Hoofdgerechten

Recepten



Hoofdgerechten



Curry met kabeljauw



Spaghettisaus



Wortelpuree met boterraap



Aardappelpuree met parmezaan



Vegetarische spahettisaus



Gourmetschotel



Zalmburger



Groenteburgers



Spaghetti carbonara



Kabeljauw in een gouden korstje

Lasagne



Boterraap puree van polak vis en zalm


Lasagne met verse spinazie

Macaroni

Gemarineerde sparerib

Ratatouille

Zalmnoot met kruidenkaas

Kabeljauw lasagne

Schelvis in een jasje van kruidenkaas

Dit heb je nodig:
2 kabeljauwfilet
1 prei, gesneden
Handvol erwten
1 ui, versnippert
3 el currypoeder
1 el peterselie
Handvol gehakte walnoten
Peper en zout naar smaak
7-8 stevia druppels


Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in de slowcooker, behalve de walnoten en zet deze op high slowcook voor een uur.
Roer nadien wat door, dien op en werk af met de gehakte walnoten en peterselie.

Dit heb je nodig:
400 gr koolhydraatarme tomatensaus van trostomaten (merk Biona)
250gr gemengd gehakt, bio
1 ui, versnippert
1 rode paprika, in blokjes gesneden
Olijfolie
Peper en zout
1/2 tl groentebouillon poeder, bio en glutenvrij
2 el gedroogde peterselie
5-6 stevia druppels


Zo maak je het:
Zet een steelpan met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur, fruit de ui even aan, voeg er nadien de paprika aan toe tot deze gaar is.
Voeg er het gehakt aan toe en roer goed onder.
Tot slot de tomatensaus toevoegen en afkruiden naar smaak.

Dit heb je nodig:
5-6 grote wortelen, geraspt en gesneden
2 kleine boterrapen, geschild en gesneden
1 sjalot, versnipperd
Klein handinhoud verse bieslook
Zout naar smaak
Halve el gedroogde peterselie


Zo maak je het:
Neem een kom en gaar de groente in een flinke scheut olijfolie.
Mix nadien goed door en voeg de kruiden er aan toe.
Voeg eventueel wat water of amandelmelk toe indien de puree te stevig is.
Werk af met verse bieslook.

Dit heb je nodig:
2 grote aardappelen, geschilt en in blokken gesneden
Klein handvol parmezaanse kaas
Peper en zout
Peterselie
Verse basilicum (garnituur)


Zo maak je het:
Kook de aardappelen in een steelpan tot ze gaar zijn.
Giet het water af en plet ze fijn met een flinke theelepel margarine.
Kruid naar smaak en roer er de parmezaanse kaas onder.
Doe er een beetje ongezoete amandelmelk bij als de puree te vast is .
Werk af met een blaadje verse basilicum.

Dit heb je nodig:
250gr vegetarische en glutenvrij gehakt
1 middelgrote pot tomatensaus, bio
1 verse paprika, in blokjes gesneden
1 ui, versnipperd
Peper en zout naar smaak
Paprikapoeder
Snuifje nootmuskaat


Zo maak je het:
Bak het gehakt even kort in de pan met een klein beetje olie of margarine.
Stoof en fruit de groente aan in een scheut olie of margarine in een kookpot tot deze beetgaar is.
Doe er nadien het gehakt bij en de tomatensaus.
Kruid af naar wens.

Dit heb je nodig:
Bio kipfilet, gemarineerd
Bio rund gehakt
Bio half om half gehakt (gekruid en gemengd met 1 EL arrowroot en 2 EL amandelmeel en een ei)
Verse kabeljauw noot, gemarineerd
Bio rumsteak in lapjes gesneden en gekruid met peper en zout
Bio varkensspek, gemarineerd
Bio varkenslap

Voor de cordon bleu spiesjes:
Blokjes vegan mozzarella
Plakjes bio belegen ham
Tandenstokers

Kruiden: peper, zout,
Optioneel: Zalm noot, tilapiafilet, schelvis,...

Marinade voor de vis:
50ml olijfolie
1 tl kurkuma, snuifje zout, 1 el rauwe honing en halve tl kaneel, 1 el arrowrootmeel en 2 el amandelmeel

Marinade voor het varkensspek:
100ml olijfolie, halve tl zout, 2 el rauwe honing, halve tl gedroogde sjalot, snuifje zwarte peper, tl peterselie, 4 el amandelmeel, 2 el arrowroot

Marinade voor de kipfilet:
50 ml olijfolie, snuifje peper en zout, tl peterselie en bieslook, halve tl gedroogde sjalot, 5-6 druppels stevia.

