden.