Dit heb je nodig:
250gr meelmix "Claudine Cuisine" (zie voedingsregister)
200ml lauw mineraal water
7gr droge gist
1 tl zout
50gr stevia kristalsuiker
25ml olijfolie
Optioneel: zaden en pitten, stukjes chocolade
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 50°C.
Maak een smeuïg beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Zorg dat de gist het zout niet raakt en voeg al roerende met de keukenrobot het lauwe water toe.
Vet een klein cake/broodvorm in met wat olie.
Stort het beslag hier in en strijk glad met de achterkant van een soeplepel.
Plaats één uurje in de oven.
Haal na het rijzen uit de oven en verwarm tot 200°C.
Zet het brood in de oven voor 20 minuten en dek deze nadien af met bakpapier.
Laat het brood nog 40min bakken en haal uit.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal het nadien uit de vorm.
Laat minstens 2 uur afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
Dit heb je nodig:
Half zakje droge gist
3 el stevia patisseriesuiker
1/2 cup lauwe amandelmelk
2 el olie of margarine
2 eieren, bio ( gescheiden, opgeklopt)
160gr witte rijstmeel
55gr arrowroot of tapioca
40gr maiszetmeel
10gr mix gom bio
1/5 tl zout
1/5 tl bakpoeder
1/4 cup gesmolten rauwe honing
2-3 el kaneel
Zo maak je het:
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Je verkrijgt een smeuïg beslag.
Vet een muffin plaat in met olie.
Stort de vormpjes met het beslag voor 2/3.
Laat rijzen voor 60-90min op 50°C in de oven.
Smeer ze nadien in met 1 eigeel en 2 EL ongezoete amandelmelk.
Bak ze gaar op 180°C in 40 minuten.
Laat afkoelen in de vormen voor 20 minuten, haal ze nadien uit en plaats op een rooster bekleed met bakpapier tot ze volledig afgekoeld zijn.
Dit heb je nodig:
1 cup tapiocameel
1/4 cup + 2-3 el kokosmeel
1 tl zout
1/2 cup warm water
1/2 cup olijfolie
1 ei, bio
Optioneel: kruiden, zaden & pitten,…
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak een beslag van bovenstaande ingrediënten.
Wanneer het beslag niet handteerbaar is om balletjes te rollen voeg je per EL kokosmeel toe.
Maak bolletjes en leg deze op de bakplaat.
Zet in de oven voor 35-45 min (tot ze goudbruin zien)
Laat afkoelen op een rooster.
Dit heb je nodig:
50gr arrowroot of tapioca zetmeel
50gr amandelmeel
100gr stevige kokoscreme
Halve tl zout
Snuifje peper
Wat salie en basilicum
Zo maak je het:
Maak van bovenstaande ingrediënten een egaal beslag.
Warm een pan met een scheut olie op een tamelijk hoog vuur.
Neem van het beslag 2-3 eetlepels in de pan op een hoop, het naanbrood maakt zijn eigen vorm, draaie ze om na 3-4 minuten of wanneer ze loskomen van de pan, bak de andere zijde ook ongeveer 4-5 minuten, keer nadien nog eens om, dan zijn ze lekker krokant.
Laat afkoelen op een vel keukenpapier.
Bak zo alles tot het beslag op is.
Dit heb je nodig:
1/5 cup maiszetmeel
1 1/5 cup tapiocazetmeel
1/5 cup sorghum meel
1/5 cup bruine rijstmeel
2 tl Mix gom of guargom (zie voedingsregister)
1/5 tl bakpoeder, bio
1 el droge gist, bio
1/5 tl zout
1/4 cup rauwe honing
1/4 cup olie of margarine bio
3 eiwitten, bio, opgeklopt
3/4 cup lauwe amandelmelk
Halve cup gewelde en droog gedepte rozijnen
70gr gehakte pure chocolade van minstens 82% cacao
Halve cup geroosterde amandelstukjes
Voor de topping:
100gr dunne amandelschaafsel gemengd met 1 eigeel en 1 el honing en 2 el water
Voor de marsepein zie recept "marsepein", maak deze 3-4 dagen op voorhand klaar.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 50°C.