Zo maak je het:
Maak mini burgers van het gehakt die je bereid hebt.

Maak de cordon blue spiesjes door het varkensvlees te versnijden in vierkanten, steek op de spies, nadien een blokje vegan kaas en halve snee dubbel geplooide ham en tot slot nog een blokje vlees.

Dresseer het overig vlees en vis, doe de vis in een aparte kom zoals op de foto.
Dit is gedresseerd op een gourmetschotel

Dit heb je nodig:
1 verse zalmnoot, gegaard
1 el arrowroot 
2 el amandelmeel
1-2 sneden glutenvrij wit brood
1 ei, bio
5-6 druppels stevia
Kruiden: zout en peper, tl peterselie en tl dille


Zo maak je het:
Voeg alle bovenstaande ingrediënten toe aan de blender en blend tot een dikke hanteerbare brij.
Maak er hamburgers van en verhit een pan met een scheut olijfolie.
Bak de hamburgers op midden hoog vuur en keer regelmatig om.
Ze zijn gebakken in ongeveer 10 minuten.

Dit heb je nodig:

250gr groente naar keuze, beetgaar gestoomd
3 el arrowroot
5 el amandelmeel
4-5 snee glutenvrij wit brood (zie recept map)
1 ei, bio
6-8 druppels stevia
Kruiden: zout en peper, tl peterselie en bieslook, gedroogde sjalot


Zo maak je het:
Doe alle bovenstaande ingrediënten in de blender en blend tot een dikke hanteerbare brij.
Maak er hamburgers van en verhit een pan met een scheut olijfolie.
Bak de hamburgers op midden hoog vuur en keer regelmatig om.
Ze zijn gebakken als ze mooi beide kanten goudbruin zijn.

Dit heb je nodig:

Bechamelsaus:
1 el arrowroot
1 el margarine
150-200 ml ongezoete amandelmelk
Wat zout en zwarte peper naar smaak
6-7 druppels pure stevia
40 gram geraspte vegan kaas en 3 el  vegan gourmet kaas

Extra vegan geraspte kaas voor de afwerking
Pakje bio spekblokjes, gebakken en droog gedept met keukenrol
Portie Barilla glutenvrij spaghetti, gekookt en gemengd met wat olijfolie

Zo maak je het:

Zet een pannetje op een midden hoog vuur en smelt de margarine, voeg nadien de arrowroot meel toe en roer door met een garde.

Voeg geleidelijk aan de amandelmelk toe en roer regelmatig zodat de saus goed indikt en niet gaat schiften.

Kruid naar smaak en voeg eventueel de pure stevia druppels toe als smaakversterker.

Doe er de vegan geraspte kaas bij en de gourmet vegan kaas en roer goed door, als de saus te dik is voeg je er nog een scheutje amandelmelk toe en roer goed onder.

Kook de spaghetti zoals beschreven op de verpakking in een pot met olijfolie en wat zout.

Bak de spek lichtjes in de pan en roer deze onder de saus.

Giet de spaghetti af en laat even uitlekken.

Roer de spaghetti onder de saus, dresseer in een soepbord of pastabord en strooi er nog wat kaas over, werk af met verse peterselie.

Dit heb je nodig:
1 eigeel, bio
25-50ml kokosolie
Halve tl kurkuma
Wat bieslook en gedroogde sjalot
Halve tl zout
2 el tapiocameel
Stuk verse visfilet naar keuze


Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een vork goed door, neem een lepel en smeer de vis hier goed mee in en laat de vis weken in de overige marinade in een soepkom afgedekt in de koelkast voor minstens 8 uur.
Bak nadien op middelhoog vuur en keer na 5 min voorzichtig om en bak nog eens 5 min, wissel weer elk van kant om nog 2-3 min te laten bakken.