Klop de eiwitten stijf en voeg de droge ingrediënten toe in een andere kom.
Giet het water bij het eiwit en voeg al roerende de meelmix toe.
Eenmaal alles toegevoegd is laat goed doormixen op een hoge stand.
Roer de rozijnen, geroosterde amandelstukjes en chocolade door.
Vet een broodvorm lichtjes in met olie en stort een deel van het beslag hier in.
Haal de marsepein rol uit de koelkast en leg dit in het midden voorzichtig op het beslag.
Stort het overig beslag er egaal over en strijk voorzichtig egaal.
Strooi gelijkmatig de topping over het brood en druk met de achterkant van een lepel zachtjes in.
Laat 80-90 min in de oven rijzen.
Haal nadien uit en verwarm de oven voor op 180°C.
Bak het brood voor ongeveer 35-40 min.
Haal nadien uit en laat afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
Laat het brood een kwartiertje afkoelen alvorens het uit de vorm te halen.
Afwerken kan met arrowroot poeder of poedersuiker van agave, stevia of naturel.
Dit heb je nodig:
1 cup amandelmeel
1/2 cup kokosmeel
1/2 cup arrowroot
1 1/2 bakpoeder
1/2 tl zout
2 eieren, bio
1/2 cup margarine of kokosolie
1/2 cup ahornsiroop
3/4 cup ongezoete amandelmelk
1 tl vanille bourbon
1 cup geschild en fijngesneden pastinaak
1 tl guargom (zie voedingsregister)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak een beslag met de blender van de bovenstaande ingrediënten.
Vet een cakevorm lichtjes in met olie.
Je verkrijgt een dik samenhangend beslag.
Stort deze in de vorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een eetlepel.
Plaats een uurtje in de oven op 180°C.
Haal nadien uit en laat even nagaren in de vorm gedurende 20 minuten.
Haal de cake nadien uit de vorm en laat verder afkoelen voor minstens 2 uur op een rooster bekleed met bakpapier.
Dit heb je nodig:
115 gram Stéph's meelmix*
55 gram rijstmeel
30 gram maiszetmeel
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
100 gram stevia patisseriesuiker
1 tl vanille bourbon
4 eieren, bio
120 gram vegan amandelyoghurt (zie voedingsregister)
70 gram margarine of olie
1 appel, geschild en gehalveerd, in plakjes gesneden van 1/5 cm dikte.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Vet een cakevorm lichtjes in met olie.
Stort de helft van het beslag in de vorm en strijk het beslag glad.
Leg er een rij appelschijfjes op, de helft van de appel.
Giet dan de 2de helft van het beslag erbovenop en strijk weer glad.
Leg de rest van de appelschijfjes op het beslag.
Zet in de oven voor ongeveer 40-45 minuten.
Haal de cake uit en laat even afkoelen in de vorm, haal nadien uit de vorm en laat voor minstens 3 uur verder afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
*Stéph's meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel.
168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
16 gram guargom
Dit heb je nodig:
115 gram Stéph's meelmix*
55 gram rijstmeel
30 gram maiszetmeel
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
100 gram stevia patisseriesuiker
1 tl vanille bourbon
4 eieren, bio
120 gram vegan amandelyoghurt(zie voedingsregister)
70 gram margarine of olie
1 TL citroen aroma
1 zeste van 1 citroen
Pakje blauwe bessen
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten behalve de blauwe bessen.
Vet een cakevorm lichtjes in met olie.
Stort 1/2de van het beslag in de vorm en strijk het beslag glad.
Strooi er de bosbessen over.
Giet de 2de helft van het beslag erbovenop en strijk weer glad.
Zet in de oven voor ongeveer 40-45 minuten.
Haal de cake uit en laat even afkoelen in de vorm, haal nadien uit de vorm en laat voor minstens 3 uur verder afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
*Stéph's meelmix:
Voor ongeveer 550 gram meel.
168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
16 gram guargom
Dit heb je nodig:
1 tl kokosolie
6 el ongezoete amandelmelk
6 el amandelmeel
4 el kokosmeel
2 el rauwe honing
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 ei, bio
50gr gehakte donkere chocolade van minstens 75% cacao
Zo maak je het:
Maak van de bovenstaande ingrediënten een beslag.