Dit heb je nodig:

Bechamelsaus:
1 el arrowroot
1 el margarine
150-200ml amandelmelk, ongezoet 
Wat zout en basilicum
50gr vegan geraspte kaas

Spaghettisaus:
1 flespompoen (butternut), gekookt en gemixt tot een dikke puree
1 pakje bio gehakt (varkens-rund), gebakken in de pan en uitgelekt
Halve tl kaneel
1 kleine tl rauwe honing
10 druppels stevia
1 el rode bietenpoeder
1 tl zout (naar smaak)
Wat basilicum
1 tl kurkuma

Pakje bio belegen ham

Lasagnevellen, glutenvrij
2 handinhoud geraspte vegan kaas (zie voedingsregister)
200gr amandelmeel gemengd met 2 eieren, bio 

Zo maak je het:

Zet een pannetje op een midden hoog vuur en smelt de margarine, voeg nadien de arrowroot meel toe en roer door met een garde.

Voeg geleidelijk aan de amandelmelk toe en roer regelmatig zodat de saus goed indikt en niet gaat schiften.

Doe er de geraspte kaas bij en roer goed door tot een smeuïge en niet loperige saus.

Als de saus te dik is kan je nog een scheutje amandelmelk toevoegen en goed onder roeren.

Kruid naar smaak en voeg eventueel de pure stevia druppels toe als smaakversterker.

Laat staan op een heel laag vuurtje om de saus warm te houden.

Maak de bolognaisesaus (zie recept).

Zet een ruime pot met water op het vuur en voeg er een scheutje olie aan toe.

Eens het water kookt doe je 2 lasagnevellen in de pot en laat even koken voor ongeveer 5 minuten.

Haal uit en leg op een vel bakpapier, mooi naast elkaar.

Je hebt 4-5 lasagnevellen nodig.

Neem een ovenschaal en giet op de bodem wat bolognaisesaus, lasagnevellen nadien de bechamelsaus en ham.

De tweede laag giet je bolognaisesaus in de ovenschaal, nadien de ham, lasagnevellen en tot slot bechamelsaus, strooi met vegan geraspte kaas over de lasagne.

Zet in de oven op 180°C hete lucht tot de kaaskorst wat goudbruin ziet, dat is voor ongeveer 15-20 minuten.

Dit heb je nodig:
3 handinhoud boterraap, in blokjes gesneden
1 zalmfilet en 1 polak filet
1tl zout
2 el kokosboter (zie voedingsregister) of margarine
2 el peterselie
1/5 el tijm
Verse basilicum
Halve tl citroensap
Snuifje zwarte peper


Zo maak je het:
Stoom de boterrraap gaar en nadien de vis, laat vervolgens afkoelen.
Doe de boterraap en vis in een mixer en doe er de overige ingrediënten bij, mix goed door.
Kruid extra indien nodig naar smaak.
Doe in een kom en werk af met verse basilicum.

Dit heb je nodig:

Cheddar kaas, vegan (zie voedingsregister)

2 lasagnebladen, Schär

Verse spinazie (optioneel)

2-3 plakjes kipfilet beleg, bio


Bechamelsaus:

250ml ongezoete amandelmelk

1 el arrowroot

1 el margarine

Snuifje zout en peper

Gedroogde peterselie


1 eigeel, bio



Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 210°C.

Smelt de margarine in een steelpan op middelhoog vuur.

Voeg nadien de arrowrootmeel toe en meng goed door meteen garde.

Voeg beetje per beetje de amandelmelk toe, tot de gewenste dikte is verkregen.

Kruid met zout, paar druppels stevia en peterselie naar smaak.

Gaar de spinazie in een ruime pot met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.

Roer de vegan cheddarkaas met het eigeel samen in een kom.

Verwarm een pot met water en scheut olijfolie tot net onder het kookpunt en laat de lasagnebladen een paar minuten voorgaren, haal nadien uit met een spatel, laat even uitlekken en gebruik deze meteen om in de ovenschotel te leggen.

Neem een schaal en begin met een laagje bechamelsaus, nadien spinazie, beleg en een lasagnevel, herhaal dit nogmaals en doe er de vegan cheddarkaas over die gemengd is met het eigeel.

Plaats de ovenschotel 25 min in de oven op de hoogste. stand, haal nadien uit.

Dit heb je nodig:

Geraspte kaas, vegan (zie voedingsregister)

Barilla glutenvrije macaroni

2-3 plakjes ham (bio), in repen gesneden

Kaassaus:

250ml ongezoete amandelmelk

1 el arrowroot

1 el margarine

Snuifje zout en peper

Gedroogde peterselie

2-3 druppels stevia

Geraspte kaas, vegan


Optioneel: olijven (bio)



Zo maak je het:

Smelt de margarine in een steelpan op middelhoog vuur.