Roer er de chocoladestukjes door en giet deze in een grote soepmok die lichtjes ingevet is.
Plaats de mok in de magnetron voor 3 ½ minuut.
Haal de mok uit de oven en laat even afkoelen alvorens het brood uit de mok te halen.
Snij in plakken en bewaar in doorzichtige folie per portie.
Dit heb je nodig:
1 en 1/4 cup lauw mineraalwater
2 el stevia patisseriesuiker
2 tl droge gist, bio
2 el olie of margarine
2 3/4 cup meelmix wit brood
1/3 cup tapioca meel
1 el mix gom (broodverbeteraar) bio (zie voedingsregister)
1 1/2 tl zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 50°C en plaats een vuurvaste ovenschaal in de oven onderin met water in.
Roer alle ingrediënten in een kom en zet de keukenrobot aan op een langzame stand, voeg vervolgens geleidelijk aan het lauwe water toe.
Kneed nadien op een hoge stand voor 2-3 minuten.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak telkens de handen licht vochtig voor het deeg goed te kunnen hanteren en maak bolletjes.
Met het beslag maak je ongeveer 8-9 broodjes.
Zet in de oven voor 80 min om ze te laten rijzen.
Haal ze nadien uit en verwarm de oven door op 210°C.
Bak de broodjes af in 30-35 minuten, haal ze nadien uit en laat goed afkoelen voor minstens 2 uur.
De broodjes zijn niet meer zacht de dag nadien dus verwarm deze even kort in de magnetron voor het eten, zo gaat dat trouwens met alle broden en broodjes die vrij zijn van gluten e.d
Bewaard goed in de vriezer.
Dit heb je nodig:
250gr Stéph's meelmix*
300ml lauwe ongezoete amandelmelk
7gr droge gist, bio
1 tl zout
50gr stevia patisseriesuiker
25ml kokosolie
2 handinhoud suikerparels
Optioneel: 1 eigeel, bio met scheutje amandelmelk, geroerd
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 50°C.
Maak een smeuïg beslag van de bovenstaande ingrediënten.
Zorg dat de gist het zout niet raakt en voeg al roerende met de keukenrobot het lauwe melk toe.
Vet een klein cake-/broodvorm in met wat olie.
Stort het beslag hier in en strijk glad met de achterkant van een soeplepel.
Plaats een uurtje in de oven.
Haal na het rijzen uit de oven en verwarm tot 200°C
Smeer de bovenkant in met het eigeel mengsel.
Zet het brood in de oven voor 20 minuten en dek deze nadien af met bakpapier en plaats het brood een stand lager.
Laat het brood nog 20 min bakken en haal uit.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal nadien uit.
Laat minstens 2 uur afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
*Steph's meelmix: 550 gram meel:
168 gram bruine rijstmeel
168 gram maismeel of sojameel
84 gram tapiocameel
84 gram maiszetmeel
28 gram arrowroot poeder
16 gram guargom
Dit heb je nodig:
1 tl kokosolie
6 el ongezoete amandelmelk
6 el amandelmeel
4 el kokosmeel
2 el rauwe honing
1 tl bakpoeder, bio
1/2 tl zout
1 groot ei, bio
Kruiden: halve tl peterselie, snuifje peper en tl bieslook
Zo maak je het:
Maak van de bovenstaande ingrediënten een beslag en doe deze in een grote soepmok die lichtjes is ingevet.
Zet de mok in de magnetron voor 3'50 minuut.
Haal uit en laat even afkoelen alvorens het brood uit de mok te halen.
Snij in plakken en bewaar in doorzichtige folie per portie.
Dit heb je nodig:
150gr glutenvrij meelmix (zie voedingsregister)
65gr amandelmeel
1/2 tl bakpoeder (ik was hem vergeten maar kijk na of die niet in de mix zit!)
4 eiwitten en 1 volledig ei, bio
125 ml amandelmelk ongezoet
125ml hazelnoten olie of olijfolie
1 tl vanille bourbon, bio
70gr stevia suiker
2 el rauwe cacaopoeder (+ 2 EL extra stevia suiker)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Eiwitten stijfkloppen en de overige ingrediënten samenvoegen en mengen
Spatel de eiwit onder het mengsel en roer even kort goed door met een garde.