Voeg nadien het arrowrootmeel toe en meng goed door met een garde.

Voeg beetje per beetje de amandelmelk toe, tot de gewenste dikte is verkregen.

Kruid met zout, paar druppels stevia en peterselie naar smaak en roer er de gesneden ham door.

Kook de pasta 12 minuten met een scheut olijfolie, giet af en laat even uitlekken.

Roer er de saus door, werk af met verse basilicum en olijven (optioneel).

Dit heb je nodig:

1 rib (bio)

Marinade:

250ml olijfolie

2 el honing

Halve tl zout


Zo maak je het:

Giet de olijfolie samen met de honing en het zout in een kom en meng goed samen, leg het vlees erin en dompel dit tot het volledig onder de marinade zit.

Dek af en plaats een nachtje in de koelkast.

Leg het vlees op de BBQ en keer regelmatig om tot het vlees gaar is. 

Dit heb je nodig:
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 grote ui, versnippert
1 courgette, in blokjes gesneden
3 tomaten, in blokjes gesneden
250gr gemengd gehakt, bio
2 el rozemarijn
1 el gedroogde peterselie
Peper en zout naar smaak
Handje parmezaanse vegan kaas


Zo maak je het:
Fruit het ui in een kookpot met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur en doe er nadien de groente bij en laat stoven tot ze gaar zijn.
Doe er het gehakt bij en roer tot deze gaar is en kruid naar smaak.
Laat eventjes pruttelen op een zachter vuur voor ongeveer 10 minuten.
Dien op en strooi er eventueel wat parmezaanse kaas over.

Dit heb je nodig:

Barilla glutenvrij pasta

Kruidenkaas, vegan (zie voedingsregister)

Zout

Olijfolie en paar olijven, bio

Zalmnoot, bio

Dille en peterselie

Notencrumble (handvol gehakte noten)



Zo maak je het:

Stoom de zalm met behulp van een stoom mandje in de magnetron.

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Leg de pasta op een bord en leg hier de zalm op.

Leg er wat blokjes kruidenkaas op en kruid af met wat peper en zout, dille, peterselie en notencrumble.

Leg een paar olijven op bord om af te werken,

Dit heb je nodig:

2 kabeljauw filets

Lasagnebladen

2 sjalot, versnipperd en fijngesneden

2 grote wortels, schoongemaakt en fijngesneden

Eventueel 1 prei, gewassen en fijngesneden

1 handvol amandelschilfers


Voor de bechamelsaus:

Amandelmelk of ander plantaardige melk

1 el margarine

1 el arrowrootpoeder of zetmeel

2 el peterselie

3 druppels stevia

2 handvol geraspte vegan kaas

1 tl zout


Zo maak je het:


Gaar de vis door deze te stomen of even kort te koken.

Fruit de sjalot en groenten aan in een steelpan tot deze beetgaar zijn.


Bechamelsaus:

Smelt de margarine in een steelpan en voeg de zetmeel toe tot deze klontert, voeg een scheutje amandelmelk toe en roer stevig met een garde tot de melk is opgenomen door het zetmeel en voeg opnieuw een scheutje melk toe en blijf goed doorroeren, voeg melk per keer toe tot de gewenste dikte is verkregen, en voeg nadien de peterselie en zout toe en tot slot de vegan kaas en roer deze onder de bechamelsaus tot je een smeuīge saus hebt.


Kook de lasagnebladen 1 voor 1 kort voor ongeveer 3 minuten vlak voor ze worden gebruikt.


Neem een ovenschaal en doe er een laagje groente op en saus, daarna lasagnebladen en nadien de stukjes kabeljauw, herhaal dit nog eens voor de volgende laag en werk af met nog een laagje saus en strooi er vegan kaas over.

Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 min. 

Haal nadien uit, schep op een bord en werk af met amandelschilfers.



Dit heb je nodig:
1 filet van schelvis, bio
Potje vegan kruidenkaas (zie voedingsregister)
Verse basilicum
Wat zout (naar smaak)


Zo maak je het:
Stoom de schelvis gaar en laat even afkoelen op een bord.
Smeer er de vegan kruidenkaas over, strooi wat zout over naar smaak en werk af met wat verse basilicum.