Stort in een licht ingevette cakevorm en strijk egaal.
Zet voor 50minuten in de oven, haal nadien uit en ook uit de vorm en laat afkoelen .
*Voor marmercake doe je de helft van het beslag in een andere kom met 2 el rauwe cacaopoeder en 2 extra lepels zoetstof naar keuze en roer goed door.
Stort het beslag met laagje vanille en laagje chocolade en strijk met een lepel de chocoladebeslag wat open, lichtjes mengen met het vanillebeslag en herhaal dit tot het beslag op is.
Dit heb je nodig:
350ml lauw water
4gr droge gist
2 el stevia suiker
4gr brood verbeteraar
30gr fiberfin
75gr arrowroot
60gr teff meel
75gr bruine rijstmeel
1/2 tl zout
50gr boekweitvlokken
Optioneel: wat zaden en pitten, maanzaad topping
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 50°C en vet een middelgroot cakevorm in met olie.
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten, zorg dat het een egaal beslag is.
Stort het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en zet 80 min in de oven om te rijzen.
Haal het brood nadien uit de oven en verwarm de oven verder op 200°C.
Bak het brood gedurende 50 minuten en haal nadien uit.
Bekleed een rooster met bakpapier, haal het brood uit de vorm en laat paar uur verder afkoelen.
Het brood kan bewaard worden in vershoudfolie in de vriezer.
Dit heb je nodig:
1 cup meelmix Schar (150gr)
1 cup amandelmeel (120gr)
1/5 cup yoghurt (140gr) (zie voedingsregister)
1/8 cup bloemsuiker (90-120gr)
Snuifje zout
3 eieren, bio
1/5 el amandel extract
1/5 cup olijfolie (125ml)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Maak een beslag van bovenstaande ingrediënten en stort het beslag in een ingevette cakevorm, verdeel het deeg gelijkmatig.
Zet het voor 40 min. in de oven en controleer de gaarheid met een prikker.
Wanneer er nog deeg kleeft aan de prikker laat hem nog 5 min. in de oven staan en controleer de gaarheid nadien opnieuw.
Als de cake gaar is haal deze uit de oven en laat afkoelen op een rooster bekleed met bakpapier.
Haal de cake na een kwartier uit de vorm en laat zo verder afkoelen.
De cake kan bewaard worden in de vriezer, verpakt in vershoudfolie.
Dit heb je nodig:
220gr Schär mix C
3 eieren, bio
125mg margarine
8gr bakpoeder, bio
125ml amandelmelk
6gr meelverbeteraar (zie voedingsregister)
Snuifje zout
2 el speculooskruiden
150gr bruine suiker
Zo maak je het:
Warm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met wat olijfolie.
Voeg de droge ingrediënten toe in een kom en roer goed door.
Voeg de margarine toe en nadien de amandelmelk.
Roer tot een beslag is verkregen.
Stort het beslag in de ingevette cakevorm en zet in de oven voor 40 min, controleer nadien de gaarheid met een prikker, indien deze niet gaar is verleng de baktijd met 3 minuten tot de cake gaar is.
Let halverwege de baktijd. dat de korst niet te bruin wordt, dek deze desnoods af met een vel bakpapier.
Haal nadien uit de oven en laat even afkoelen op een rooster.
Haal de cake nadien voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op het rooster.
Werk af met arrowroot ter presentatie.
Snij in plakken van 1 cm.
Bewaar de cake in een luchtdichte verhouddoos of in diepvrieszakjes in de vriezer, elke snee apart verpakt.
Dit heb je nodig:
150gr glutenvrij meelmix (Schär of Claudine)
65gr amandelmeel
8gr bakpoeder
3 eieren (bio)
125 gr margarine
125 ml amandelmelk
50gr stevia patisserie suiker of 150g gewone suiker
1/5 el kaneel en 1 1/5 el speculaaskruiden
1/8 tl zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten en vet een cakevorm in met wat olijfolie.
Stort het beslag in de cakevorm en zet 45-50 min in de oven, kijk na de halve gaartijd of de korst niet te donker wordt en dek deze desnoods af met wat bakpapier.
Controleer de gaarheid met een prikker.
Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen op een rooster en haal de cake nadien voorzichtig uit de vorm en laat deze nog verder afkoelen op het rooster.
Werk af met wat arrowroot-meel ter decoratie.
Versnijd in plakken van 1 cm dik.
Bewaar de cake in een afgesloten en luchtdichte doos.
Dit heb je nodig:
350 gr lauw water
3.5 gr droge gist
2 el stevia patisserie suiker
3.5 gr broodverbeteraar (zie voedingsregister)
15 gr zaden en pitten
32 gr fiberfin
75 gr arrowroot
65 gr havermeel
75 gr boekweitmeel
1/2 tl zout
50gr havervlokken
Topping:
1 el havervlokken gemengd met 1/5 el amandelmelk ongezoet
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 50°C.
Neem een kleine cakevorm en vet deze in met wat olijfolie.
Voeg de droge ingrediënten toe aan een kom, behalve de gist en roer goed onder.
Verwarm het water tot het lauw is en voeg er een beetje van het gist bij om op te lossen.
Giet de rest van het water bij het brood en roer goed met de keukenrobot, voeg als laatste de gist erbij en laat nog even goed doorroeren tot een mooi beslag.
Stort het broodbeslag in de vorm en laat een uurtje rijzen.
Haal het brood na het rijzen uit de oven en verwarm door tot 200 °C.
Meng de havervlokken met de amandelmelk en strijk over het brood tot het mooi is verdeeld.
Zet het brood in de oven voor een uurtje en haal nadien uit en laat afkoelen op een rooster.
Haal het brood uit de vorm na 20 minuten en laat verder afkoelen op het rooster.
Snij in plakken van 1cm.
Je kan ze invriezen verpakt in vershoudfolie.
Dit heb je nodig:
50gr teff meel
50 gr boekweitmeel
50gr arrowroot
65gr amandelmeel
1/5 tl bakpoeder
1 tl meelverbeteraar
3 el rauwe cacaopoeder
150-200 ml amandelmelk ongezoet
75gr stevia suiker
2-3 eieren, bio
1/8 tl zout
3 el margarine
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een middelgroot cakevorm in met olie.
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten, zorg dat het een egaal beslag is.
Stort het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en zet 50 min in de oven.
Controleer de garing met een prikker en haal de cake nadien uit de oven.
Bekleed een rooster met bakpapier, haal de cake uit de vorm en laat paar uur verder afkoelen.
De cake kan bewaard worden in vershoudfolie in de vriezer.
Dit heb je nodig:
50gr boekweitmeel
50gr teff meel
50gr arrowroot
65gr amandelmeel
125ml olijfolie of notenolie
150ml yoghurt vegan
1/5 tl bakpoeder
1 tl meelverbeteraar
Citroenrasp van 2 grote citroenen
4 eieren, bio
1/5 tl zout
1/8 tl vanille bourbon
100gr stevia suiker
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een middelgroot cakevorm in met olie.
Maak een beslag van de bovenstaande ingrediënten, zorg dat het een egaal beslag is.
Stort het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en zet 50 min in de oven.
Controleer de garing met een prikker en haal de cake nadien uit de oven.
Bekleed een rooster met bakpapier, haal de cake uit de vorm en laat paar uur verder afkoelen.
Werk af met icing glazuur van Sukrin (zie voedingsregister)
De cake kan bewaard worden in vershoudfolie in de vriezer.
Dit heb je nodig:
2 el amandelmeel
1 el bruine rijstmeel
1 tl arrowroot
1 el rauwe cacaopoeder
1 1/5 el stevia suiker
3 el amandelmelk, ongezoet
1 bio ei
1/2 tl bakpoeder
1 el margarine of kokosolie
4 druppels vanille bourbon
Optioneel: wat fijngehakte chocolade, suikervrij (zie voedingsregister)
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door.
Roer er de stukjes chocolade onder en giet het mengsel in een mok.
Zet de mok in de magnetron op 800W gedurende 90 seconden.
Haal nadien uit en laat even afkoelen.
Copyright 2023 © Alle rechten voorbehouden.